Öncelikle Selamın Aleyküm arkadaşlar laptopumla hangi oyunu oynarsam oynıyım minecraft dahil ekran çiziklenmesi yaşıyorum ekrana siyah yata / dikey / çaprazlama hangi konumda geldiği belli olmıyan çizgiler geliyor çizgilerle birlikte bazen sarı siyah veya mavi noktalarda geliyor ekran çiziklendikden sonra oyun donup kalıyo kendini masaüstüne atıp geri alıyo sonra 1 2 dakika siyah ekranda kalıp tekrar düzeliyo oynamaya devam edebiliyorum edebiliyorumda çok sinir bozucu bi olay bu arkadaşlar acaba nedendir bunun bi çözümü çağresi varmıdır bide size sormak istedim bilgisayarcıya götürdüm ekran kartı çipindendir dedi ondan olacağını sanmıyorum termal macunla falan bi alakası varmıdır acaba şimdiden teşekkürler yardımlarınız için.
Not: bu ilk konum hatam varsa Affola.
sistem özelliklerim ise şu şekilde; atı mobility radeon hd5165 2297 mb bellek 32 bit 60hz win 8.1 64 bit kurdum deneme amaçlı yinede düzelmedi ram 3072 mbde rama sahip
yardımlarınızı bekliyorum. İyi günler...
Kaan3463K
kullanıcısına yanıt
Öncelikle Türkçeye kazandırdığınız bu yeni kelime için teşekkür etmek lazım.Sorununuz bilgisayarcınızın dediği gibi ekran kartınızdan kaynaklanıyor, istediğiniz işletim sistemini kurun değişen bişi olmayacak. Sorunun daha detayını yazmak gerekirse ekran kartı çipi değil ekran kartı ram yongalarından bir yada birden fazlası rahmetli olmuş ondan kaynaklanıyor. Değişimi oldukça zor bir entegre, bi ihtimal çok manyak ve işi gücü olmayan bir telefon tamircisi olursa sıcak hava ve lehimle halledebilir. Tabi bunu yapması için elinizdeki ram yongalarına denk sağlam yongalarda olması şart.
Velhasıl kelam işi zor , şayet pc masaustu ise yavaş yavaş ekran kartı değişimine, laptopsa laptopun değişimine gidiyor yol...
yorumun için teşekkürler hocamda hangi kelimeyi türkçeye kazandırmışım onu anlamadım