Şimdi Ara

Lastik tamamen inmiş. 50 mt gider mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
8.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün arka lastikten ufak bir çivi çıkardım. Bu sabah baktım tamamen inmiş. 50 mt ileride benzinlik var. Oraya kadar gitsem lastikte veya jantta kalıcı bir sorun olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lastik Tamamen İnmiş: 50 Metre Gider mi?

Lastiğin tamamen inmesi, aracın hareket kabiliyetini önemli ölçüde etkiler. İnmiş lastikle araç kullanmak, hem tehlikeli hem de lastiğin daha fazla hasar görmesine neden olabilir.

Lastik tamamen inmişse, 50 metre gitmesi mümkün değildir. İnmiş lastik, aracın ağırlığını destekleyemez ve sürüş sırasında jantın yola sürtünmesine neden olur. Bu sürtünme, jantın ve lastiğin ciddi şekilde hasar görmesine yol açabilir. Ayrıca, inmiş lastikle araç kullanmak, aracın kontrolünü kaybetme riskini artırır.

İnmiş Lastiği Şişirmek

Lastik tamamen inmişse, en kısa sürede şişirilmesi gerekir. Lastiği şişirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:

• Aracı güvenli bir yere park et.
    • Lastiği söktükten sonra, lastiğe hava pompası ile hava ver.
    • Lastiğin yan tarafındaki basınç göstergesini kontrol et ve lastiği uygun hava basıncına şişir.
    • Lastiği yeniden tak ve bijonları iyice sık.

İnmiş Lastik Zararları

İnmiş lastikle araç kullanmak, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli hasarlara neden olabilir:

• Jantın hasar görmesi
    • Lastiğin patlaması
    • Lastiğin delinmesi
    • Aracın kontrolünün kaybedilmesi

Sonuç

Lastik tamamen inmişse, 50 metre bile gitmek tehlikelidir ve lastiğe ciddi hasarlar verebilir. İnmiş lastiği en kısa sürede şişirmek, daha fazla hasarı önlemek ve aracın güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlamak için çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Gidersen janta zarar verir, ya lastikçiyi çağır ya da pompayla şişirip öyle git

• gitme hocam daha cok sıkıntı cıkarır, kompresorle 20 25 basıp gıtmen daha ıyı, ya da koluna guvenıyorsan el pompasıyla da sıser
  • Teşekkür ederim. Sizin uyarılarınızi dikkate almayıp benzinlige gittim ve hava basıp lastiği yaptırdım. İyice kontrol ettim lastikte ve jantta bir sıkıntı olmadı çok şükür :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -AhmtOzdmR-

Teşekkür ederim. Sizin uyarılarınızi dikkate almayıp benzinlige gittim ve hava basıp lastiği yaptırdım. İyice kontrol ettim lastikte ve jantta bir sıkıntı olmadı çok şükür :)

yanaktaki telleri yemişsindir hocam. dışarıdan bakılmayla anlaşılmaz.
  • aynı şekilde 2 km kadar gittim.farkında olmadan.ses gelince durdum.stepneyi taktım.lastikçide lastiğin içini görünce verilmiş sadakam varmış dedim. lastiği çöpe atarım dersen git.ne kadar dışrdan bişe görünmese bile içteki teller zarar görmüştür.
  • Sağ yan lastikler inik şekilde 2 km gittim problem olmadı gibi ama zararı vardır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • lastiğe zarar verir ama kullanılmayacak duruma gelmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: korkusuzmo

lastiğe zarar verir ama kullanılmayacak duruma gelmez

orası belli olmaz işte..
  •  Lastik tamamen inmiş. 50 mt gider mi?

Atın bagaja, böyle günlerde hayat kurtarır.
    Benim de bir gün gittim arabanın başına, jant yerde. Stepne falan uğraşmadım bastım havayı (Giren çiviyi de çıkarmamıştım), 1 km uzaktaki sanayiye gittim.

• bişey olmaz
  • 20-30 mt çok yavaş şekilde gittim, yanakları iyice kontrol ettim. Bakalim ilerleyen zamanda birşey çıkacak mı.

Geçen ay A101 e gelen kompresöru alsaydım buna hiç ihtiyacım olmayacaktı tabiki :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -AhmtOzdmR-

20-30 mt çok yavaş şekilde gittim, yanakları iyice kontrol ettim. Bakalim ilerleyen zamanda birşey çıkacak mı.

Geçen ay A101 e gelen kompresöru alsaydım buna hiç ihtiyacım olmayacaktı tabiki :)

Bence bu olaydan çıkarılacak ders, lastiğe giren vida,çivi gibi şeyleri çıkarmamak.
  • Ben mecburiyetten yaklaşık 500-600 metre gittim, tabi 30 km hızla, frene veya gaza basmadan , sağ şeritte ve dörtlü yakarak. Lastikçiye gittiğimde yaptırdım, birşey de olmamıştı. Sadece lastiğin yanındaki yazılar silinmeye yüz tutmuştu. Altını çizerek söylüyorum: Bu her daim, lastiğe bir şey olmayacağı anlamına gelmez. Keza olaydan bir buçuk ay sonra dört lastik değiştirdim.

Kişisel olarak pek önermem, fakat başka seçenek yoksa gidilebilir. Lastikte çivi gördüğünüzde de çıkarmayın. O halde lastikçiye gidin. Çivi, basıncın bir kısmının içeride kalmasını sağlıyor.
  • Gider gider ama gitmeyin arkadaşlar. 3 ay önce yenilediğim lastik gece inmiş ve araca bindiğimde anlayamadım da ama araç sağa eğik ve direksiyon sağa çekiyordu orada bir gariplik olduğunu sonradan anladım fakat hava aşırı yağmurlu olduğundan lastikçiye gider düşüncesinde yaklaşık 500 mt uzaklığındaki lastikçiye gittim ne delik ne patlak ne de bir çivi vardı lastikte sadece havası inmişti (neden indiğini lastikçide anlayamadı sadece jantı temizledi) Lastiği söktüklerinde üzerinde çok gittiğimden dolayı içten tel atmıştı ve lastik çöp olmuştu o yüzden inik olduğunu anladığınız anda hava basabilecek imkan varsa hava basıp yoksa da stepne takın oda olmadı arabayı olduğu erde bırakın 10 metre olsa bile üzerinde gitmeyin ağzı yanan biri olarak nacizane tavsiyemdir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.