Şimdi Ara

Laptoptan 4k60fps alamıyorum, Laptop önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
50
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus P2540FA-DM0150 (Intel i5-10210U, Intel UHD Graphics 620) bilgisayara Samsung M7 43" monitör bağladım, monitörün yanında gelen kabloyu kullandım. 4k30fps görüntü alabiliyorum, galiba bu bilgisayar yetersiz ama emin olmak için soruyorum, kablodan ya da başka bir şeyden şüphelenmeme gerek var mı?

Aynı monitörden ikinciyi de almayı düşünüyorum, bu iki monitörü 4k60fps de rahatça kullanabileceğim laptop için neye dikkat etmem gerek? Ekran kartı için hangi seri ve üstü olması lazım? Monitörde DP girişi yok, hdmi ve type c var.

• Sendeki notebook'un hdmi sürümü 1.4 yani 4k da maximum 30 hz destekliyor. Dolayısıyla en fazla bu kadar alabilrisin. Çözünürlüğü biraz düşürüp hz arttırılabilir ama m7 de bu özellik var mı bilmiyorum. M7 de ise 2 tane hdmi 2.0 var ve 1 adette type-c var. Bu type-c üstünden 65 watt takacağın cihazı şarj etme ondan sonra görüntü aktarma gibi özellikleri sunuyor.

Şimdi sen bundan 1 adet daha alacaksan eğer yani 2 tane 4k 60 hz aktaracağım diyorsan sana güzel bir oyuncu dizüstü bilgisayarı lazım. Veya macbook pro gibi cihaz vs. lazım. Normal dizüstülerde hdmi 2.0 portu 1 adet oluyorsa oluyor ki bu da çok az modelde var. Genelde çoğu hala 1.4. E birde 2. m7'e aynı notebook'a bağlayacaksan o işte baya çetrefilli iş. Notebook harici bütçeni belirtirsen ona göre cihaz bakalım. Veya dersen ki ben notebook istemiyorum 2 tane m7'e ufak pc de bağlayabilirim mini pc de olabilir dersen ona göre bakalım.

• Monster ürünlerine bak ayrıca 12 taksit imkanı veriyor değerlendir ihtiyacına uygun olanı al ama bence aylık 4~5k civarı ödemesi oluyorsa biraz üst segmentin ortalarında bir ürün zorlanabilir ama karar sizin.

Ayrıca teknobiyotik tarafından satılan mini PC ürünlerde değerlendirilebilir çünkü laptoptan daha mobiller yeter ki taşınabilir monitörde edinin ama siz zaten sabit kullanacaksınız sorun olmaz.

Beelink SER9 AMD Ryzen™ AI 9 HX370, 32GB LPDDR5X, 1TB M.2 SSD, BT 5.2, WiFi6, HDMI, DP, Win.11 Pro Mini PC

Bunun gibi bir çok ürün mevcut.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • OrcunFix kullanıcısına yanıt

Bir Hdmi 2.0 bir DP olan pclerde DP-hdmi dönüştürücüyle olur sanki? Ekran kartı için dikkat etmem gereken bir kriter var mı? Ya da thunderbolt 3. Thunderbolt 4 lerde hubla falan güzel şeyler yapılabiliyor da pahalı pc lerde var hep.

Açıkcası ikinci el bir pc alacağım, yurtdışına gitme ihtimalim var seneye, bi kaç yıl öncenin gamer pc lerinin ekran kartları yeterli olursa öyle bir şey bakmaya niyetliyim.

• franklinda F kullanıcısına yanıt

Açıkcası ikinci el bir pc alacağım, yurtdışına gitme ihtimalim var seneye, bi kaç yıl öncenin gamer pc lerinin ekran kartları, çıkışları yeterli olursa öyle bir şey bakmaya niyetliyim. Yaptığım işler ram e yükleniyor sadece, oyun vs. niyetim yok pek.

Mini pc güzel kafa da yanına klavye monitör taşımam gerekecek lazım olduğunda.

• mersinden_ersin M kullanıcısına yanıt

Şimdi bir hdmi 2.0 birde type-c combo port yani dp hdmi alt destekli olması lazım ki bu çoğu dizüstü de yok. Yani olanlarda mutlaka belirtirler. Atıyorum piyasada olan mesela gaming denilen rtx 4000 serisi olan gpulara sahip cihazlardaki hdmi portu bile bazısında 1.4 ve de type-c sadece data destekliyor hdmi'a yada dp'a çevrime izin vermiyor. Ama kesinlikle tabi ki thunderbolt 3-4 veya usb 4 olanların çoğunda var model bazlı bakmak gerekiyor.

• Monitör kısmını neden dokunmatik almıyorsunuz ki ne klavye ne fare derdi kalır donanım olarak üst seviye bir ürününüz olur mobil taşınabilir bir laptoptan daha az yer kaplayan ve thunderbolt 4 destekli ürününüz olacak.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.