Şimdi Ara

Laptopu PB MV86-Yamaha RX-V359 a bağlamak için Yardım Lütfen!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Uzun araştırmalar sonunda artık sormaktan başka çarem kalmadı. Umarım hep beraber derdime çare olabiliriz.

Amacım Laptopumu (PB MV86-P13 + SB Digital Music LX Usb) Yamaha RX-V359(optik ve coaxiel digital in mevcut) a bağlayarak hem DVD hemde Ac3 avi (örn 2 cd Xvid) medyalardan DD ve DTS ses almak. Lcd tv ye bağlanma işini hallettim. Bunu yapmak istememdeki amacım sürekli cd ye yazma derdinden kurtulup laptopumla kolayca istedigim medyaları (orn : mkv - h.264) sinema sistemimde oynatmak. Dvi - Hdmi kablo ile goruntu kalitesi baya tatmin edici.

Sound Blaster USB ses kartımdan digital optik kablo ile Yamahaya giriş yaptım, kartık üztündeki switchten digital only yi sectim. Dün gece itibariyle windvd başarısızdı (enable spdif secilemiyor) Ama Powerdvd ultra 7,3 ile spdif secebilerek dvd lerden DD ses almayı başardım. Laptopun kendi ses kartı malum realtek ve 2 kanallı ve ona optik kablomla gelen şeffaf 3,5mm ek aparatı spdif çıkışına takınca (kırmızı lazer ışığı görünüyor) ses gene Pro Logic geliyor Yamahadan bende SB Digital Music alıp sorunu bir nebze hallettim. Ama DTS ile deneme fırsatım olmadı.

Sorunum : Dvd hariç (onları laptopun dvd drive ına takarak oynatıyorum) bilgisayarımda kayıtlı olan hangi medyayı oynatırsam (örn : avi divx vs..) ses yamahanın ekranında Pro Logic olarak gorunuyor bunu nasıl çözerim? Açıkçası ac3filter forumlarını okudum pek birşey anlayamadım. Acaba codec sorunummu var yoksa başka bir ses kartımı almalıyım? 100 ytl lik philips 5990/12 playerla dvd divx kolayca ve digital ses ile oynatırken milyarlık aletlerle bu işin bu kadar zor olmasına aklım almıyor açıkçası.

SB Digital Music LX in tüm gerekli updatelerini SB sitesinden oto update yazılımı ile yaptım. Ayrıca elimde desktop olarak Audigy 2 zs internal ses kartlı bir makinada var ama zamanında bunuda denemiştim ve bir turlu Pro Logicten başka ses alamadım. Açıkçası digital out a ne takarsam takayım hiç ses gelmedi. 3,5 mm den coaxiyele dönen digital kabloda sanırım TR de yok. (SB manual resimlerinde böyle bir kablodan bahsediliyor)

Sonuç olarak ilk hedefim laptop çünkü taşıması kolay ve yer işgal etmiyor.

Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hondatech -- 25 Eylül 2007; 16:24:43 >

• (Kapsamlı araştırma ve test yapmadan bunları açıklamak uygun değil yani sizin sahip olduğunu laptop ve ses kartına sahip değilim test etme şansım da yok)
    ben görüş belirtiyorum bunu bil, (daha önceki deneyimlerinden varsayım)

şimdi siz "(örn : avi divx vs..) " dosyaları hdd de kayılı olarak -dosya- olarak yürütüyorsunuz.
    bu durumda üretilen ham ses digital değil yazılım üretimi soft olarak üretilir. Ses aslında çok kanallı olarak üretilir ama ses kartınızın dolby digital live desteği olmadığı için çıkışta pcm streo olarak bulunur. Başka bir deyişle ses kartı tarafından ancak pcm stereo olarak encode edilebilir.
    eğer ses kartlarınızdan birinin dolby digital live desteği olsaydı digital çıkışında ac3 digital sinyal olacaktı. Dikkat orijinali dts olan ses dahi ac3 formatına dönüşecekti. Çünki dts formatı için ses kartlarında Dolby Digital live benzeri bir uygulama alınmış bir patent yada çözüm yok.

bu dosyalardan 2 den fazla kanallı ses alabilmek için (ac3 yada dts format) bu dosyaları uygun şekilde cd yada dvd medyaya kayıt edip yürütmeniz lazım.
    daha iyisi nero yada benzeri programla iso dosyası olarak kayıt yapıp image drive (nero deamon vs) ile de yürütürseniz gene çok kanallı digital ses alabilirsiniz. (burada da tüm yürütücü programlardan sonuç alınamayabiliyor)
    bu durumda medya yürütülürken ham ses digital olarak cipset tarafından medyadan direct olduğu gibi digital sinyal olarak alınır. eğer siz ses kartınızı bypass
    (passthrough) yaparsanız o taktirde digital çıkıştan sesin orijinal encode halini (ac3 yada dts neyse) alırsınız. Ancak bu durumda ses kartı decoderi devre dışı kalacağından doğal olarak kulaklık bağlarsanız lineout a ses duymayacaksınız.

• Sanıyorum benim anlamadığım nokta ses yamaha amfime çok kanallı olarak gitmesi gerektiği. Ben 2 kanal digital şeklinde gideceği ve amfinin bunu decode ederek kanallara böleceğini sanıyordum. Yanlışım var ise düzeltiniz. Ayrıca tavsiye edeceğiniz program varmı bu işlem için?
  • evet anfi pcm stereo sesi diğer kanallara kullanıcı ayarlarına bağlı olarak dağıtır. bu dollby pro logic özelliğidir. ama gerçek çok kanallı ses olmaz. Örneğim fm yayınları streo dur ama tüm kanallardan ses alabilirsiniz. bu ses kartlarındaki cmms ve benzerlerinin anfideki karşılığıdır.
    bir başka deyişle bilgisayar tarafından sadece rear left ten bir ses üretildiğini varsayarsak bu ses sizin anfinizden hiç çıkmaz.
    (hoparlör ses ayarı 2.0 ve 2.1 den fazla ise- eğer hop ayarı 2.0 yada 2.1 ise ses kartı rear sesi duyulabilmesi için öne dağıtır.)
  • peki linkdeki gibi bir ses kartı alırsamhttp://www.compel.com.tr/m-audio/audio/fasttrack.pro/index.php m-audio sorunum cozulur saniyorum. Çünkü özelliklerinde S/PDIF çıkışta AC-3/DTS surround-kodlu bilginin geçiş desteği şeklinde bir ibare var. Birde önemli nokta usb yada firewire olması fark edermi? Laptopta 2 girişte mevcut.

Şimdiden teşekkürler.
  • bildiğim kdarı ile m audio lar stereo esas alınarak ses kalitesini öne çıkarırlar çok kanallı bildiğimiz ac3 ve dts desteği ile pek ilgilenmezler.
    Yani kaliteli; streo, gerçeğe daha yakın müzik dinleyeceğim yada kayıt yapacağım diyorsanız m audio ile ilgilenin
    çevresel ses diyorsanız bu markadan uzak durun

sizin arayacağınız alacağınız ses kartının Dolby Digital Live desteği. ancak bu desteğe sahip kart sayısı çok az.
    işte size dolby digital live destekli usb bir ses kartı ama sadece yazılanları okuyabiliyorum test etmedim kalitesini de bilmiyorum.
    buyrun sizde okuyun ve kararınızı ona göre verin. ---- r e k l a m l a r ---- (yani satıcının yazdıkları bunlar)
    http://www.auzentech.com/kiosk/product_callisto.php

• Arkadaşım normal de pc den dts ses alabiliyor musun?Laptopun kendi hopelörinden ses geliyor mu eğer gelmiyorsa sorunun kaynağı codectedir.Bir de dts filmi dvd ye yazıp dvd de oynattığın zaman dts yazıyor mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hondatech

Ama Powerdvd ultra 7,3 ile spdif secebilerek dvd lerden DD ses almayı başardım.

dikkat:
    ayrıca bunu başiardığın noktada eğer media daki ses dts olursa dts yide başarırsın.

burada dikkat etmen gereken şey:

1 - oynatılan film bir media da olacak,
    2- Powerdvd ultra 7,3 neyse uygun program kullanılacak, output ayarlarında spdif out seçilecek .
    3- Ses kartı yazılımı ile ses kartı decoderi devre dışı bırakılacak.
    4- oynatılan film media üzerinde değilse daemon yada nero ile iso dosya üzerinde sanal media uygulaması şeklinde yürütülecek.

4. şıkta destek veren media oynatıcıları nispeten daha azdır.

benim dolby digital live den kastım software ses üretiminde ve ses kartı decoderi devrede olsa bile digital çıkışta çok kanallı sesi elde etmek.

• Sonunda başardım

VLC player ile hem dvd hemde avilerde sorunsun dolby digital alabiliyorum. Gerekli codecleri ve VLC forumlarındaki uzun araştırmalarım sonucunda olay çözüldü. Ses hiç decode edilmeden receivera ulaşıyor ve orada DD olarak çözülüyor.

Yanlız anlamadım dediğiniz gibi avi lerin illa medyada olması gerekmiyor. Harddisktende çalıştırdığım herhalgi bir avi dosyası gene DD olarak çalıyor.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.