BilgisayarToshiba satelitte a200-1bp model bir laptop. Daha rahat oyun oynamak için hangi donanımları yükseltmeliyim ?
Laptopta donanım yükseltemezsin ne yazık ki. Sadece ram ve hdd takabilirsin ki bunlar da oyun performansı üzerinde işlemci ya da ekran kartı kadar etkili değildir. Oyun için bunu satıp daha yeni bir model almaktan başka seçeneğin yok.
Oynamak istediğin oyun nedir ? Anca ram, hdd ve işlemci takviyesi yaparsın ki bununada gerek yok zaten. Ekrna kartı tümleşik olduğu için değiştiremezsin hariçi ekran kartları var onlardan alabilirsin ama fiyatı tuzludur. İşlemci ve ram yüklenebilirsin ama ekran kartı yetersiz kalabilir. O yüzden hiç bu bu işe girmeyin...Notebook oyun için değildir zaten, oyun oynamak istiyorsanız masaüstü veya toshiba qosmio almalınız.
İşletim sistemini Windows 7 veya Ubuntu 11.04 yapabilirsin. RAM'i yükseltebilirsin. HDD'yi değiştirebilirsin. Ama tavsiyem işletim sistemini değiştirmen olacaktır.
quote:
Orijinalden alıntı: Ajan Simit
İşletim sistemini Windows 7 veya Ubuntu 11.04 yapabilirsin. RAM'i yükseltebilirsin. HDD'yi değiştirebilirsin. Ama tavsiyem işletim sistemini değiştirmen olacaktır.
Ubuntumu ? Linux yükle diyosun arkadaşa oyunları nasıl ounucak ? Windows 7 ve linux arasında uçurum var birbirine benzetmene şaşırdım biraz. Bu makineye en kral işletim sistemini kur, şuan ki aktif oyunların hiç birini kaldırmaz.
quote:
Orijinalden alıntı: thunderwatcher
Laptopta donanım yükseltemezsin ne yazık ki. Sadece ram ve hdd takabilirsin ki bunlar da oyun performansı üzerinde işlemci ya da ekran kartı kadar etkili değildir. Oyun için bunu satıp daha yeni bir model almaktan başka seçeneğin yok.
teşekkürler tavsiye için..
quote:
Oynamak istediğin oyun nedir ? Anca ram, hdd ve işlemci takviyesi yaparsın ki bununada gerek yok zaten. Ekrna kartı tümleşik olduğu için değiştiremezsin hariçi ekran kartları var onlardan alabilirsin ama fiyatı tuzludur. İşlemci ve ram yüklenebilirsin ama ekran kartı yetersiz kalabilir. O yüzden hiç bu bu işe girmeyin...Notebook oyun için değildir zaten, oyun oynamak istiyorsanız masaüstü veya toshiba qosmio almalınız.
zaten istegim en son cıkan oyunları en son cozunurlukde oynamak degil küçük caplı oyunları kasmadan rahat bi şekilde dusuk cozunurlukde oynamak mesela call of duty world at war'ı rahatca acabilecek duruma getirmek bilgisayarı teşekkürler tavsiyen için.
quote:
İşletim sistemini Windows 7 veya Ubuntu 11.04 yapabilirsin. RAM'i yükseltebilirsin. HDD'yi değiştirebilirsin. Ama tavsiyem işletim sistemini değiştirmen olacaktır
windows 7 işletim sistemi kursam pc daha iyi duruma gelirmi ?