Şimdi Ara

laptopta islemci degistirmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar 2-3 ay onceye kadar Acer Aspire 7720-6395 modelinde bir laptop aldim

intel core 2duo t5250(1.5Ghz 667MHz FSB, 2MB L2 cache)
    GeForce 8400M GS up to 1024mb Turbocache
    2GB DDR2
    250GB HDD

aslinda laptopun performansindan memnunum ancak islemciyi daha ust modellerden biriyle degistirmek istiyorum.Problem suki anakarti hakkinda bir bilgim olmadigindan dolayi uyumlulugu hakkindada bir bilgim yok ornegin ben islemciyi assagida belirttigim islemcilerden biriyle degistirmek istiyorum ama farklarini bilmiyorum?
    Intel Core 2 Duo Mobile Processor T7250 2GHz 2MB CPU
    yada;
    Intel Core 2 Duo Mobile Processor T7300 2GHz 4mb

bana bu konuda yardimci olursaniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi godlesscow -- 25 Mart 2008; 11:57:53 >

• aslında sormak abes olabilr sonuçta para sizin ama neden işmeciyi değiştiriyorsunuz ?? oyun performansı yüzünden se hemen hemen hiç bir şey değişmeyecektir..yok ben maya 3dsmax kullanıyorum render yapıyorum, dvd ripliyorm ne bileyim mathcad ile simulasyonlar yapıyorum saniyeler değerli derseniz anlarım..ama ozamanda neden bu laptopu aldınız diye sorarlar Bence değmez hiç uğraşmayın
  • ben ıslemcının degıstırılebıldıını bılmıyodum
    aslında bende vıstaya gecmek ıstıyorum ve benm 1.66 ghz core duo t2300 olan ıslemcımı degıstırmek ıstıorm bu bana ne kdr a patlar en az core2 duo t5600 bıse le degıstırrrm
  • quote:

Orjinalden alıntı: clarion

aslında sormak abes olabilr sonuçta para sizin ama neden işmeciyi değiştiriyorsunuz ?? oyun performansı yüzünden se hemen hemen hiç bir şey değişmeyecektir..yok ben maya 3dsmax kullanıyorum render yapıyorum, dvd ripliyorm ne bileyim mathcad ile simulasyonlar yapıyorum saniyeler değerli derseniz anlarım..ama ozamanda neden bu laptopu aldınız diye sorarlar Bence değmez hiç uğraşmayın

aslinda degistirme sebebim keyfi :) ustunede 4gb ram takmayi dusunuyorum ozaman oyun performansinda bir yukselme olabilirmi?
  • öncelikle laptop un 4gb ram desteği varmı ?? her ram her laptop da düzgüm çalışmıyor...laptop da işlemci değiştirmek ayrı bir sanat :) 8400 ekran kartı ile zaten oyularda fazla bi şansınız da yok..çaşılan aleti bozmayın derim :)
  • http://www.thgtr.com/graphic/charts/index.html?model1=1059&model2=722&chart=285

bu linke bakarsan eski bir kart olan 6600gt den doom3 de %92.38 fark yemiş :)
  • quote:

öncelikle laptop un 4gb ram desteği varmı ?? her ram her laptop da düzgüm çalışmıyor...laptop da işlemci değiştirmek ayrı bir sanat :) 8400 ekran kartı ile zaten oyularda fazla bi şansınız da yok..çaşılan aleti bozmayın derim :)

8400 ile nasıl oyunlarda şans yok. Daha nolsun hocam 8800 gt mi taksınlar laptopa... Ekran kartı gayet iyi bence. Ayrıca 4 gb ram destekliyoırsa takın oyunlarda cok daha fazla performanslı oynarsınız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    8320 icin anakart !!!!
    12 yıl önce açıldı
    Yazilim icin laptop tavsiyesi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kastettiğm şey tam olarak şu...8400 ekran kartı ile bi oyunu işlemci ve ram değiştirmekle daha rahat oynayamazsınız..ram konusu biraz göreceli yani 4gb ram be 64bit os ile elbette far edecektir ama işlemci değiştirmeyle oyunları rahat oynamanın (8400 söz konusu ise) alakası yok
  • quote:

kastettiğm şey tam olarak şu...8400 ekran kartı ile bi oyunu işlemci ve ram değiştirmekle daha rahat oynayamazsınız..ram konusu biraz göreceli yani 4gb ram be 64bit os ile elbette far edecektir ama işlemci değiştirmeyle oyunları rahat oynamanın (8400 söz konusu ise) alakası yok

• Laptopta parca degisimi imkansiz denecek kadar zordur zaten normal pc gibi ozel parca uretimi yoktur ancak cikma parca bulman lazimki buda cok zor kimse istedigin islemcileri daha iyisi ile degistirmez suanBaska onemli bir noktada anakartin belli bir yere kadar destekliyordur bunu acerla gorusup ne kadar oldugunu ogrenmen lazim ve degistirsen bile uyumsuzluklar ile gelen kitlenme takilma gibi problemlerle bas etmeyede hazir olur

En kisasi sen o isi bos ver cok zahmetli zor bulmasi kolay degil
  • bencede..ilk baştan söylediğim gibi

bilgisayar dünyasında çok ünlü bir laf vardır (gerçekten var) , hiç unutmayın...

"NEVER CHANGE A RUNNING SYSTEM"
  • quote:

bencede..ilk baştan söylediğim gibi

bilgisayar dünyasında çok ünlü bir laf vardır (gerçekten var) , hiç unutmayın...

"NEVER CHANGE A RUNNING SYSTEM"

" ÇALIŞAN SİSTEME ÇOMAK SOKMAMAK "
    anlamına geliyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mellkor

Laptopta parca degisimi imkansiz denecek kadar zordur zaten normal pc gibi ozel parca uretimi yoktur ancak cikma parca bulman lazimki buda cok zor kimse istedigin islemcileri daha iyisi ile degistirmez suanBaska onemli bir noktada anakartin belli bir yere kadar destekliyordur bunu acerla gorusup ne kadar oldugunu ogrenmen lazim ve degistirsen bile uyumsuzluklar ile gelen kitlenme takilma gibi problemlerle bas etmeyede hazir olur

En kisasi sen o isi bos ver cok zahmetli zor bulmasi kolay degil

simdilik amerikada bulundugum icin parca bulmada herhangi bir zorluk cekmiyorum acikcasi..
    laptopun 4gb ram destegi mevcut oldugu icin koymayi dusunuyorum..
    laptopun kitapcigini okudum. sanirim benim laptopumdaki anakart core 2 duo t7250 ye kadar olan islemcileri kabul ediyor..
    laptoptaki isletim sistemi windows vista ultimate 32 bit..
    birde aslinda oyunlarda performanstan memnunum unreal tournamentimide oynuyorum need for speed pro street imide oynuyorum benim degistirmek istememdeki sebep , ben laptopu uzn sureli kullanmayi dusunuyorum ve hazir amerikadayken edebildigim kadar upgrade edip oyle turkiyeye getiriyim orda ugrasmiyim diye

• Bence de işlemci değişimi gereksiz ama madem ki amerikadasın,parça bulmada da bir zorluk çekmiyorum diyorsun..e daha ne duruyorsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.