Şimdi Ara

laptop ve pc arasinda nasil kablosuz baglanti kurabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugune kadar adsl kullandim o yuzden internet simdiki internet baglantisi konusunda pek bilgim yok. disaridan kablo cekmisler ethernet girisine baglanan ama evde modem yok kablo bagli oldugu surece internet var. kablo internet oluyor bu galiba, yada?

soruya gelince kabloyu notebook'a baglayip pc'deki wireless adapter (D-LINK DWL-G650) ile interneti paylasatirabilir miyim? ve performans nasil olur?

• interneti paylaştırabilirsin ama iki pc arasında bağ kuramazsın bunun için bazı programlar vasıtası ile ıp adresini kullanarak pc ler arasında iletişim kurabilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: MyWoRlD

bugune kadar adsl kullandim o yuzden internet simdiki internet baglantisi konusunda pek bilgim yok. disaridan kablo cekmisler ethernet girisine baglanan ama evde modem yok kablo bagli oldugu surece internet var. kablo internet oluyor bu galiba, yada?

soruya gelince kabloyu notebook'a baglayip pc'deki wireless adapter (D-LINK DWL-G650) ile interneti paylasatirabilir miyim? ve performans nasil olur?

Merhaba,
    Verdiğiniz bilgilerden dairenize gelen internet hattı konusunda bir hüküm vermek mümkün değil. Yani daireye gelen ethernet hattının diğer ucundaki sistem adsl, kablo internet veya diğer başka sistemler olabilir.
    Gelen ethernet kablosunu bir bilgisayara bağlayıp diğer bir bilgisayara interneti dağıtabilirsiniz.
    Mesela: gelen kabloyu masaüstü PC'ye takın. Masaüstü PC ile notebook arasında wilreless kartlar arasında Ad-Hoc denen yöntemle bağlantı kurun ve masaüstü PC'de interneti paylaşın. Bu sayede notebooku da internete çıkartmış olursunuz. Tabi internet dağıtıcısı olarak notebooku da kullanabilirsiniz.
    Bu şekildeki bir yapılanmada 2. olarak bağlı olan bilgisayarın internete çıkması için diğerinin açık olması zorunluluğu vardır.
    Bunlarla uğraşmak yerine bir ROUTER alınarak iş kökten çözülebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 9 Mart 2009; 17:39:06 >

• tamam biraz arastirip nasil yapildigini ogrendim gibi. peki hangi usb wifi kartini onerirsiniz pc icin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyWoRlD -- 9 Mart 2009; 16:27:20 >
  • USB ethernet kartı ile ilgli denemem olmadığı için USB kart olarak bir önerim yok malesef.
    Ama hangi markanındı hatırlamıyorum. Bir markanın USB kartında Access Point özelliği de vardı. Böyle bir kart çok daha iyi olur. Zira birden fazla notebooku kablosuz olarak PC'ye bağlama şansınız olur.
  • ramazan yalçin kardeşim ben dediğin yöntemle vista yüklü lap topa internet paylaştırmak istiyorum.
    modemin bağlı olduğu makinede xp yüklü ve usb wireless var ama aradaki bağlantıyı kurduğum halde internet paylaşımı olmuyo. kablonet yeni adıyla uydunet kullanıyorum lütfen yardımcı olurmusun.
    acces pointle bile dniyorum olmuyo :(
  • quote:

Orjinalden alıntı: cengizbudak

ramazan yalçin kardeşim ben dediğin yöntemle vista yüklü lap topa internet paylaştırmak istiyorum.
    modemin bağlı olduğu makinede xp yüklü ve usb wireless var ama aradaki bağlantıyı kurduğum halde internet paylaşımı olmuyo. kablonet yeni adıyla uydunet kullanıyorum lütfen yardımcı olurmusun.

Elinizdeki Access Pointin marka ve modeli nedir? Aynı zamanda bir router özelliği var mı? Eğer router özelliği varsa ihtiyacınız olan paylaşım işini çok daha rahat ve etkin olarak yapabilirsiniz. Yapmanız gereken şey routerı kablonet modeme takmak ve bilgisayarları router üzerinden internete çıkartmak. Bu sayede bilgisayarlar birbirinden bağımsız olarak interneti kullanabilir.

Eğer interneti bir bilgisayar üzerinden paylaşamk istiyorsanız önceki mesajımda bahsettiğim gibi Ad-Hoc denen yöntemle her iki bilgisayarı kablosuz olarak bağlamanız gerekiyor. Mesajınızda bağlantıyı kurduğunuzu belirtiyorsunuz. Bu bağlantı bilgisayarlar arasında yapılan kablosuz bağlantı mı?
    Kablonet kullandığınıza göre bilgisayara ethernet portundan bağlamış olmalısınız. İnternet giriş yapılan ethernet kartının özellikler bölümünde internet paylaşımına izin vermeniz gerekiyor. Orada internet paylaşımı yaptınız mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ramazanyalcin

quote:

ramazan yalçin kardeşim ben dediğin yöntemle vista yüklü lap topa internet paylaştırmak istiyorum.

Elinizdeki Access Pointin marka ve modeli nedir? Aynı zamanda bir router özelliği var mı? Eğer router özelliği varsa ihtiyacınız olan paylaşım işini çok daha rahat ve etkin olarak yapabilirsiniz. Yapmanız gereken şey routerı kablonet modeme takmak ve bilgisayarları router üzerinden internete çıkartmak. Bu sayede bilgisayarlar birbirinden bağımsız olarak interneti kullanabilir.

Eğer interneti bir bilgisayar üzerinden paylaşamk istiyorsanız önceki mesajımda bahsettiğim gibi Ad-Hoc denen yöntemle her iki bilgisayarı kablosuz olarak bağlamanız gerekiyor. Mesajınızda bağlantıyı kurduğunuzu belirtiyorsunuz. Bu bağlantı bilgisayarlar arasında yapılan kablosuz bağlantı mı?
    Kablonet kullandığınıza göre bilgisayara ethernet portundan bağlamış olmalısınız. İnternet giriş yapılan ethernet kartının özellikler bölümünde internet paylaşımına izin vermeniz gerekiyor. Orada internet paylaşımı yaptınız mı?

ramazan kardeşim sorunumu halletim wireless ların bibirini görüp net paylaşımının olmasının nedeni kablonet(uydunet) merkezinden kaynaklanıyomuş.
    bugün access router alıp denedim yine paylaşmadı.
    kablonet çağrı merkezini arayıp sorunumu söledim ve iki bilgiseyarıda paylaşıma açtılar.
    yardımların için çok teşşekürler ramazan kardeş.
    baya uğraştım ama hal oldu

• quote:

ramazan kardeşim sorunumu halletim wireless ların bibirini görüp net paylaşımının olmasının nedeni kablonet(uydunet) merkezinden kaynaklanıyomuş.
    bugün access router alıp denedim yine paylaşmadı.
    kablonet çağrı merkezini arayıp sorunumu söledim ve iki bilgiseyarıda paylaşıma açtılar.
    yardımların için çok teşşekürler ramazan kardeş.
    baya uğraştım ama hal oldu

Rica ederim.
    Problemin çözülmesine sevindim.
    Ekstra bir bilgi olarak:
    Uydunet firması kablomodem üzerinden en fazla 2 bilgisayara public IP veriyor. Kablo internet olayında bilgisayarlar direkt İSS'den (internet servis sağlayıcı) IP almaktalar ki bu IP'ler publictir. Yani bu IP'ler LAN'da kullanılan 192. 168.X.X vb. guruptan değildir. Dolayısı ile nete çıkacak olan PC, notebook ve router gibi cihazların İSS tarafından sistemlerine kayıt edilmesi gerekiyor. Oysa ADSL olayında İSS'den IP yi modem almakta ve modeme bağlı PC'ler modemden private IP alarak internete çıkmaktadır. Tabi ADSL'de İSS tek public IP vermekte.

Selamlar...

• saol bak bunu bilmiyoduk çok iyi oldu.
    yani demek oluyoki arkadaşım gelse bana lap topuyla nete bağlanamıycak.
    kötü bi durum aslında ama yapcak bişeyde yok.
    neyse çok saol bilgiler için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.