Şimdi Ara

(ÇÖZÜLDÜ!)Eski laptopa SSD takmak mantıklı mı? Cihaz ileride masraf açar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Forumda yeniyim ve ilk sorumu sormak için hazırım. İlk bilgisayarım olan ve hala kullandığım laptopu 2011 yılı aralık ayında aldım. Geçen sene ram yükseltmesi yaptım. SSD takmayı da çok düşündüm fakat anakartım SATA 2 destekli. Piyasada SATA 2 SSD var fakat SATA 3 den uygun değil. Performans farkı da pek yok gibi. Ben iyi bir markadan 480-512 gb aralığında SSD alsam mantıklı bir hareket yapmış olur muyum? Performans artışı olacak şüphesiz. Fakat bilgisayar 9 yılı doldurdu ve 10. yılın içinde. Masraf açar mı merak ediyorum. İleride bozulma ihtimali yüksek olan parçalar var mı ya da bilgisayar ileride kullanılamaz hale gelip bozulabilir mi? Dikkatle ve özenle kullanmaktayım cihazı. Ram yükseltme dışında hiçbir parça değişmedi. Uzun süredir düşünüyorum masraf açacaksa SSD'den vazgeçeceğim ve standart HDD ile kalan yola devam edeceğim. Okuduğunuz için ve cevaplarınız için teşekkür ederim şimdiden. İyi günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teifou -- 4 Şubat 2021; 12:0:48 >

• Eski bilgisayara SSD almak mantıklıdır. Eskiye göre daha hızlı çalışacaktır. Bilgisayar SATA2 destekliyor diye SATA2 almak zorunda değilsiniz. Bilgisayar SATA2 desteklese bile SATA3 SSD takabilirsiniz ama SATA3 hızında çalışmaz SATA2 hızında çalışır.

Bilgisayarın ne zaman bozulacağı belli olmaz. Eski bilgisayar yıllarca çalışırken yeni bilgisayar daha çabuk bozulabilir. Bilgisayar bozulur kullanılmaz hale gelirse aldığınız SSD boşa gitmez. SSD'yi çıkartır başka bilgisayarda kullanırsınız.

• Ben eski bilgisayarıma SSD taktım bilgisayar uçtu, tavsiye ederim.
  • ben sata 2 laptopa sata3 ssd taktım. bariz bir performans artışı oldu.

• Cevaplarınız için teşekkür ederim. Düşüncemi geliştirmek için çok faydalı oldular.
  • 9 yılını doldurmak üzere masaüstü bilgisayarıma geçen yıl ssd aldım ve gerçekten dünya varmış dedim. Aynı şekilde benim bilgisayarım da sata 2 destekliyor maalesef zamanında hazır kasa pc aldığım için anakart leş gibi kötü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba dostlar. Geçen gün Amazondan Samsung 870 EVO'nun 500 GB modelini indirime girince 497 liraya aldım ve ertesi gün teslim edildi. Gerçekten dünya varmış. Bilgisayarım bana yetişemezken ben ona yetişemez oldum. Cevaplayanlara ve yardımcı olanlara teşekkürlerimi iletiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.