Şimdi Ara

Lastiğe hava ne zaman basılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Normalde 2 haftada bir özellikle lastik basıncı için lastikler soğusun diye istasyonda biraz bekliyorum fakat her zaman bu fırsat olmuyor.

Genel kanı lastikler soğukken basmak fakat lastikler ne zaman ısınır? En yakın istasyon 2 km ileride gidene kadar lastikler ısınır mı? Lastikler sıcakken örneğin 30 psi basılacaksa kaç psi basılmalı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam 2 hafta bir hava bastığınız lastiği değiştirin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    bastığım dediğim kontrol ediyorum. zamanında sıcakta basınç daha çabuk düşer diye okumuştum o zamandan beri alışkanlık oldu izmirde yaşıyorum yoksa kaçak göçek vs. olduğu için değil genelde minimum 37 derece yaşıyoruz

• Lastiklerimi 6 ayda kontrol ettiğim halde kaçak olmuyor. 2 haftada bir kontrol ederseniz sağlam olan sibopları bozarsınız.

• EmreGLC kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim bunu dikkate alacağım. bilgi kirliliğim var sanırım.

• urun.n11.com
    Piranha 11248 Çelik Lastik Hava Kompresörü - n11.com
    https://urun.n11.com/kompresor-ve-hava-pompasi/piranha-11248-celik-lastik-hava-kompresoru-P338379724

bunu a101den 59 tlye aldım ayda bir kontrol ediyorum eksilmişse basıyorum tavsiye ederim. benzinliklerin yanlış oluyor,bozuk oluyor uğraşmıyorum

• predator93 kullanıcısına yanıt
    Hocam kaç dakikada işiniz bitiyor? Bu aletler yavaş yavaş basıyor videolarda, çok gürültü çıkarıyor mu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İç Lastiğe Ne Diyorsunuz?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

bastığım dediğim kontrol ediyorum. zamanında sıcakta basınç daha çabuk düşer diye okumuştum o zamandan beri alışkanlık oldu izmirde yaşıyorum yoksa kaçak göçek vs. olduğu için değil genelde minimum 37 derece yaşıyoruz
    tersi doğru, sıcak hava genleşir basıncı artar lastik daha şişik olur, kışın sogukta ise lastikler daha iniktir. bundan dolayı çok sıcak bölgelerde yazın 1 psi kadar az hava, kışın ise 1 psi fazla hava basmak faydalı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 26 Temmuz 2019; 22:32:18 >
  • quote:

Hocam kaç dakikada işiniz bitiyor? Bu aletler yavaş yavaş basıyor videolarda, çok gürültü çıkarıyor mu?
    onlar kalitesiz olanlar bu biraz daha iyi hızlı, çok fazla ses yok 2-3 dkda hepsine basıyorum. 15-20 snde 4psi basıyor.
  • Lastiğe her ayın 9 u 19 u ve 29 unda hava basınız
    Yanlız şubat ayında istisnai olarak 28 inde basınız bu hususu sakın gözardı etmeyiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2 km yol cok değil, gidip hemen basabilirsiniz. Gozle kontrolde belirgin bir iniklik olmadıkça da kontrole gitmeye gerek yok, hava sıcaklığı ani dusunce dikkat etmek gerek, o da izmirde pek olmaz.

• Ben garajda soğukken kompresörle basıyorum. Etikette yazanın dışına çıkmadım.

• Bir basınç ölçer alın. Akşam eve gelirken lastiği fazla sisirin(normali 32 ise 36-38 falan). Sabah evden çıkmadan saat ile kontrol edip fazla havayı alın. En temiz yöntem bu.

• quote:

teşekkür ederim bunu dikkate alacağım. bilgi kirliliğim var sanırım.
    Ayrıca zaten yeni arabalarda lastik basınç sensörü zorunlu, eğer sizinkinde varsa uyarı vermiyorsa bence çok da takılmaya gerek yok.
  • Cevaplar için çok teşekkür ederim, hepsi yardımcı oldu ve yanlış bildiğim birkaç şeyi düzeltti.

• havası azalan lastiğin takılı olduğu jantda yamukluk vardır
  • Bende İzmir de yaşıyorum o kadar takmana gerek yok. Isındı diyorsan 31 de bas.
    Bazen 3 ay bakmadığım oluyor.
    Ben az yaksın diye 32 yerine 34 basıyorum. Tekrar gittiğimde eğer bütün lastikler aynı oranda inmişse sorun yok.

• 2 senedir ayni lastikler ne kontrol ettim ne hava bastim . Cokta sey etmeyin .

• Araç bilgisayarı haber verdiğinde lastiğe hava basıyorum.

• 2 kilometre makul bir rakam. Soğuk lastik tanımı en fazla 1,5-2 kilometre yürümüş lastik demektir.

Ya da yol yaptıktan sonra 3 saat beklemiş lastik demektir.

En garantisi lastik ölçüm aleti ya da pompa almak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.