Şimdi Ara

laptop usb ler ve ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar mrb laptopda usb kısa devre oldu sonra usb ler ve ses çalışmamaya başladı.güney köprüsü yanmış dendi fakat usb ler ses ve hdmi çıkışı dışında herşey normal çalışıyor.Bu arada usb girişlerine elektrik geliyor.Bi çözümü varmıdır? Kablosuz bi ses cihazı taksam ses sorunu çözülebilir mi en azından?

• Eski laptopumda usb ve ses çıkışı boyut olarak ram büyüklüğünde tek bir devreydi ve anakarttan ayrı duruyordu. Sizinki de öyleyse o parçadan 2. el bulup deneyebilirsiniz. Ama güney köprüsünde arıza varsa bilmiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Guney koprunuz yansa o bilgisayari calistiramazsiniz. Elinize bir avometre alip bilgisayarin usb cikislarindaki voltaji olcebilirsiniz. Usb portunu karsiniza aldiginizda en solda kalan pim +5v en sagda kalan pim 0v gnd dir. Ortada sinyal uclari vardir. Sinyal uclarindan soldaki aktif uc sagdaki ise pasif uctur. Yani acik bir pc de dc voltaj kademesinde buralarin calisip calismadigini teyit edebilirsiniz. Sayet hali hazirda bi kisa devre olup olmadigini olcmek isterseniz once pc yi kapatin. Sonra avometrenin buzzer kademesi ile tek tek pimleri ve govdeyi kontrol etmeniz gerekir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlgilendiğiniz için sağolun. frukocuk dediğin gibi yaptım usb lerin birinde bip bip iki kısa ses yaptı avometre bu işlerden anlamadığım için ne anlama geldiğini bilmiyorum sizce kısa devremi var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BuZLoRDu

İlgilendiğiniz için sağolun. frukocuk dediğin gibi yaptım usb lerin birinde bip bip iki kısa ses yaptı avometre bu işlerden anlamadığım için ne anlama geldiğini bilmiyorum sizce kısa devremi var?
    Buzzer kademesine aldiginiz zaman(uzerinde wifi yada hoparlor simgesine benzeyen) iki pin arasinda goruyorsaniz kisa devre vardir kesinlikle. Ama "-" yada "0v" uclariyla sase arasinda goruyorsaniz problem olmayabilir. Bazi markalarda "0v" sase ile bir olabiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: emeklipoh

Buzzer kademesine aldiginiz zaman(uzerinde wifi yada hoparlor simgesine benzeyen) iki pin arasinda goruyorsaniz kisa devre vardir kesinlikle. Ama "-" yada "0v" uclariyla sase arasinda goruyorsaniz problem olmayabilir. Bazi markalarda "0v" sase ile bir olabiliyor

Alıntıları Göster
    Usb wiring diagram olarak google da aratirsaniz hangi ucun ne oldugunu gorebilirsiniz. Bi onceki mesajimdada belirtmistim. Ancak Tam olarak hangi aralarin ottugunu aktarabilirseniz size net bisey soyleyebilirim

• Tekrar mrb en baştaki uçlar yani + ve - lere değdirdiğimde ötmüştü ama avometre dandik bişey pilide bitmiş olabilir. Bu gün çok az ses yaptı dün ekranda bi sürü rakam çıkmıştı değdirdiğimde bu gün 1 rakamı sabit.Bide usb + ses kartı parçasını spariş verdim değiştirip denicem bakalım çalışacak mı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.