Şimdi Ara

Laptopumun alanını nasıl arttırabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • laptopumun alanı bana hiç yeterli olmuyor bundan dolayı ssd falan almak istiyorum ama laptopum uyumlu mu yoksa olur mu bilmiyorum:https://in.store.asus.com/creator-laptop-asus-vivobook-16x-k3605zf-mb521ws.html

Laptopumun alanını arttırmak istiyorum, sd card koyarsam ve oyun yüklersem sorun çıkar mı ya da ssd almak en uygunu mu olur?

Bana bu konu da biraz yardımcı olabilecek birisi varsa çok memnun olurum.

• 🛠️ How to open ASUS Vivobook 16 (X1605) - disassembly and upgrade options - YouTube

Bu videoya göre anakartın gen 3 ve gen 4 m2ssd destekliyor. 2 tb'lık m2ssd satın al bilgisayarcıya söyle ssdleri değiştirip klonlasın.

Eski ssd'ni ise ister sat ister aşağıdaki ssd kutusuna tak harici depolama olarak kullan.

M.2 Sata Ssd Ngff 4357P Harici Harddisk Kutusu B-Key Mini Hdd Ada Fiyatları ve Özellikleri (n11.com)

• Merhaba,

Bütçe belirtmeden bu işler olmuyor....

Modelini inceledim içinde maalesef ekstra bir slot yok. Bazen fazladan SATA yeri bile oluyor. Neyse şimdi

Aynen yukarıdaki arkadaşın anlattığı gibi

M.2 NVMe PCIe 3.0 SSD değiştireceksin:

1 TB: 1500 ~ 2500 TL

2 TB: 3000 ~ 4000 TL

Elindeki 512'liği de satarsın veya uygun bi adaptörle dönüştürüp taşınabilir yaparsın (o işlemi bilmiyorum)

Ben farklı olarak şunu eklemek istiyorum:

Bu kadar fiyata çıkamam diyorsan, taşınabilir HDD olarak geçişi düşünebilirsin. Böylece mevcut sistemindeki 512 yanına:

Taşınabilir 1 TB HDD: 1500 TL

Taşınabilir 2 TB HDD: 2000 ~ 2250 TL

Taşınabilir 4 TB HDD: 3000 ~ 3500 TL

Buradaki handikap şu; oyunların kurulumunda ve geçişlerde bir miktar vakit kaybın olur. Bir de sürekli taşıyacağın için pratik olmayabilir. Takıp çıkarırken de özen göstermelisin.

Sistem SSD'de ama RDR2 HDD'de denemiştim ilk sahne geçişlerinde 5-10 saniye gecikme oluyor ama FPS aynıydı etkilemiyor.

Bütçen kısıtlıysa ve istifçilik huyun varsa (yani bi sürü oyunum olsun arşivde, arada oynarım, beklerim sorun değil diyosan) en mantıklısı bu.

• ya ssd alma işi şu an olarak kesin değil ama ekstra bir sorum olacak, sd card takma yeri var sd card alsam ona oyun yüklesem oynarken falan sorun çıkma ihtimali var mı?

bu laptop için cidden alana ihtiyacım var rdr 2 yi yüklemek için 50 gb alan açtım laptopta 60 gb boş alan var şu an.

öbür türlü mecbur para biriktirip ssd alacağım babamla takacağım, ama bu işin kolay bir yolu var mıdır uğraştırmayan.

• ve benim için 1 ya da 2 tb yeterli olur

• bir de ekstra olarak ram takmayı düşünmekteyim, sizce ram olarak ne uygun olur?

• SD kart olur ama nasıl desem oyun 150 GB ise, 128'lik kartta nasıl olacak bilemedim (dosyalar bölünürse nasıl yapılır fikrim yok) O yüzden en az 256'lık alabilirsin. Bir de uyarayım SD kart HDD'den bile yavaş olur. Şurada birisi göstermiş: https://www.youtube.com/watch?v=UosR2BtKqpE

Ya aslında SD karta da gerek yok, mevcut diskinde çok daha fazla yer açabilirsin. Ne nerede tam görebilmek için WizTree ile C diskini tara. Kesin bi yerlerde fazla birikmiş gereksiz dosyaların vardır. Dikkatle sil. Ayrıca çok daha fazla gereksiz alan oluyor (Hibernation dosyası, geri yüklemeleri kapama vs ...) şurada anlatmışlar mesela:

15 Ways to Free Up Disk Space in Windows 10

Müsait olduğumda Anydesk ile bağlanıp yardımcı olabilirim.

RAM meselesine gelince;

@OptikForm doğru bilgi paylaşmış, yolladığın link birebir senin modelinse böyle yazılmış:

• Memory: 8GB DDR4 on board RAM expandable upto 24GB using 1x DDR4 SO-DIMM slot
    • Expansion Slots 1x DDR4 SO-DIMM slot
    • Dual-channel memory support requires at least one SO-DIMM module.
    • Maximum RAM capacity may vary according to device configuration

8 bütünleşik zaten, diğer slota da 8 takarsın yeterli. DDR4 SODIMM olarak arat. Fiyatı şu an yaklaşık 700 civarı. Mevcut RAM bilgilerini de paylaşırsan yardımcı olabiliriz. Aynı MHz olması daha iyi deniliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 25 Aralık 2023; 15:54:13 >

• Fetsy kullanıcısına yanıt

Cpu-z veya Aida64 indir memory bölümü at ona göre ram önerelim. Attığın linkten anladığım kadarıyla laptopun 2 kanallı çalışıyor. 1. slot 8gb tümleşik yani istesen de çıkaramazsın, lehimli.

2. slot boş oraya da 16gb'a kadar ram ekleyebilirsin ama 8+16 toplam 24 gb ram gereksiz olur bu sisteme. En iyisi 8gb ram al boş slota tak.

• 2667 mhz sdram

• Cpu-Z programını indir. SPD sekmesine tıkla Slot 1'i seç. Orayı buraya at.

Örnek:

• Laptopumun alanını nasıl arttırabilirim?

Micron 8 GB 2666 MHz DDR4 CL19 SODIMM MTA8ATF1G64HZ-2G6E1 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (akakce.com)

Güvendiğin bir satıcıdan alabilirsin.

Bir de seçeneklerde 2.slot seçeneği var mıydı?

• ram için 2. slot seçeneği var

bir de bana 1 ya da 2tb ssd önerebilir misiniz?

2 tb olursa daha iyi olur

• sd kartlar max 100mb/s okuma yazma verir ve 256 bilemedin 512 gb alınır. ve stabil değil kesinlikle değmez

1tb larin fiyatı aşırı pahalı

hızı daha yüksekleri var ama onlar da aşırı pahalı ve tr de bulmak zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osiris34 -- 26 Aralık 2023; 20:19:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu uygun mu?

Laptopumun alanını nasıl arttırabilirim?ıtopya | gaming ürünler ve bilgisayar bileşenlerinin yeni dünyası
    KIOXIA EXCERIA PLUS G2 2TB NVM Gen3x4 M.2 2280 SSD (3400MB Okuma / 3200MB Yazma)| ITOPYA.COM
    https://www.itopya.com/kioxia-exceria-plus-g2-2tb-nvm-gen3x4-m2-2280-ssd-3400mb-okuma-3200mb-yazma_u14924?srsltid=AfmBOorgmyMs-y9mFr4kUpVT_Ygeswx-mrm9SZuqCzx1a8yeSNrtS3-62s8

Windows'un kendi uygulaması olan Disk temizleme'yi kullanıyor musun? Ordan yer açabilirsin:

Ayrıca, şu komutları da deneyebilirsin (Yönetici komut satırına yapıştır):

powercfg /H off

DISM /Online /Set-ReservedStorageState /State:Disabled

DISM /Online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup /ResetBase

wmic shadowcopy delete /nointeractive

vssadmin delete shadows /all

netsh branchcache flush

del /q/f/s %TEMP%

cleanmgr /verylowdisk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klonoa -- 9 Ocak 2024; 16:15:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.