Şimdi Ara

Laptopa fiber interneti kablo ile bağlama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar ben 2 gün önce TurkNet'ten fiber internet aldım. Evde TurkTelekom fiber altyapısı var. Şu an wifi ile bağlanıyorum ama kablo ile daha stabil internet alabileceğimi düşündüğüm için kablo ile bağlanmak istiyorum. Telefonun kamerası bozuk fotoğraf çekemiyorum ama anlatmaya çalışıyım duvardaki prizde telefon hattına bağlanılan uç gibi giriş var (cat6 kablonun küçüğü), benim bilgisayara giren uç ise normal laptoplara giren cat6 internet kablosu. Modem biraz uzak kaldığı için modemden kablo çekemiyorum şu anlık. Duvardaki bu prizden laptopa bağlantı sağlanabilir mi? Sağlanabilirse nasıl sağlayabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.

• Eğer konuyu yanlış yere açtıysam ilgili bölüme taşıyabilir misiniz? Ya da linkini atarsanız oraya yazayım buraya yazmak yerine.

• mecburen modemden çekmeniz lazım duvarda olan kablo ile işiniz yok

• Modemi ve laptopun internet kartını yüksek voltajdan dolayı bozabilirsiniz. Şebeke telefon hattı ethernete göre çok daha yüksek voltaj kullanır

• Bahsettiğiniz telefon hattıyla olur mu olmaz m bilmiyorum ama olmayacağını düşünüyorum bende.

Powerline kullanarak sorunu çözebilirsiniz ama bütün eve ethernet kablosu döşeseniz daha ucuza gelir.

• Fiberde kablolu bağlantı için direk modemden çekmem gerekiyor sanırım. Ben de ilk eve geldiğimde burdan internete de bağlanılabiliyor sanıyordum her oda da olunca. Cevaplar için teşekkürler.

• O bahsettiğin RJ11 soketi hem modemin olduğu odada hem de senin odanda var mı?
  • prizinizdeki soket ile bilgisayarınıza bağlantı yapamazsınız onların adı keystone dur internette cat6 keystone diye aratırsanız bi tane alıp onunla değiştirebilirsiniz ama duvarın içindeki kablonun da cat5 veya cat6 olmalı ki 100 mbps internetini verimli kullanabilesin eğer bunları halledebilirsen modem ile oda arasında bağlantıyı duvar içinden kurmuş olursun tabi modemin ordaki kablo ucuna jack çakıp modeme bağlaman gerekir. Ayrıca fiber ile ilgisi yok odalardaki o priz girişlerini bir modeme bağlantı yapmadığınız sürece o prize internet getiremezsiniz her türlü adsl de olsa vdsl de olsa modeme kablo bağlamalısınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi watsapbro -- 1 Mart 2021; 15:6:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.