Şimdi Ara

LAPTOPTA RAİD 0 YAPMAK anakartım desteklıyor mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • asus k55vj sx216d kullanıyorum 2.hdd baglayacam bilgisayara ve raid 0 yapmayı düşünüyorum. ama anakartım desteklıyor mu bilmiyorum

• up
  • up
  • up
  • UP
  • asus sitesinde bilgi yok mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuratTURAN1977

asus sitesinde bilgi yok mu

bulamadım yada tam bakamadım bıılmıyorum. sizin bi bilginiz var mı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI anakat M.2 SSD mi görmüyor
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Muhtemelen desteklemez.

Ancak yazılmsal raid oluşturabilirsiniz.
    http://www.overclockers.com/setting-up-os-raid-with-windows-7-ultimate/
    Dikkat etmeniz gereken şey raid 0 olması için Windows disk yönetiminden yeni şeritli birim seçmek. Bunun yerine yeni dağıtılmış birim seçerseniz sistem aynı anda disklerden sadece birini kullanacaktır.

Laptopa 2. Hard diski nasıl bağlayacaksınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hd_doctor

Muhtemelen desteklemez.

Dikkat etmeniz gereken şey raid 0 olması için Windows disk yönetiminden yeni şeritli birim seçmek. Bunun yerine yeni dağıtılmış birim seçerseniz sistem aynı anda disklerden sadece birini kullanacaktır.

hocam emın mısınız desteklemeyecegınden. yeni şeritli birim derken ne demek ıstesınız bu yazılımsal raidde mı oluyor bılgı verırsenız sevınırım

edit: 2.hdd yı dvd rom u cıkararak dvd rom benzerı hdd aparatıyla baglayacagım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AllahDiyenWifi -- 15 Eylül 2013; 18:05:41 >

• Bilgisayarınızın Raid desteği varsa, açılışında Raid Utility, Raid Configuration vs. gibi menüler görünmesi lazım.

ÖrneK;

Diğer bir örnek;

Raid 0 Striped Raid 1 Mirror olarak adlandırılır. Striped Türkçeye şeritli olarak çevrilmiş.
    Yani Raid 0 oluşturmak için Windowsunuz Türkçe ise Yeni Şeritli Birim, İngilizce ise New Striped Volume seçmelisiniz.

Ancak; raid oluşturacağınız disklerin işletim sisteminden bağımsız diskler olması gerekiyor. Özetle en az üç diskle yapılabilir.
    Bilgisayarınızda en fazla iki disk olabileceği için Windows Raid ile ilgili yazdıklarım sizin talebinizi karşılamayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hd_doctor -- 16 Eylül 2013; 17:05:38 >

• quote:

Muhtemelen desteklemez.

bunu kullanacak sanırım

http://vimeo.com/34177105

• quote:

Bilgisayarınızın Raid desteği varsa, açılışında Raid Utility, Raid Configuration vs. gibi menüler görünmesi lazım.

ÖrneK;

Diğer bir örnek;

Raid 0 Striped Raid 1 Mirror olarak adlandırılır. Striped Türkçeye şeritli olarak çevrilmiş.
    Yani Raid 0 oluşturmak için Windowsunuz Türkçe ise Yeni Şeritli Birim, İngilizce ise New Striped Volume seçmelisiniz.

Ancak; raid oluşturacağınız disklerin işletim sisteminden bağımsız diskler olması gerekiyor. Özetle en az üç diskle yapılabilir.
    Bilgisayarınızda en fazla iki disk olabileceği için Windows Raid ile ilgili yazdıklarım sizin talebinizi karşılamayacaktır.

simdi ben windows üzerinden raid yapamayacak mıyım? usb den calısan bı wındows kursam sanırım halledebılırım yanlıs mıyım

• quote:

Orijinalden alıntı: *Soldierblood*

quote:

Muhtemelen desteklemez.

bunu kullanacak sanırım

http://vimeo.com/34177105

evet o parcadan kullanacam. sipariş verdim kargoda su anda

• ben kullanıyorum 4-5 aydır gayet güzel sorunsuz
    ama raid maalesef yok pc im desteklemiyor.
  • quote:

ben kullanıyorum 4-5 aydır gayet güzel sorunsuz

wındows uzerınden raıd denedınız mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Allah Diyen Wifi

quote:

yok denemedim , raid desteklemediği için fazla araştırma yapmadım, onun yerine ssd bir disk aldım işletim sistemini ona kurdum, normal diski harici yaptım birde DVD yerine yerleştirdiğim disk var.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Allah Diyen Wifi

quote:

yok denemedim , raid desteklemediği için fazla araştırma yapmadım, onun yerine ssd bir disk aldım işletim sistemini ona kurdum, normal diski harici yaptım birde DVD yerine yerleştirdiğim disk var.

benım amacım arşiv yapmak. harıcıyle ugrasmak ıstemıyorum yanımda tasıyamam sureklı hem harıcıler daha cabuk bozuluyor nedense. 750 gb kendı hdd sı. gecen bılgısayarcının bırınde 750 gb wd buldum ıkıncı el 110 tlye aldım hem raıd hem arsıv yaparım dıyerekten aldım. bakalım nasıl olacak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.