merhaba arkadaşlar elimde bulunan bir laptopta karşılaştığım sorundan bahsetmek istiyorum . öncelikle laptop ilk başta sürekli olarak sistem başlangıcını onar diyor du ve onar dediğimiz de sorunu çözemiyordu. bende laptopun harddiskini sökerek başka bilgisayarda format attım sistem açıldı ve laptopa taktım. bu sefer de laptopta windows yükleme ekranı geldiğinde mavi ekran alıyorum ve kapanıyor. bu durumdan şüphelenip chkdsk yaptım yine aynı durum söz konusu oldu. daha sonra kendi laptopumdan bir harddisk söküp buna taktım sistem açıldı. yani anlıcağınız acer marka olan bu laptopun kendi harddiskine alerjisi olmuş kendi harddiski başka heryerde açılıyor ancak kendi laptopunda mavi ekran verdiriyor. sorun çözümü için biosa reset te attım ancak sorun devam ediyor acaba çözümü olan varmı ? teşekkürler.
kodları belirtirsen yardımcı olmaya çalışırım sorunun çözğmğ o kodlarda yatıyor
sorun tam olarak bu . bu harddisk heryerde çalışıyo kendiş laptopunda çalışmıyo. :D başka laptopların harddiskleri de bu laptopta çalışıyo kendi çalışmıyo:D anlamadım gitti :D
kardeşim normal biçimlendir hızlı biçimlendirme. hdd ye bi chkdsk yaptır. sorunun kalacağını düşünmüyorum. başka bilgisayarda bu hdd ye işletim sistemi kurdun mu yoksa harici yaparak bi format mı attın .
hem chkdsk yaptım hem başka bilgisayarda format attım . harddiske güzelce format attım ama aynı sorun. başka bilgisayarda kurdum zaten windowsu..
Dostum hdd ne olursa olsun kullanacağın sistem üzerinde formatlayıp öyle işletim sistemini kur,buna benzer sorunları daha çok nettoplarda yaşıyordum,bende hdd söküp kasada formatlayıp sonra nettop'a geri takıyordum,farkettimki sistem er yada geç mavi ekranı veriyor,sorunsuz olmuyor yani sürücüsü olmadıgı içinde usb arabiriminden usb bellek yada usb sürücüyle atmaya başladıktan sonra tüm bu sorunlar bitmişti,