Şimdi Ara

Laptopa 8 bin TL vermek mantıklı mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar üniversite okuyorum hem dersler açısından hemde arada oyun oynamak için monster sipariş ettim ama bu kadar parayi ilk defa bı teknolojik alete verince içime oturdu. Normal midir sizce mecbur gerekli degilmi bilgisayar da bu 16 lik ram yukseltmelihttps://www.monsternotebook.com.tr/abra/monster-abra-a5-v16-6-3/

• Bu devirde mantıklı

• Fiyata göre gayet iyi duruyor, ekran kartı güçlü ve RAM miktarı yeterli. Eğer oyunun yanında Chrome, OBS tarzı olacaksa, canlı yayın yapacaksanız o zaman RAM yükseltebilirsiniz. Ama mesela ben şu anda 8 GB'lı bilgisayar kullanıyorum ve sadece Microsoft Flight Simulator'da ve Davinci Resolve video montaj programında RAM yetersiz kaldı.

• Reis yani pişman ettirmez değil mi yani bilgisayar mecbur gerekli midir her öğrenciye ilahiyat okuyorum alayimmi sence
  • Longg_Night L kullanıcısına yanıt
    Fiyatlar düşer mi dolar malum düştü biraz beklemelimiyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RamazanBey1200

Reis yani pişman ettirmez değil mi yani bilgisayar mecbur gerekli midir her öğrenciye ilahiyat okuyorum alayimmi sence

Eğer normal bir kullanıcıysanız veyahut bilgisayarlara yeniyseniz o zaman Monster notebook biraz fazlaya kaçacaktır. O daha çok ağır, en yeni oyunları en iyi grafiklerde oynamak isteyenleri hedefliyor. Normal internette gezinecekseniz, not alacaksanız, belki hafif video/foto düzenleme yapacaksanız harici ekran kartı olmayan bilgisayar arayabilirsiniz. Örneğin benim bilgisayarda harici ekran kartı var ama GTX gibi çok güçlü değil, MX serisi. Geçen sene 4000'e almıştım, gayet iyi iş çıkarıyor.

Harici ekran kartı demek, daha fazla maliyet ve zamana göre daha fazla güç (elektrik, pil) kullanacaktır. Harici ekran kartı yoksa daha az güç kullanır ama ağır oyunlar gibi programları kaldırmaz.

Mesela eğer bilgisayarlara yeniyseniz bunu deneyebilirsiniz. Hem yeni nesil işlemci kullanıyor, hem de SSD olduğu için bilgisayar açıldığında 1-2 dakika yerine 10-15 saniye beklersiniz.

https://www.hepsiburada.com/lenovo-ideapad-ip3-14iil05-intel-core-i3-1005g1-4gb-256gb-ssd-freedos-14-fhd-tasinabilir-bilgisayar-81wd00fjtx-p-HBV00000W47FG?magaza=Hepsiburada

• Yani benim hem ders hem canım sıkılınca oyun oynamak yani bu dediğim monstere bu kadar para vermek enayilik değil dimi Alicam pişman olmam değil mi ?
  • F/P olarak en ucuzu Monster zaten , MSI ,Asus ,HP ,Casper +1000 2000 daha pahalı pişman olucağını sanmam güncel donanımlar 1650 ekran kartı 2 sene sonrada işini görür ,1050 ekran kartı bilir simdiden yok olmaya başlıyor .Ram 8+8 ileride arttırabilirsin zaten Monster servis çok ilgili MSI al derim ama aynı özellikler 10 bin TL fazlasıyla işini görür suan belki kullanmadığın donanıma para vermiş gibi gozuksendr 1-2 seneye değiştirmeye gerek yok diyeceksiniz
  • F/P olarak en ucuzu Monster zaten , MSI ,Asus ,HP ,Casper +1000 2000 daha pahalı pişman olucağını sanmam güncel donanımlar 1650 ekran kartı 2 sene sonrada işini görür ,1050 ekran kartı bilir simdiden yok olmaya başlıyor .Ram 8+8 ileride arttırabilirsin zaten Monster servis çok ilgili MSI al derim ama aynı özellikler 10 bin TL fazlasıyla işini görür suan belki kullanmadığın donanıma para vermiş gibi gozuksendr 1-2 seneye değiştirmeye gerek yok diyeceksiniz
  • Monster'ın kasa kalitesi başarılı değildir. Bunu bilerek satın alın ve oyun oynayacaksanız artık 16 GB ram zorunlu hale geldi diyebilirim.
  • Project Zhao P kullanıcısına yanıt
    Evet donanımları iyi ama kasa kötü
    İ7 10. Nesil 1050 8 GB RAM 500 ssd aldım arızalı çıktı sorunsuz iade ettim fakat kasa kalitesi ve ses kalitesi kötüydü Şuan i5 1650ti 16 GB RAM 7-8 bine sadece Monster var
  • JrFuKi J kullanıcısına yanıt
    O zaman aliyom kanka karar kıldım
  • RamazanBey1200 R kullanıcısına yanıt
    Laptopa 8 bin TL vermek mantıklı mı ?

Bende bu modeli düşünüyorum .7.299 TL üstüne 8 GB daha çift sloth RAM ekleyince ideal oluyor 240 ssd yetiyor .Bir yuva daha var zaten oraya 1 TB HDD var onu ekleyince 2 sene götürür .1660 ti olsa iyi olurdu ekran kartı ama 1650 ti fena değil
  • Bu paraya 1660ti den düşük almayın. Nakit varsa direk yurtdışından sip verin
  • Kuzeyli.2891 kullanıcısına yanıt
    Arasında çok bir fark var mı da reis ve örnek bir yurtdışından laptop linki atarmisin

Şimdi bu atacağım linkle arasında dağlar kadar fark var. Performans testleri YouTube da var. Kafadan 6 GB VRAM var. Ayrıca Monsterin kasasından kalitesizlik akıyor.

https://www.newegg.com/global/tr-en/p/2WC-000C-03H77

Vergi kargo dahil 7600 liraya kapında. Vatandan alır gibi düşün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuzeyli.2891 -- 19 Şubat 2021; 13:52:51 >
    Reis bu bilinmedik sitelere pek guvenemiom

Bilinmedik dediğin site ABD nin en büyük 2.alisveris portalı. Güvenlik konusunda zaaf 0. Ben 3. Bilgisayarımı aldım sorunsuz sıkıntısız. Üstelik de ürün kargodayken indrime girerse sana iade yapıyor talep edersen. İki defa tecrübe ettim. Bunu ülkemizde hangi firma yapar? Paranla rezil olma TR den düşük konfigürasyonlu ürün alıp. Sana yol göstermek bizim niyetimiz, nihai karar senin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuzeyli.2891 -- 19 Şubat 2021; 14:35:50 >
    Sağol reis biraz arastiriyim alicam
  • Reviews kısmında TR den yorumlar var onlara da bakabilirsin, hayırlısı olsun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.