Şimdi Ara

çakar stop lamba yasak mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
17.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • çift duylu çakar stop lamba yasak mı şerit şeklinde olanı kastetmiyorum

• Geçen gün böyle modifiye edilmiş stop lambalı bir araca az daha arkadan geçiriyordum. Lütfen güvenlik için konmuş tertibatla kozmetik niyetle oynamayın. Hem kendi hayatınızı hem de başkalarınınkini riske atıyorsunuz. Stop lambası kırpışarak yandığı zaman arkadaki anlayamıyor ne olduğunu, lütfen orijinal durumdan farklı hale getirmeyin bu tür parçaları.

Araç kamerası bu açıdan çok faydalı, böyle bir durumda arkadan çarparsam en azından kendimi savunabilirim.

K.

Not: benim kastettiğim fren lambaları devreye girince direkt yapıp sönen lambalar, dörtlü flaşöre benziyor, bazen daha sık yanıyor, bazıları çok silik yanıyor, insanı şüphede bırakıyor.
    quote:

Orijinalden alıntı: korayesque

Geçen gün böyle modifiye edilmiş stop lambalı bir araca az daha arkadan geçiriyordum. Lütfen güvenlik için konmuş tertibatla kozmetik niyetle oynamayın. Hem kendi hayatınızı hem de başkalarınınkini riske atıyorsunuz. Stop lambası kırpışarak yandığı zaman arkadaki anlayamıyor ne olduğunu, lütfen orijinal durumdan farklı hale getirmeyin bu tür parçaları.

Araç kamerası bu açıdan çok faydalı, böyle bir durumda arkadan çarparsam en azından kendimi savunabilirim.

K.

Not: benim kastettiğim fren lambaları devreye girince direkt yapıp sönen lambalar, dörtlü flaşöre benziyor, bazen daha sık yanıyor, bazıları çok silik yanıyor, insanı şüphede bırakıyor.
    Sinyal lambalarını kırmızı renk yapan andavallar var. Ya hangi kabzımal geri vites lambasını kırmızı renk yapar? Yapıyolar abi. Sanıyorum araba durmuş, halbuki üzerime doğru geliyor vay anasını satayım.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Çakarlı Stop Lambası Kullanımı ve Yasal Durumu

Çakarlı stop lambaları, özellikle modifiye araçlar arasında popüler olan, geleneksel stop lambalarından farklı olarak yanıp sönen lambalardır. Bu lambaların kullanımıyla ilgili yasal düzenlemeler, sürücülerin güvenliğini ve trafik düzenini korumak amacıyla belirlenmiştir.

Türkiye'de Trafik Kanunu'na göre, araçlarda yalnızca kırmızı renk sabit ışık verebilen stop lambaları kullanılabilir. Yanıp sönen veya yanıp sönen etki yaratan stop lambaları yasaktır. Bu nedenle, çakarlı stop lambalarının kullanımı yasal değildir.

Çakarlı Stop Lambası Kullanımının Cezası

Çakarlı stop lambası kullanan sürücülere, "Araçta trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek eksik veya fazla parça ve donanım bulunduğu" gerekçesiyle para cezası uygulanabilir. Çakarlı stop lambası cezası, araç muayenesinden geçememesine ve trafikten men edilmesine de neden olabilir.

F1 Araçlarında Çakarlı Lambanın Durumu

Formül 1 (F1) yarışlarında kullanılan araçlarda, fren lambaları da dahil olmak üzere yanıp sönen lambaların kullanılmasına izin verilmektedir. Ancak bu lambalar, yalnızca yarış sırasında ve pist koşullarında kullanılabilir. Normal trafikte F1 araçlarının çakarlı lambalar kullanması yasaktır.

Sonuç

Türkiye'de çakarlı stop lambası kullanımı yasal değildir ve para cezası, araç muayenesinden geçememe ve trafikten men edilme gibi sonuçları olabilir. Sürücülerin, araçlarında yalnızca yasalara uygun stop lambaları kullanmaları gerekmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • elbette yasak. arabanıza dörtlü lambalarınız hariç dikkat çeken yanıp sönen şeyler takamassınız. 1002 tl cezası var.
  • Frene basınca yananlar vardı ama çok dikkat çekici rahatsız edici değildi. Tam 2 sene kullandım çok polise denk geldim hiç ceza yazmadılar.

Şundandı

Макс Ульяненкоyoutube
    GS-100A из Китая на приору
    https://youtu.be/1e0lXSxsBIo

• Muayeneden geçmiyor ayrıca istese polis memuru ceza yazabilir.
  • Geçen gün böyle modifiye edilmiş stop lambalı bir araca az daha arkadan geçiriyordum. Lütfen güvenlik için konmuş tertibatla kozmetik niyetle oynamayın. Hem kendi hayatınızı hem de başkalarınınkini riske atıyorsunuz. Stop lambası kırpışarak yandığı zaman arkadaki anlayamıyor ne olduğunu, lütfen orijinal durumdan farklı hale getirmeyin bu tür parçaları.

K.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korayesque -- 27 Aralık 2018; 8:44:02 >
  • 2013'ten beri kullandığım aracımda çakarlı stop lambası var. benden önceki kişi öyle yapmış ben de değiştirmedim. stop olduğundan dikkat çekmesi daha mantıklı. muayenelerde sıkıntı yaşamadım, çevirmeye de girdim, arkadamdan polisin de geldiği olduğu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: korayesque

Geçen gün böyle modifiye edilmiş stop lambalı bir araca az daha arkadan geçiriyordum. Lütfen güvenlik için konmuş tertibatla kozmetik niyetle oynamayın. Hem kendi hayatınızı hem de başkalarınınkini riske atıyorsunuz. Stop lambası kırpışarak yandığı zaman arkadaki anlayamıyor ne olduğunu, lütfen orijinal durumdan farklı hale getirmeyin bu tür parçaları.

K.

Sinyal lambalarını kırmızı renk yapan andavallar var. Ya hangi kabzımal geri vites lambasını kırmızı renk yapar? Yapıyolar abi. Sanıyorum araba durmuş, halbuki üzerime doğru geliyor vay anasını satayım.

• Yasak masak yok,kafana göre tak...Bu ülkenin yasakları bellidir...Birilerini,bir yerleri eleştirme,yanlışlarını söyleme...Biat et,rahat et,keyfine bak...
  • Yasak yakalanırsan hakkında güzel fikirleri olmaz.
  • Apaçi turnusolu
  • yasak ama tak pampa çok şekil görünüyor hany
  • hocam apaçi işi oluyor + yukardaki arkadaşın da dediği gibi güvenlik açısından sakıncalı bir durum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.