Şimdi Ara

Laptop um hdd mi görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar kendime yaklaşık 1-2 ay önce wd my pasaport 2tb adında hdd aldım taktım çalışıyordu sorunu yoktu ancak bu sabah taktığımda bilgisayarımda görünmüyordu sonra araştırdım disk yönetiminde gözüküyordu ancak hiçbir harf VS. atanmamış Harddisk in adı da gözüküyordu harf ataması yaptım gözüktü içindeki verilerde yerindeydi dosya atıp silebiliyordum ama hdd yi çıkartıp taktığımda yine aynı sorun oluştu Harddisk de harf atadıkca diski bölüyordu ama böldüğü diskler bomboştu yardım ederseniz sevinirim(Durum kısmında sağlam etkin birincil bölüm yazıyor)

Laptop um hdd mi görmüyor Laptop um hdd mi görmüyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Lütfen yardımcı olur musunuz

• Arkadaşlar ben sorunumu böyle çözdüm. Umarım yardımcı olabilmişimdir

1-CMD ye girin.

2-Ekrana "diskpart" yazın.Enter'a basın.

3-Yine ekrana "list disk" yazın.

4-Çıkan listede hdd nizi bulun.(boyutundan anlaşılır.)Hdd nizin sol yanında örneğin "Disk 1" yazar.(buradaki 1 örnektir değişebilir onu siz boyutunuzdan hdd nizi anlayarak hangisi olduğunu bulursunuz.)

5-Sonra "select disk" yazın.

6-Sonra "clean" yazın.(clean yazarsanız hdd formatlanır bunu unutmayın ! clean yazmak zorunda değilsiniz.)

7-Sonra "create partition primary" yazın.

8-Sonra "select partition 1" yazın.(bu bir yine disk numarasıdır unutmayın !)

9-Sonra "active" yazın.

10-Sonra "format fs=fat32" yazın.(buradaki fat32 ye takılmayın öncelikle diske bir dosya türü atayalım sonra NTFS'ye geçişi çok kolay.)

İşlem bittikten sonra hata alabilirsiniz fakat aldırmayın CMD den çıkın.

Bu işlemleri sırasıyla yaptıktan sonra Bilgisayarım'a sağ tıklayıp "Yönet" diyin.Açılan pencerede solda disk yönetimi var.Oraya tıklayın ve oradan hdd nizi bulun.Hdd nizin yanında "RAW" yazar gelip sağ tıklayın ve "Biçimlendir" yazısına tıklayın.Çıkan ekranda "Dosya Biçimi" yazan yerdeki seçeneklerden "NTFS" yi seçip biçimlendirin.

Bu işlemde tamamlandıktan sonra aynı biçimlendirme yaptığımız gibi Hdd nizin üstüne sağ tıklayın ve "Sürücü Harfi ve Yolu Değiştir" yazısına basın ve oradan harf atayın.Yalnız dikkat edin harf başka bir sürücü ile çakışmasın.

• Ndelax N kullanıcısına yanıt
    Dediğini uyguladım lakin ilk aldığım hatayı veriyor komut istemcisinde de...

• FlyingShip kullanıcısına yanıt
    Medya ile iletişim yok.
    2 nedeni var.
    1)PCB (elektronik kart ) ile medya (plakalar) arasında iletişim yok
    A) orjinal olmayan PCB
    B) PCB kontaklarinda temassizlik
    2) okuyucu kafa arızası veya disk servis alanında oluşan hasar

Yüksek ihtimalle okuyucu kafa arızası var. Profosyonel veri kurtarma gerekir.
    Poffosyonel veri kurtarma destegi için Özelden iletişime geçebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalVeri -- 3 Mayıs 2020; 21:55:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu başlığında belirtilen problem , daha sonra önerilen metod ile düzeliyor ise, diskin Dosya sisteminin yazıldığı bölgede bad sector veya zayıf sector bulunmasından kaynaklanır. Alternatif olarak diski MBR ise GPT ye dönüştürmek , GPT ise MBR ye dönüştürmek bir süre için çözüm olabilir. Ama bu disk her türlü çözüm için her an yanıt vermeyi durdurabilir. Verileri yedeklemeden bu tarz işlemleri yapmak risklidir. 2 TB dan büyük diskler MBR yapıldığında diski 2 TB lik bölüm olarak kullanabilirsiniz. MBR 2 TB a kadar diskleri destekler.

Problem yaşanılan disklerde ilk yapılması gereken şey , diskteki önemli verileri hemen yedeklemektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.