laptopın stero çıkısında 3 jacklı(in kısmı) 5.1 ses sisteminden benim gibi ses alamayan arkadaslar tek stero cıkısını 3 lü stero cıkısına döndüren bir aparatla bu işi halledebilirsiniz ben aldım ve 5 hoparlörden de gayet dengeli ses alıyorum
ankara da olanlar için konya sokakta / esnaflar sarayı elektronikçiler çarşısı / haktan elektronik adam kendisi yapıyor bunları ayrıca ucunda jack olan ne tür aparat ve uzatıcı isterseniz var
umarım bi işe yarar yazdıklarım . . .
ona benzer bir tanede ben aldım ama renkleri sarı-beyaz-kırmızı. yani ikisi ses birisi video. ama diğer tarafı tekli jack. bende su an 5+1 olmadıgı için 2 tane kolona bağladım. teli bosta. her halde video olanında ses gider mutlaka. sendeki boyle birşey mi. bende oradan almıştım.
arkadan gelen sesleri arkadan, öndekileri de önden vermiyordur tek çıkış 2 çıkış yapılınca. hoparlörleri 4 lemekten başka bişi değil yani dolby digital değil.
ben de ilgilenirim böyle şeylere. acaba o adam uzatma kablosu satıyor mu
dolby digital olayına gelince tam tamına olmaz ama onuda dfx gibi programla ustesinden gelebiliriz kanısındayım.
HERŞEY DÖRT DÖRTLÜK OLMAZ SONUÇTA.!!!
tek çıkışı üçlü çıkışa çeviren bir aparat.çok basit bişey.adam zaten kendisi yapıyor.sanırım sendeki ile aynıda değil. ayrıca böle bir aparatla elbette dolby digital ses alınmaz.komik oldu bu. . . . . .bizim amacımız 4 uydu 1 center 1 de sub dan ses almak o kadar eger ciddin soruyorsan amcamda uzatma adına ne ararsan var.zaten çoğunu kendisi yapıyor.basit şeyler.