Şimdi Ara

Laptopu HD Monitöre Bağlasak Performansı Nasıl Olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu an kullanmakta olduğum gt425m ekran kartlı asus n53 model bir notebookum var.
    Oyun oynarken ve film seyrederken kullanma amaçlı bir led monitör almayı düşünüyorum: ACER S232HLABID, 23inç, 1920x1080, 2ms, HDMI, Siyah LED Monitör.

Yalnız aklıma takılan;
    Laptopun max. çözünürlüğü 1366*768.
    Oysa almayı planladığım monitörün 1920*1080.

HDMI kablo ile bağlantı yapacağım. Bağlantı yaptıktan sonra monitördeki görüntünün çözünürlüğü ne olacak?
    1366*768 mi yoksa 1920*1080 mi?
    Eğer 1366*768 olursa bunu 1920*1080'e çıkartmanın bir yolu var mı veya kullanmakta olduğum gt425m ekran kartı bunu destekliyor mu?
    Ola ki 1920*1080 kullandık, filmlerde ve oyunlarda takılma oluyor mu?

Ve başka nasıl sorunlarla karşılaşabilirim?

Yoksa bu işten vaz mı geçmeli...

• Bağlayabilirsin ve 1920x1080 çözünürlük alırsın. Laptop ekranının çözünürlüğü ile ekran kartının çıkabileceği max. değeri karıştırmamak lazım.

Fakat burada dikkat etmen gereken bir husus var: Eğer notebook ekranına ve monitöre aynı anda yani clone modunda görüntü verirsen, monitördeki görüntü çözünürlüğü notebook ekranınınki ile sınırlı kalır.

Bu nedenle görüntüyü sadece monitöre yollamalısın, 1080p görüntü elde edebilmek için.

Ekran kartlarından fazla anlamadığımdan "oyunlardaki takılma olur mu?" sorusuna net cevap veremeyeceğim. Oyunlarda (uzun yıllardır pc'de oyun oynamadım) ekran çözünürlüğünden ziyade oyun içi çözünürlük önemlidir diye biliyorum. Bu yüzden eğer notebook'ta oyun oynarken oyun içi çözünürlüğünü 1080p yaptığında sorun yoksa monitörde de olmaz diyebilirim kısaca.

Filmleri de önce notebook'ta deneyebilirsin. Çünkü burada ekran çöz.den ziyade filmin kendi çöz.lüğü performansı etkiliyor. Mesela 1080p bir film seyrediyorsun ama ekrann küçük bir bölümünde izliyorsun nasıl ki şayet takılma varsa, ekranın küçük bir bölümünde izliyorsun diye bu takılma geçmiyor, aynı o şekilde eğer notebook'ta o filmi seyrederken sorun yoksa monitörde de olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 14 Şubat 2011; 0:43:22 >

• 1080p görüntü alırsın merak etme. Sadece monitöre yollaman gerek ama highwaymouse'ın da dediği gibi...bir de tabi ayrıca klavye almanı öneririm bu durumda oyun için...ancak ekran kartın oyunları full hd çalıştırmakta zorlanacaktır, özellikle 2009 yılından sonra çıkan oyunları. o yüzden 720p çözünürlükte oynamanı tavsiye ederim.
  • Baglarsin dostum performansida gayet iyi olur.performans sorunuda yasamassin bende ati4650 var 42inch te takir takir calisiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkanbaba -- 14 Şubat 2011; 2:31:29 >
  • size güvenip sipariş vereceğim.
    ACER S232HLABID almayı planlıyorum.
    az önce eksen bilgisayar ile görüştüm, ölü pixel garantisi yok diyorlar.
    mağazada kontrol edip alabiliyor muyuz dedim, ona da olmaz dediler...

vatan'da da bu monitör yokmuş.
    ama vatan, eğer satın alırsan öü pixel için mağazada kontrole izin veriyorlarmış.
    bakalım gözümü karartıp eksenden sipariş versem mi diye düşünüyorum...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.