Şimdi Ara

laptop tasarlayacağım yardımınız gerek!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar ben endüstriyel tasarım okuyorum bu dönemki proje konumuz kullanıcıya yönelik bilgisayar tasarımı hocaların bizden beklentisi öncelikle spesifik bir kullanıcı kitlesi belirlememiz ( rahatına düşkün üni öğrencileri, bilgisayarla geç yaşta tanışmış olanlar, çocuklar gibi) ve bu kullanıcı kitlesinin bilgisayar kullanırken karşılaştığı problemleri ve kullanıcıların beklentilerini analiz ederek tasarımı gerçekleştirmemiz. bende düşündüm forumdaki çoğu arkadaş laptopunu oyun oynamak için de kullanıyor bu yüzden kullanıcı kitlemi laptopunu oyun oynamak için kullanan bilgisayar kurtları olarak belirledim diğer konularda yardımcı olduğunuz gibi bu konuda da yardımılarınızı beklyorum aklınıza gelen her şeyi yazabilirsiniz mantıklı mı diye düşünmeyin şu an her şey bana yardımcı olabilir. aydınlatıcı olması için benim gözlemlediğim 1-2 noktayı yazayım gerisini de sizde bekliyorum
    mesela laptopda oyun oynayanların çoğu
    1-bilgisayarın çok ısınmasından şikayetçi
    2-ergonomik nedenlerle external klavye kullanımı gerekebiliyor
    3-eller sürekli pcye temas ettiği için touch çevresinde terden dolayı kasa renginde solmalar olabiliyor.

işte arkadaşlar bunun gibi problemleri ve şöle bişey olsa süper olurdu aslında dediğiniz şeyleri lütfen yazın şimdiden çok teşekkürler.

• Bence teknolojik şekilleri olmalı sonuçta laptop kullanan insanlar teknolojik insanlar özel seriler hariç bütün laptoplar ot gibi.

Üstinde birçok giriş çıkış zamazingosu olmalı usb, hdmı, e-sata gibi hepsinden 10 ar tane olsa beim için sorun olmaz :)

klavyesi düz değilde biraz eğilmi olmalı sonuçta ellerimiz çapraz biraz eğim göz çıkarmaz..

Sesi kısıp açmak gibi fanınıda kısıp açabilmeli insan istediği zaman fanını körükleyebilmeli :)

Daha iyi çeksin diye üstünden wireless anteni çıkabilir radyolardaki gibi :)

tochpad biraz daha büyük olmalı yani bi grafiker orda resim çizebilmeli koymuşken en iyisini koymak lazım dimi :)

el altında ter önleyici bir hava akımı olabilir el ısısına duyarlı ısınıp terleyince hava vercek ama elide dondurmıcak..

Birsürü ayarlanabilri kısayol tuşu olmalı e herkezin ihtiyaçları farklı tabi..

yan tarafından kart şeklinde bir mouse çıkabilir mouse taşıma derdinden kurtulur insanlar...

telefonlardaki gibi kapak değişebilmeli özellikle herkezin tarzı farklı sonuçta...

cd/dvd rom öle basınca çıkan cinsten değil apple lardaki gibi cokunca giren cinsten olmalı :) bi ara toshibalardada vardı heralde

ekranıda klavyeden bağımsız veya bi kablo aracılığızla çalışabilmeli kablosuz çalışırsa daha makbule geçer :)

Birde mazot 1 YTL olsun

Bu arada sizede kolay gelsin :)

• benim düşünceme göre

1- touch biraz sol tarafta olmalı

2- usb giriş sağda en az iki solda en az 1 adet olmalı

3- kamera mutlaka olmalı

4- şağda numerik tuş olmamalı

5- gece kulllanırken ön tarafta bir ışık olunca çok göze batıyor (power---wireles vb. tuşları) yanda olmalı

6- seninde dediğin gibi touch etrafı fazla kullanımdan zamanla eskiyor renk atıyor mümkünse boyasız veya renk atmayan madde kullanılmalı

7- cpu nun sıcak havayı dışarı atan soğutma bölümünün biraz yukarıda olması ( masaya su vb. döküldüğünde önlem açısından)

8- gerçi bazı markaların parmak kadar mouse bluetooth alıcısı var ama çoğu mause bluetooth alıcısı flash bellek boyutunda sol taraftaki bir usb girişi

geniş bir biçimde içeride olmalı yani gömülü olmalı bu çok önemli

9- mutlaka ve mutlaka ses ve ekran parlaklığını ayarlamak için ayrı tuşlar olmalı Fn tuşu ile uğraşılmamalı

10- bunlar olursa tam benim istediğim bir notebook olur

• Bence oyun için değilde. Rahatına düşkün olanlar için tasarlasan daha iyi olur. Hpnin renkli kasaları var onları referans noktası alabilirsin. Etkileyici olak içinde normal laptoplardan uzaklaşabilirsin . Mesela tuşlar üstte touchpad altta değilde ikisini yan yana yapıp . F1, F2 ..... F12 tuşlarını aşağıya koyabilirsin .
    Zaten önemli olan farklı olması. Kamerayıda mesela ekran diktörgen biliyorsun. Tramway gibi tüm ekran çevresinde kaydırabilirisin. Kullanıcı rahatlığı nasıl olsa. Umarım yardımcı olmuşumdur . Başarılar
  • teşekkürler arkadaşlar paylaşımlarınız gerçekten çok önemli

yeniden selam arkadaşlar ben bi hayli bol feedbackle karşılaşma ümidiyle girmiştim nete ama hayal kırıklığıyla karşılaştım açıkcası nerdeyse kimse bişi yazmamış nereye kayboldu bu laptopuyla oyun oynayanlar. neyse ben gene yazacağımı yazayım da cevap veren olur inş. walla her türlü paylaşımınızın yardımı dokunabilir. az da olsa bişiler yazarsanız çok memnun olurum.

ve gelelim yeni sorulara. aslında mesajımı geçen gün eksik yazmışım yalnızca problemleri öğrenmek tasarımı geliştirmek için yeterli deil kullanıcı davranışlarını ve alışkanlıkarını öğrenmek de çok önemli. illa oyun oynarken olmak zorunda deil ama özellikle oyun oynarken laptop kullanma alışkanlıklarınız neler daha çok nerelerde kullanırsınız. uzanarak mı kullanırsınız oturarak mı amuda kalkarak mı vs vs. laptop kullanırken yapmış olduğunuz başka faaliyetler var mı(yemek yemek bişiler içmek vs vs) laptopunuzla birlikte kullandığınız aksesuarlar(soğutucu, joystick mouse vs vs) neler ve bunları seçerken nelere dikkat edersiniz.

tekrar teşekkürler yorum yazmış ve gelecekte yazacak olan arkadaşlar başka konularda göstermiş olduğunuz paylaşımcılığı bu konuda da gösterirseniz sevinirim her türlü yardım kabulumuz

• Vallaha ben cam 'e çok önem veririm. Bende olmasını istediğim özelliği daha önceki mesajımda yazmıştım zaten. Aklıma bişi daha geldi. Hp nin quick lunch butonlarını bilirsin. Onların yerine eski hoparlörlerde olduğu gibi döndürerek açma butonu koyabilirsin. Sesi öyle döndürerek açmak çok güzel olabilir. Cd-rom un yerini değiştirebilirsin buda değişik olabilir.
  • Sn Hybrid,

siz sadece oyun oynayanlar demişsiniz diye yazmamıştım
    madem sadece oyun değil, ben de yazayım

1995 den beri laptop kullanırım
    işim oyun olmasada günde min 10 saat laptop karşısındayım

neler isterdim;
    en önemlisi şu herhalde, hdx bir miktar bunu yapmış, ekran öne doğru gelebiliyor ama yukarı doğru hareket edemiyor. ekran y ekseninde de hareket edebilmeli
    hele birde ayrilabilse, çok daha işime yarardı
    ekranla ilgili kontrast vs ayarları webcam kameranın yanında tuş olsa, bende yazılımla veya fn tuşuna basmakla uğraşmasam
    altta fanlar üzerine çıtçıtlı kapaklar olsa kolayca temizlerdim
    hatta tüm kapaklar çıtçıtlı olsa, bir ram değişimi için bir kova vida sökmesem
    yine hdx de var ama çift hard dikli olsa ve biri usb mantığıyla çalılşsa, çalışırken dahi çıkarılabilse (toshibada var demeyin, sadece toshibanın modellerine uyan bir hard disk bu)
    madem laptop neden araç çakmaklarından enerji alan bir bağlantı portu koymazlar hep merak ederim, neticede 12 veya 24 dc girişi deteklese yeter aslında
    numerik tuş takımı var ama bir hayırsever üzerine minik bir ekran koysa, kolayca işlem yapsam, mecburmuyum calculator yazılımını kullanmaya
    ve çok ekstrem demesseniz bir tarafa kapanabilir kahve tutucu tıkıştısanız çok işime yarar, bıktım laptopa kahve dökımekten
    desem yeterli midir

saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhansen -- 5 Kasım 2008; 2:40:45 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çok teşekkürler orhansen

gerçekten baya yardımcı olacak incelemelerde bulunmuşsun bunlardan bişiler çıkar kesin
  • rica ederim
    dilerim tasarımınız bitince bizlerle paylaşırsınız

saygılarımla,
  • kalvye ve touch pad önemli masaüstü ünde kullandıgımız fare kadar kolay olmalı laptop
  • "çıtçıtlı" kavramı üzerinden gitmelisin..

nokia nın express on kapaklarının bir dönem moda olduğu günleri göz önüne getir, şimdi de bu akımı dizüstü bilgisayarlara taşımak gerekiyor.
    elin dizüstü yüzeyine temas eden kısmı çıt çıt mantığıyla sökülüp takılabilmeli, bundaki amaç çeşitli renk ve dokulu yüzeylere sahip bu kapakların cihaza getireceği görselllikten ziyade(ki bu da çok önemli) daha çok çıkatılıp yıkanabilmesi, rahatça temizlenebilmesi, yada çok erken deforme olan bu kısımların sökülüp yerine yenilerinin takılması şeklinde olabilir.

çıt çıtlı fan mazgalları, harddisk in çıt çıt sistemiyle raylı kutusundan bir çekmece misali tek hareketle çıkartılması, çıt çıt sitemiyle cam in yerinden çıkartılıp elde oda içerisinde dolaştırılması( bluetooth yardımıyla)

çıt çıt, yada elle çevrilerek açılan vida (menteşe..vs) sistemiyle ekanın yerinden çıkartılıp ekran arkasındaki ayağın açılarak(traş aynalarındaki gibi) daha başka bi yere ekranın yerleştirilebilmesi

express on klavye tuş köşesi,

burası num pad yerinde yer alacak(zaten oyun dizütü sü en az 17"olmalı)
    numpad in alanı kadar bişey, mesela 4x5 karelerden oluşan bbu kısımdaki boş karelare solo oyunu ya da logo lar daki mantıkla istediğimiz tuşları yerleştirebilceğiz, ve oyunlar için (meslea wow, ya da age of ya da f1) kendi kısayol tuşlarımnızı adayabilceğiz.

hatta bu kısım ışıkl, etkileşimli dokunmatik bir yüzey olCAK, BU SAYEDE her oyun için ayrı ayrı tuş sök tak derdinden kurtulacak,basit yazılım arayüzü sayesi,nde istediimiz tuşları istediğmiz kareye adayabilceğiz, ve hagi oyunu açarsak o tuşlar etkileşime geçerek bizim belirlediğimiz renk ve üszerinde yazılar çıkacak ..vs

hatta neden tüm klavye kısmını bu dokunmatik cam ımsı yüzeyden imal etmiyoruz. basınca num pad olacak, basacaksın fligt simulator için tüm uçak konsollarının şeklini alacak, basacaksın strateji oyununun halini alacak, basacaksın vidyo etiding ya da ses kayıt sütüdyosu görüğnümü alacak..??!?!

hatta basıcaksın ve yan yüzeydeki gizli kalemi çıkaracaksın ve klavye kısmı aşağı yukarı a4 ebatlarında bir wacom tablete dönüşecek. hatta "cintig" gibi olacak, hatta madem bu dokunmatik lcd bir yüzey, klavyede film bile izleyebilceğiz o zaman, klavye dokunmatik bir ekran gibi davranacağından ana ekranda "prizen brek" izlerken, alt ekranda illustrator yada word açık olabilecek. diyelim ki yazı yazacaksın, iphone daki gibi kenardaki klavye simgesine tıklayacak ve dokunmatik klavye yüzeyinin kayarak (efektini bile yazdım) ekrana gelmesini bekleyeceksin.

diyelim bu dizüstüyle tasarım yapacaksın,
    ekranın birinde(diyelim ki üst(ana) ekranda) 3d max açık olsun,
    alt ekrandaysa yeri gelecek, klavyeyi gizleyip bi harekette aynı 3d max çalışma alanının "profil, kesit yada plan" görünümüne(artık her ne haltsa) geçeceksin, hatta yetmeyecek, yan yüzden kalemi çıkartacak, kalemle bu iki görüntüye müdehale edeceksin. ha diyelim ki kalem yetersiz kalıyor, o an için hemen tek tuş yardımıyla klavye kısmının kayarak yerini almasını sağlayabilirsin.. falan filan?!?!?!

yav hocam, içirmeyin diyorum bana şu narlı vodka yı !?!entas sa girmediğime pişmen oluyorum sora

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 22 Kasım 2008; 22:38:10 >

• yok mu bi yorum yav?!?q
  • saolasın arkadaşım bayadır girmiordum kimse bişi yazmaz artık die baya düşünmüşsün ayrıntısına kadar ama okadar pişman olma yaa merak etme giren de pişman girmeyen de bişi kaybetmedin yanii
  • yaw adam notebook mu yapacak teknik olarak bu profesyonel manada mümkün değil yaw güldürmeyin adamı hemde ne özelliklere sahip olacak.......
  •  laptop tasarlayacağım yardımınız gerek!!!

klavyede sağdaki boşluğa grafik tablet koyulabilir.
    biraz aceleye geldi ama ikisini bir arada kullanmak isteyenler için olabilir

edit: aynı resmi iki kez koymuşum.

laptop tasarlayacağım yardımınız gerek!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halbay -- 1 Aralık 2008; 11:20:24 >

• klavye dokunmatik olsun mesela
    overclock olsun mesela
    dövme tasarımı olsun
    yanarlı dönerli olsun
    ekran çekince uzasın yeni nesil oled ekranlardan mesela
    ekranın arkasında projektör olsun slayt yaparsın
  • cd romun üstünden istenildiği zaman numerik dokunmatik tuşlar çıksın CD rom sağda ise tabi misal klavyenin yanından cikması gerekirse yerinde numara için gerekirse uzaktan kumanda gibi mouse olarak kullanilabilsin (sunumlar da çok gerekli) tuşların arasina ibm thinkpad yerleştirilebilir mesela
    istenildiği zaman klavyeyi aydınlatabilecek bir led düzeni veya
    istenildiği zaman klavyenin altinda bir ışıklandirma olsun
    kamera ekran üzerinde değil klavyenin ilersinde olsun bastirilarak açılsın etrafa en azindan belirli bir açı derecesinde dönebilir olsun
    ekranın arka kısmı güneş enerjili bir sistemden olsun ışık vurduğunda tamamen olmasa da şarj süresini uzatsın
    o güneş enerji sisteminin pratik bir koyucu kapağı olsun .

HAYIRLI OLSUN
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.