Şimdi Ara

laptopun pili bitti ne yapmalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
12.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • n53jf sx210v modelli laptopun garantisi yıl sonunda bitiyor.. pilinin yüzde 60 ı ölmüs görünüyor.. nasıl oldu bilmiyorum
    gecen ay yüzde 40tı.. her pille kullanışımda daha cok ölüyor.. pildeyken ofis modunda kullanıyorum.. zaten yüksek performansta 5 dkda bitiyo.. battery life modunda 60 70 dk gidiyo ve kasıntılardan dolayı hic bisey yapamıyorum.. sanırım servis pili degistirmez.. bu laptop icin 8 hücrelli pil bulunur mu yada 6 hücrelileri nereden bulabilirim..

• aynı pilden alacan hacı başka çaren yok.. olmuşla ölmüşe çare yok yani..

servis pili değiştirir mi onu bilmem ama neden olmasın ki? kullanıcı hatası bi durum yok ortada pilin bitmesi senin problemin mi?
  • laptopta mı pilde mi sorun var anlayamadım.. kullanırken dikkat ediyorum ama yine de her kullanışımda biraz daha ölüyor.. yüzde 54ü ölmüs görünüyordu .. az önce yüzde 27 kalan sarj yazarken birden kapandi laptop.. evde ayni tarihte aldıgım hp g62 laptop var.. onun pilinin sadece yüzde 11 i ölmüs durumda.. kullanımdan kaynaklı olsa oda öyle olur sanırım.. laptop alıyoruz masa üstü gibi kullanmak zorunda kalıyoruz cok ilginç..
  • Kardesim sanirim ilk laptopun.. olsun basina gelen normal birsey ilkinde insan bilincsiz kullaniyor..

once nedenini anlatayim.. pillerin belli bir dolum bosalim omru var.. misal bu pilinki 500 diyelim.. sen bunu %99 da da taksan o dolum hakkinda 1 dis yiyorsun.. ayrica pc cok isininca da pilin elektirigi tutma gucu zayifliyor..

Cozumu..
    Bu pili geri donusume atmaktan baska caren yok.. orjinal piller markaya gore degisir ama ortalama 200 civaridir.. ben 2 yil once hp me muadil pil aldim.. o zaman orjinale 250 istemisti servis.. ben 100 e mal ettim ve inan ustte yazdiklarima dikkatte ederekten orjinal pili 2 ye katladim.. kutudan cikan pil 1 yil sonra %90 oldu.. cekince 5-10dk sonra cat gidiyordu.. Cok dikkatli kullandigim muadil pil ise 2 yillik olmasina ragmen 2 saat gidiyor ve olum orani %12..

Oyunlarda pili cikartmistim su anki asus umda da aynini yapiyorum.. buzdolabinda sakliyorum.. Sunum yapacagim zaman ya da disari cikinca pili aliyorum ama pc tamamen kapanana kadar kesinlikle sarja takmiyorum.. zaten dolapta full sekilde sarji dolu sakliyorum.. o da 5 saat gidiyor bazen sarj makinasini almadan cikiyorum evden..
    Oyunda pili cikarmamin en buyuk sebebi pc nin isinmasi bu da pile zarar veriyor.. zaten pildeyken oyun oynamiyorum.. hem randimanli olmuyor hemde pili cabuk bosaltiyorki bu da zararli bir etken..

Neyse cok uzattim.. Kadikoy yazicioglunun tam karsinda buyuk bir gold magazasi var.. onun yaninda da laptop pili satna bir abi var.. hatta samsung servisinin oldugu bina.. ordan alabilirsin.. pc yide gotur kontrol edersin pili.. ustunde by sony ya da panasonic yazisina da bak.. cunku bu pillerin disi degil ici onemli.. benim aldigimin icinde sony var.. pilin kendi markasi baska birseydi.. ama kesinlikle problemsiz..

Simdi o etiketi direk basmis olabiler diye dusuneceksin ama ben icini acip baktim harbi sony nin pili.. zaten lion laptop pillerinin %80 i sony uretimi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: khytr89

Kardesim sanirim ilk laptopun.. olsun basina gelen normal birsey ilkinde insan bilincsiz kullaniyor..

once nedenini anlatayim.. pillerin belli bir dolum bosalim omru var.. misal bu pilinki 500 diyelim.. sen bunu %99 da da taksan o dolum hakkinda 1 dis yiyorsun.. ayrica pc cok isininca da pilin elektirigi tutma gucu zayifliyor..

Cozumu..
    Bu pili geri donusume atmaktan baska caren yok.. orjinal piller markaya gore degisir ama ortalama 200 civaridir.. ben 2 yil once hp me muadil pil aldim.. o zaman orjinale 250 istemisti servis.. ben 100 e mal ettim ve inan ustte yazdiklarima dikkatte ederekten orjinal pili 2 ye katladim.. kutudan cikan pil 1 yil sonra %90 oldu.. cekince 5-10dk sonra cat gidiyordu.. Cok dikkatli kullandigim muadil pil ise 2 yillik olmasina ragmen 2 saat gidiyor ve olum orani %12..

Oyunlarda pili cikartmistim su anki asus umda da aynini yapiyorum.. buzdolabinda sakliyorum.. Sunum yapacagim zaman ya da disari cikinca pili aliyorum ama pc tamamen kapanana kadar kesinlikle sarja takmiyorum.. zaten dolapta full sekilde sarji dolu sakliyorum.. o da 5 saat gidiyor bazen sarj makinasini almadan cikiyorum evden..
    Oyunda pili cikarmamin en buyuk sebebi pc nin isinmasi bu da pile zarar veriyor.. zaten pildeyken oyun oynamiyorum.. hem randimanli olmuyor hemde pili cabuk bosaltiyorki bu da zararli bir etken..

Neyse cok uzattim.. Kadikoy yazicioglunun tam karsinda buyuk bir gold magazasi var.. onun yaninda da laptop pili satna bir abi var.. hatta samsung servisinin oldugu bina.. ordan alabilirsin.. pc yide gotur kontrol edersin pili.. ustunde by sony ya da panasonic yazisina da bak.. cunku bu pillerin disi degil ici onemli.. benim aldigimin icinde sony var.. pilin kendi markasi baska birseydi.. ama kesinlikle problemsiz..

Simdi o etiketi direk basmis olabiler diye dusuneceksin ama ben icini acip baktim harbi sony nin pili.. zaten lion laptop pillerinin %80 i sony uretimi..

ozaman yeni bir pil almaktan baska çarem kalmıyor.. istanbula ugrama gibi bi sansım yok mecbur internetten alıcam artık..

yalnız ben yine de pilde ilk aldıgımdan beri sorun oldugunu düsünüyorum.. çünkü daha önce ilk dell sonra acer kullandım.. suan evde de hp var... hepsini aynı sekilde kullanıyorum. sadece bi iki kere oyun oynadım yanlıslıkla.. ama oda ilk aldıgım zamandi.. ozamn hemen yüzde 11i ölmüstü.. sonra cok dikkatli kullandım ama her kullanışımda yaklaşık yüzde 10luk bir kısmının ölmesine anlam veremiyorum.. pille kullanmaya korkar oldum..

servise yollayacagım haftaya.. çözüm bulamazlarsa mecbur pil almalıyım ozaman.

yardım içinde çok tesekkür ediyorum.fazlasıyla bilgi sahibi oldum.. dolaba koyma işini bende yapayım olmazsa :D

• quote:

Orijinalden alıntı: FTH88

quote:

Orijinalden alıntı: khytr89

Kardesim sanirim ilk laptopun.. olsun basina gelen normal birsey ilkinde insan bilincsiz kullaniyor..

Cozumu..

ozaman yeni bir pil almaktan baska çarem kalmıyor.. istanbula ugrama gibi bi sansım yok mecbur internetten alıcam artık..

yalnız ben yine de pilde ilk aldıgımdan beri sorun oldugunu düsünüyorum.. çünkü daha önce ilk dell sonra acer kullandım.. suan evde de hp var... hepsini aynı sekilde kullanıyorum. sadece bi iki kere oyun oynadım yanlıslıkla.. ama oda ilk aldıgım zamandi.. ozamn hemen yüzde 11i ölmüstü.. sonra cok dikkatli kullandım ama her kullanışımda yaklaşık yüzde 10luk bir kısmının ölmesine anlam veremiyorum.. pille kullanmaya korkar oldum..

servise yollayacagım haftaya.. çözüm bulamazlarsa mecbur pil almalıyım ozaman.

yardım içinde çok tesekkür ediyorum.fazlasıyla bilgi sahibi oldum.. dolaba koyma işini bende yapayım olmazsa :D

Kesinlikle dolap olayi cok faydali ki ozellikle bugunlerde.. havalar cok sicak..

umarim asus pil icin destegi uzun veriyordur.. hp 6 ay veriyordu.. geri kalan donanim isin 24 aymis.. pilin omrunu tuketmisim o yuzden kullanici hatasina bagladilar.. Asusun bu konudaki politikasini bilmiyorum ama sansin yaver giderse ucretsiz degistirebilirler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• konunun üzerinden cok gecti ama faydasi olursa paylasayım ..asus pile 2 yıl garanti veriyormus ancak pilin %80i ölmüsse bu durum gecerliymis.
    onun dısında normal garantisi 1 yılmış. bana öyle söyledi yetkili kisiler..
    neyse garanti süresinin bitmesine 2 ay kala yolladım sagolsunlar pilini fanlarını harddiskini dvd okuyucusunu sıfırdan degistirip güzel bi formatla yeni sistemi kurup yollayıvermisler tekrar
    ben format atın donuyo makine pili bitti ve dvd okuyucu calısmıyor ayrica cok ısınmaya basladı temizeyin demistim..
    yarısını yapsalar kafi diyordum cok sasirdim makine 15 gün sonra böyle gelince..
    burdan asus yetkili servisine de cok tesekkür ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: WDStyle

Cozumu..

Ben bi yerde okumuştum pili çıkarıp direk şarjdayken kullanırken fazla akım gelirse batarya ölebilirmiş siz emin misinz dediğnzden?Bi de kışın buzdolabına koymaya gerek var mı? Benmki Asus k52j de 2yıl garanti yazıyo ama sadece pili demiyo modelden modele değişiyo heralde...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.