Arkadaşlar laptop um calındı bunu bulmanın bi yolunu bilen varsa lütfen yardımcı olsun.Yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.
Geçmiş olsun. Üzerine bir bardak soğuk su iç.
quote:
Orjinalden alıntı: Ahmet.Refik
Geçmiş olsun dileklerine bende katılıyorum ama, diğer cümle biraz ağır olmuş
quote:
Orjinalden alıntı: celi-celi-celibon
Arkadaşlar laptop um calındı bunu bulmanın bi yolunu bilen varsa lütfen yardımcı olsun.Yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.
Derhal dizüstü bilgisayarının üreticisi ile irtibata geçerek çalıntı ihbarını yap. Aynı zamanda polise de git.. Çalınan dizüstünden internete falan girilirse bulunma şansı olabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: a.arslan
quote:
Tekrar Geçmiş olsun
eger laptopundaki parçaların seri numaraları varsa ve çalan int. e baglanırsa bulunabilir. arkadasın dedigi gibi polise de. belki senaryom biras holivud olmus olabilir ama isede yarayabilir.
herkese teşekkür ederim arkadaşlar bunları değerlendiricem ama başka fikri olanlar warsa bekliyorum.Tekrar teşekkürler
2.el satış yerlerini bi dolaş belki denk gelirsin.. internette felan ara
quote:
Orjinalden alıntı: a.arslan
quote:
kesinlikle sana katılıyorum kardeş.tekrar geçmiş olsun bu arada ikinci el sitesi fikri fena değil satışa çıkarılmış olabilir.birde istenirse emkansız değil gibi sonuçta bilgisayarının mac adresi sabittir değişmez ama onun izini internetten sürüp nasıl bulunabilir açıkcası bir bilgim yok.Umarım bunursun adına üzüldüm kardeşim.
Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.Bende 3 hafta oldu laptobu çaldıralı.Seni anlayabiliyorum.Ama şunuda söylemeliyim laptop işi polis için küçük iş.Koskoca helikopter düşüyo bir haftada zor buluyolar bizim laptopları bulmak için uğraşmazlar bile.Polis banada bir sürü şey anlattı yok lan mac adresini aldık savcılıkla yazışma yapacaz yok şöyle yok böyle.Ben umudumu kestim laptoptan sende kessen iyi olur.Tek çare çalan adam birine satar oda laptobu servise götürürse sende servise çalıntı kaydı bıraktıysan ancak bu şekilde bulunur.Benimde tek yandığım dolar ucuzken 1950 liraya toshiba a300-15b almıştım bimeksten kampanyayla bir daha öyle bir laptop denk getiremem herhalde ona yanıyorum.
Gecmis olsun,
Asagidaki gibi bir link bulunuyor MAC adresi icin:
Fakat soyle bir gercekte var ki MAC adresi her ne kadar donanım bazlı bir numara olsada üzerine yuklenecek olan Windows icerisinden yaklasik 15 saniyelik bir işlem sonrasi degistirilebiliyor. Polis ve Telekomun, IP numaralarından yola cikarak cihazın MAC adresine ulasma sanslari olsa dahi MAC degistirme islemi gerceklestirilmiş bir cihaz icin cok fazla sans kalmiyor.
Bu noktada satiş yapilabilecek yerleri gezmek cihazi bulduktan sonra bir karakol'dan yardım istemek kucuk bir ihtimalde olsa işe yarayabilir.
Emre.
bulunmaz demeyin arkadaşın laptopu polislerin baskını sırasında bulundu :) seri numarasını mac adresini ne gerekiyorsa hepsini verin polislere. laptop ankarada çalınmıştı kayseride baskında bulundu... belki bir ihtimal sizinkilerde bulunabilir. hiç birşey yapmamaktansa polise bilgilerini verin derim..
arkadasın laptopu yenı almıstı, 3-5 gun sonra eve hırsız gırdı ve caldırdı, polise gittik yemin ediyorum aynı gece saat 3te aradılar gelin laptopunuzu alın diye. o yuzden umudunu kaybetme hele fazla buyuk bır sehırde degılsen daha umutlu ol
bu labtoplar için çalınmadan once yapabilecegimz bir işlem varmıdır acaba sigorta olur yada nebileyim bi cihaz takılır falan yer gosteren varmıdırı onceden onlem alabilecegimz bişey.. daha sonraki arkadaslarada yardımcı olması acısından...
quote:
Orjinalden alıntı: maxelll
bu labtoplar için çalınmadan once yapabilecegimz bir işlem varmıdır acaba sigorta olur yada nebileyim bi cihaz takılır falan yer gosteren varmıdırı onceden onlem alabilecegimz bişey.. daha sonraki arkadaslarada yardımcı olması acısından...
Maxell daha önceden de belirttiğim gibi en garanti yol kasko.Geçen fiyatına baktım 57 liraydı.Çaldırmadan önce gözüme çok gözüküyordu fakat şimdi bu paranın 2000 lira yanında hiçbirşey olduğunu düşünüyorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme