Şimdi Ara

Laptopları soğutmak için napmalı (LAPTOP SOĞUTUCULARI HİKAYE)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 fanlı usb ile çalışan laptop soğutucusu aldım ama 1-2 derece bile fark etmedi(intel tat ile ölçüyorum). gerçi benimki casper, tasarımından dolayı soğutmamışda olabilir ama çoğu yerde fanlı sistemlerin işe yaramadığını gördüm. o yüzden fandan ve mavi sıvılı buz torbalarından başka çözüm bulan varsa söyleyebilir mi tabi bu çözümlere fanı güçlendirmekd dahil nasıl güçlendirilceğini bilen varsa bize açıklarsa memnun olurum.

• öncelikle siz bir laptop'un içini açabiliyorsanız (deneyimli iseniz) açın ve temizleyin...
    sonrasında kendiniz veya bir tanıdığınıza yaptırabiliyorsanız, el yapımı soğutucu yaptırın

2 adet yüksek devir (1500-2000 devir arası @ 12 volt) 12 cm'lik fan' dan yaptırtın
    5 volt USB ile besleyin, devir voltaja göre genellikle Lineer olarak değişir (örn. bende 1900 devirlik fan 5 voltta 850 devir yapıyor)
    hem sessiz bir soğutucu, hem etkili bir soğutucu, hem de yarın bir gün 5 volt yetmediğinde harici ayarlanabilir bir adaptör ile (örn. 9 volt) daha yüksek voltajda kullanabileceğiniz bir ürün olur
  • Laptop soğutucuları neden hikaye olsun? Hikaye olanlarından alırsanız öyle olur tabi. 3 değil 13 fan da olsa iyi bir şey almadan çözüm bulamazsınız.

Zalman incelememi okuyabilirsiniz:
    http://forum.donanimhaber.com/m_36986795/tm.htm
  • usb'den çekilebilecek maksimum voltaj 5V ve akım da 500mA iken 3 tane fan zaten yeterince hava akımı sağlayabileceğini düşünmüyorum. Ayrıca eğer dizüstü bilgisayarını soğutmak istiyorsan; soğutucu fanı tam laptopun altındaki hava alma deliğine denk gelmeli. O yüzden en güzel çözüm kullanıcının kendi bilgisayarına göre bir soğutucu yapması. çok da zor birşey değil aslında. 12cm fanlı ve mümkünse adaptörden güç alan bir soğutucunun faydasını görürsün. casper ya da başka marka olması sonucu değiştirmez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    slim pc için soğutma
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.