Daha önce macbook kullanıyordum ve macbook'um kapağımı kapatıp daha sonra aradan günler geçse de sonrasında kapağını açıp kullanmaya devam etmek istediğimde şarjı en son bıraktığım seviyenin sadece %5-10 altında bir seviye ile karşılaşıyordum. Şuan ki kullandığım windows 11 laptop'un %90 şarjla kapağını kapattığımda ve ertesi gün geri açtığımda şarjının neredeyse bitmek üzere bir seviyede olduğunu görüyorum hep Bu sorunu çözmek için yapabileceğim ayarlar nedir? |
Laptop'un kapağını kapattığımda şarjı bitmeye devam ediyor
-
-
hızlı başlatmayı kapatın
hızlı başlatma açık olunca laptop tam kapanmış olmuyor
denetim masası / güç / güç düğmesinin yapacaklarını seçin kısmında
oradan devre dışı bırakın
-
Uyku moduna geçtiği için güç harcıyor olabilir. Windows'u tamamen kapatmanız gerekiyor.
Birde laptop kapalıyken şarj işlemi için kullanma özelliği açıksa bazı laptoplar güç tüketebiliyor. O özelliğide kapatırsanız iyi olur.
-
macbook'daki gibi sürekli hazır şekilde uyku modundayken şarjının bu kadar hızlı azalmasını engellemenin yolu yok mu?
kapağı açtığım gibi kaldığım yerden devam etmek istiyorum ve bunu yaparken şarjının bu kadar hızlı azalmasını istemiyorum
-
hazırda beklet modunu kullan.
uyku modu son 5 senedir windows'ta bozuk gibi bir şey.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Windows'lu cihazların böyle bir özelliği olmaması kötü. Macbook'da var Windows'lu cihazda. Macbook'un kapağını kapatıp çantama koyuyorum açtığımda kaldığım yerden pil harcamadan devam edebiliyorum. Windows'lu cihazla tüm güç seçeneklerini denedim. Mesela kapatınca tam kapanıyor uygulamalar vs gidiyor. Uyku moduna alınca pil gidiyor ve çantada ise ısınmaya başlıyor. Hazırda beklet ise her şeyi bellekte tutuyor ama cihaz kapanıyor gibi oluyor. Kapağı açıp güç tuşuna basmak gerekiyor ve yükleme ekranıyla karşılaşıyorum uzun uzun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X