Şimdi Ara

Delik olmadan lastik havası düşer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün işten eve gelince aracımın sağ arka lastiğinin havasının hayli inmiş olduğunu farkettim lastiğin her yüzeyine baktım saplanan batan birşey yok.. benzinliğe gidip hava bastım 10km felan dolaştım tekrar bir benzinliğe girdim o lastiğe yine aynı barda hava basmaya çalıştım biraz içine hava alır gibi oldu sibopları yeni değiştirmiştim acaba tam yapışmadığı için sızdırıyor olabilir mi diye düşünmüyor değilim.. acaba sıcak hava veya başka bir etkenden dolayı lastiğin havası iner mi? İnse de hepsi mi iner?

• kesik delik varsa gözle anlayamazsınız lastikçiler bile bazen suya sokup zor buluyor. ayrıca sıcak lastiğe hava basmak sağlıklı değil. istasyonun makinesinin kalibresi doğru olmayabilir, jantta yamukluk oluşmuş olabilir vs. çok etken var. yarın da aynı sorun olursa lastikçiye gidin
  • sıcak havada lastik inmez aksine çok çok azda olsa şişer (sıcak havanın genleşmesinden dolayı)
  • dubleks lastikler sapasağlam da olsa hafif hafif inerler. şambrelli lastikler inmez.
  • Hocam benim jant yamulmustu bir kere çok hafif o zaman iniyordu lastikte hiç bir şey yoktu
  • CRAZYMonkeyX C kullanıcısına yanıt
    Aynısı bende oldu. Belli bir seviyeye gelip orada kalıyordu ama ilk bastığım havada hiç kalmıyordu. Jantı düzeltince düzeldi.
  • Jant yanaklarından kaçırır, göremediğin küçük bir delikten kaçırır, sibop dibinden iğnesinden kaçırır illaki bir çivi deliği olması gerekmez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İç Lastiğe Ne Diyorsunuz?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

dubleks lastikler sapasağlam da olsa hafif hafif inerler. şambrelli lastikler inmez.
    Lastikte delik olsun olmasın her türlü iner. Eğer bir lastik diğerlerine göre daha inikse tamirci ye gitmekte fayda var.

Sağolsun dikenler yüzünden bisiklete binmek için 20 yıl boyunca her yaz tatili en az 2 günde bir, patlak tamir ettim. Bazı delikleri bulması zordur. Yavaş yavaş hava verirler.

Şamyelli olsada bisiklet lastiği bir güzel iner. Balon nasıl iniyorsa aynı sebepten. Yol kenarında terk edilmiş araçlara bakın lastikleri hep iniktir. Şamyelli olsun veya olmasın. İnmesi sadece zamana bakar.
  • Eski otomobilimde jant eğriydi. 30 basardım ve 1 haftada 20 olurdu ve daha aşağı düşmezdi. Lastik ve sinop hasarında genellikle akşamdan sabaha kadar tamamen inmiş olur.
  • Lastikler delik olmasa da iner. Sibop iğnesi tam sıkıştırılmamışsa yavaş yavaş iner.
  • zkurt86 kullanıcısına yanıt
    Ben çukuru görmeyip çok sert girdim ondan oldu benimki 10 dakikada falan tamamen iniyordu ama hafif bir yamukluk hafif hafif indirebilir.
  • siboptan kaçırıyordur çelik sibop kullanın
  • Jantın kenarları paslıysa ordan kaçırabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgutozkan

Lastikte delik olsun olmasın her türlü iner. Eğer bir lastik diğerlerine göre daha inikse tamirci ye gitmekte fayda var.

Sağolsun dikenler yüzünden bisiklete binmek için 20 yıl boyunca her yaz tatili en az 2 günde bir, patlak tamir ettim. Bazı delikleri bulması zordur. Yavaş yavaş hava verirler.

Şamyelli olsada bisiklet lastiği bir güzel iner. Balon nasıl iniyorsa aynı sebepten. Yol kenarında terk edilmiş araçlara bakın lastikleri hep iniktir. Şamyelli olsun veya olmasın. İnmesi sadece zamana bakar.

Alıntıları Göster
    tabii ki iniyor ama 1 sene falan sürüyor şambrelli lastiğin inmesi. eskiden araçlarda da vardı şambrelli lastikler, bilmiyorum hala var mı?

• Düşer.Lastik yanakları janta tam oturmamışsa oradan hava sızma yapabilir.Yapılması gereken ilgili lastiğin sökülerek tekrardan janta otortulması, yüksek havayla şişirilip yanaklarının tam oturmasının sağlanması, ondan sonra sibobun takılmasıdır.Maalesef sibobu taktıktan sonra ve yanakları kayganlaştırıcı sürmeyip şişirme yapılınca yanak tam oturmuyor.Sonra hava sızması oluyor..
  • Arkadaşlar yazmış zaten. Lastikte sıkıntı yoksa bir numaralı inme sebebi janttır. Jant kenarında kaçırma çok olur.
  • Normal şartlarda yapmaması gerekir. Jant eğik değilse. Diken falan delemez lastiği.

Ama benden size bir ipucu. İki yanımıza bir dükkan acildi(benimki ile aynı tür) işgüzar güya benim ekmeğime ortak olacak. Adamlarla da kavga etsen bir dert her taraf kamera. Kimseye de söylemedim. Balık oltasina takılan büyük ignelerden(büyük balık yakalamak için) aldım, bir hayli inceler. Gittim bunların servis araçlarına, çalışanların ya da musteri fark etmez. Görünmeden yan taraftan iğneleri batırıp çektim. Yapabilirsem 4 lastige de yapardım. Hiçbir şekilde anlayamadılar. Bu şekilde 2 yıl uğraştım en son dükkanı taşımak zorunda kaldılar. Arada birileri gelir anlatırdı adam haftada 200 euro lastik parası vermeye başlamış kendi Transit i için. Müşteri falan da gelmiyordu bu yüzden. O yüzden böyle bir şey de yapılmış olabilir size.

• lastikçiye git 10 tl ye yapıyor
  • Siboplar eskiyse oradan kaçırabilir daha önce başıma geldi.
  • Kalitesiz sibop yüzündendir. Aynısı nı yaşadım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.