Şimdi Ara

Laptopta mavi ekran hatası. [ACİL]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dell Inspiron 1300 laptopum (tahminimce bir virüs sonrası) temizlik sırasında birden mavi ekran vererek çöktü . Bende windows XP cd sini kurdum. Sistemim ikiye bölünmüştü C ve E olarak sistem E ye kuruluydu. Ben de C ye yeni bir sistem yükledim. Recover My Files adlı uygulama ile bozuk disk dosyalarımı kurtaracaktım , çok az bir kısmını kurtardım fakat bu mavi ekran hatasından kurtulamamam nedeniyle işim imkansız hale geldi. Bilgisayar kendini kitlediği an itibari ile mavi ekran veriyor. Ekran çok hızlı geçtiği için okuma fırsatım olmuyor fakat sonda 0x00000003 ile başlayan ve 3 parametre ile devam eden bir hata kodu alıyorum. Bir kere daha sistemi yükledim ( tekrar C nin yüklememin üzerine WINDOWS - WINDOWSC olmak üzere iki işletim sistemi oldu) ve şuanda pcnin çoğu fonksiyonunu kullanmam durumunda mavi ekran hatası alıyorum. Neyse ki foruma girebilmeme izin veriyor bilgisayar. Donanımsal olduğundan şüphelenmiyorum. Çünkü bütün bu olaylar bir gün içerisinde gerçekleşti ve 3 gündür çözüm bulamadım. Yardımlarınızı şimdiden bekliyorum.

Edit : D yi açtığımda biçimlendirilmemiş diyordu. Kurtarma yapamadığımdan Hızlı Biçimlendirmek zorunda kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ser-pa99 -- 19 Aralık 2011; 0:39:53 >

• tek tavsiye edebilecegim şuan burdan sana sistemi tek disk haline getirmen mesela xp kurarken C:90 Gb d:80 Gb yerine C:170Gb olmasını dene bakalım birde
  • İşim ve özel dosyalarım için recovery yapmam şart. E yi kurtarmam gerekiyor fakat bu mavi ekran illeti müsade etmiyor. Başa bir çözüm yokmudur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ser-pa99 -- 19 Aralık 2011; 10:28:13 >
  • Ben çoğunlukla şunu görüyorum. İnsanlar çok önemli dahi olsa belgelerini tek ortamda Dvd,Taşınabilir harddisk veya sistemin kurulu olduğu bölüm gibi bozulma ihtimali yüksek yerlerde taşıyor. Kendi düşen ağlamaz diye bir atasözü var. Ben olsam acımam basarım formatı.
    Bundan sonra önemli belgelerinizin düzenli olarak yedeğini alın.
  • kesinlikle katılıyorum c ye ydk alan mı arasın .pf nin içine adam ydk alıo sonra bilgisayar acılmıo yada sistem hatası verio mecburen c nin gitmesi lazım ama adam dosyamı alın dio
  • Dostum ben buraya çözüm aramaya geldim birdaha ulaşamayacağım özel dosyalarım klasörüm varken sistemi silmesini bende biliyorum. Virüslerin bilgisayarı ele geçirmesine seyirci kalmaktansa bir çözüm aramaya geldim buraya yaptıklarım kimseyi ilgilendirmez. Haddinizi aşmadan yardım edebilirseniz sevinirim.
  • ser-pa
    ben şuanki durumu tam anlayamadım.
    pcde kaç tane partition var?hangisindeki windowsda oturum açabiliyorsunuz?
    hangi sürücüde kurtarılması gereken dosyalar var?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WİN7 Mavi Ekran sorunu YARDIMM
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • C ve E olmak üzere iki yerel disk var. Fakat C nin üstüne mecburen bir tane daha windows kurmak zorunda kalınca toplamda 3 işletim sistemi oldu. Açılışta 3 tane alt alta diziliyor. Ben E yi kurtarmak istiyorum. Recover My Files ile birazını kurtardım fakat mavi ekran sebebiyle tekrar yükledim C nin üzerine sistemi. WINDOWS - WINDOWSC olmak üzere 2 tane var C de. Şuanda o programı install etmeye çalışırken bile mavi ekran çıkıyor dosyaları kurtaramıyorum E deki. Mecbur bende biçimlendirdim(hızlı biçimlendir ile) . Ama hala mavi ekrandan kurtulamadım. Dosyaları kurtarsam tüm sistemi baştan yüklücem fakat mavi ekran illeti müsade etmiyor.
  • E yi biçimlendirdiyseniz artık onu onarmak gibi bir şansımız kalmadı tabiki.O zaman C üzerinde aaçtığınız windowsu GÜVENLİ MODDA açmayı deneyin.Ya da CD üzerinden çalışan bir veri kurtarma programı ile dosyalarınızı alabilirsiniz..Sanırsam minixp de vardı birtane recovery programı.
  • Recovery den başka çaremiz kalmadı onarılmadığı için. Ne kadar kurtarır , bulabilir mi , kurtardığı dosya çalışır mı oda bilinmez ama bir recovery programı önerirseniz sevinirim. Peki ben bu mavi ekran sorunundan nası kurtulacam onu anlamadım. Recovery yapmama müsade etmiyorki güvenli modda da o ekran çıkıyor sistem reboot olup karşıma f1 to boot f2 to setup utility tarzında bir uyarı geliyor.
  • Güvenli modda açsanız bile formatlanmış E deki dosyaları kurtarmak için kullanacağınız programı kuramayabilirsiniz.Bunun için portable bir program gerekebilir.
    Aklıma gelenler şunlar.
    Güvenli modda açıp portable bir program kullanmak.
    Google'da PORTABLE easy recovery aratın..Portable versiyonunu indirin.Pcyi güvenli modda başlattıktan sonra Eyi bu program ile taratıp verilerinizi harici disk, usb gibi yerlere recover edin.Tüm dosyalarınız yedeklendikten sonra recovery yapabilirsiniz..Ha yapamazsanız işte o zaman mavi ekran vs olayına bakarız.

Ya da cd üzerinden çalışan minixp indirip içindeki kurtarma yazılımını çalıştırırsınız..Verileri C sürücüsüne atarsınız.Sonra bilgisayarı normal olarak açıp, güvenli modda kurtardığınız dosyaları usb vs biryere atarsınız..Sonra da recovery yapabilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 19 Aralık 2011; 16:15:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Güvenli modda açsanız bile formatlanmış E deki dosyaları kurtarmak için kullanacağınız programı kuramayabilirsiniz.Bunun için portable bir program gerekebilir.
    Aklıma gelenler şunlar.
    Güvenli modda açıp portable bir program kullanmak.
    Google'da PORTABLE easy recovery aratın..Portable versiyonunu indirin.Pcyi güvenli modda başlattıktan sonra Eyi bu program ile taratıp verilerinizi harici disk, usb gibi yerlere recover edin.Tüm dosyalarınız yedeklendikten sonra recovery yapabilirsiniz..Ha yapamazsanız işte o zaman mavi ekran vs olayına bakarız.

Ya da cd üzerinden çalışan minixp indirip içindeki kurtarma yazılımını çalıştırırsınız..Verileri C sürücüsüne atarsınız.Sonra bilgisayarı normal olarak açıp, güvenli modda kurtardığınız dosyaları usb vs biryere atarsınız..Sonra da recovery yapabilirsiniz..

İlk dediğinizi deniyip sonucu yazıcam fakat şöyle bir sorun var bilgisayar kendini kitler kitlemez mavi ekran çıkartıyo bunun kurulumdan ziyade çalışmasına engel olması gibi bi durum söz konusu. İnternette dolaşırken bile azıcık yüklenmede mavi ekran çıkıyor. Denedikten sonra mesaj atarım.

• mavi ekran olayına dediğim gibi sonra bakalım..şu an önceliğiniz dosyalarını kurtartmak olduğu için ona kanalize olmanız hayrınıza olur..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.