Dün laptopumun menteşelerini değiştirmek için vidalara erişmek amacıyla bilgisayarın bataryasını, SSDsini ve RAMlerini çıkardım. SSDyi çıkarırken herhangi bir zorlama yapmadım. Menteşeleri değiştirip laptopu topladıktan sonra laptop SSD'den boot etmedi ve "Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key" uyarısı verdi.
İşin ilginç yanı ise Boot Menü'de SSD'min görünüyor olması. Fakat oradan boot edemiyor. [simage]SSD'nin modeli Samsung 850 EVO 250 GB. 18 Martta satın almıştım ve garantisi devam etmekte. Bilgisayarın bataryasını çıkardığım için BIOS resetlenmiş durumdaydı. Windows'u UEFI olarak kurmuştum ve BIOS'tan UEFI BOOT seçeniğini Enable olarak ayarlamıştım. Tüm bu ayarlamalara rağmen boot edemedi SSD'yi.
Bu durum sonucunda elimde olan eski HDD'yi bilgisayara taktım ve oradan boot ederek Windows'u açabildi. Acaba sorun SSD'de mi (kanaatimce evet) yoksa yapmayı unuttuğum bir BIOS ayarlamasında mı?
Normalde resimlerle anlatacaktım fakat iş yeri bilgisayarının resim yükletmemesi sonucu sözel olarak ifade etmek zorunda kaldım sorunumu. Umarım açık ve net bir şekilde anlatabilmişimdir.