Şimdi Ara

195 60 15 LASTİĞE EN UYGUN MUADİL EBAT NE OLUR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
7.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Üzerindeki orjinal lastik: 195 60 15.

Fakat bu ebatın hem pahalı olması, hem de almayı düşündüğüm Michelin Croosclimate'de bu ebatın şu an zor bulunuyor olması nedeniyle uygun olabilecek bir muadil ebata yönelmek istiyorum.

En uygun muadil ebat ne olur?
    Dezavantajı (performans görsellik anlamında) olur mu?

• 65 15 olabilir, yanak kalınlığı artar sadece,
  • 185/65/15
    195/55/16
    Ama ben ebat değiştirmenizi tavsiye etmem.

Şu lastiği öneririm:http://www.kliksa.com/urun/nokian-19560-r15-88h-line-oto-lastik/901915350
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

185/65/15
    195/55/16
    Ama ben ebat değiştirmenizi tavsiye etmem.

Şu lastiği öneririm:http://www.kliksa.com/urun/nokian-19560-r15-88h-line-oto-lastik/901915350

Teşekkür ederim. Şu an üzerindeki lastik bu zaten.:) 2011'de almıştım, artık değiştirme zamanı geldi. Fren performansından hiç memnun değilim maalesef... Bu nedenle başka markaya yönelmek istiyorum.

Buradaki lastikçi de muadil olarak 185 65 15 olabilir dedi. Foruma da danışmak istedim.

• Orjinal ebatlardan şaşmayın, yanağı büyütünce araba yüklüyken lastik çamurluğa sürtüyor,tabanı büyütünce yakıt tüketimi artıyor performans düşüyor. Orjinal ebatı neyse onu alın
  • Aynı ölçüdeki lastik için ön ve arka hava basıncı kaç olmalıdır bilenler cevap verirse çok memnun olurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 185 65 15 ebatını alırsam ne gibi avantaj/dezavantajı olur acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: _CarpeDiem_

185 65 15 ebatını alırsam ne gibi avantaj/dezavantajı olur acaba?

Benim aracımın lastik ebatlarıda 195-60-15 ve geçen ay aşşagıda linkini verdigim lastigi aldım çok memnunum tavsiye ederim.

Kapı içerisinde zaten ideal ebatları yazar benimkinde 195-60-15 yada 185-65-15 kullanmamı öneriliyor büyük ihtimal sizinkide aynısıdır. Lastikleri 185-65-15 yaparsanız aracın hızlanma istegi artıcak, yakıt tüketimi azalıcaktır ancak yol tutuşu azalıp fren mesafesi artabilir.

http://kolayoto.com/goodyear-efficientgrip-195-65r15-91v.html

• Bu ebatlara muadil olarak 195-65-15 kullananlar çok. Aracınızın depo kapağında uygun ölçülerin belirtiliyor olması gerekli.
  • Sizinki ile tamamen aynı olan nokian lastiklerin sürekli kaymaya meyilli olması, abs yi hemen devreye sokması ve aşırı yol sesine sebebiyet vermesi nedeniyle 2 yıl 30.000 km sonunda 185 65 r15 Continental ContiPremiumContact 5 ile değiştirdim. Bugüne kadar pirelli michelin yokohama kumho lassa gibi farklı lastikler alıp kullandım ama hiçbirisi arabayı bu kadar başkalaştırmadı. Yanağın artmasının da farkı mutlaka vardır bunda mutlaka; lakin yine de continental ı şiddetle tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar_ibrahim eymen.

Aynı ölçüdeki lastik için ön ve arka hava basıncı kaç olmalıdır bilenler cevap verirse çok memnun olurum

Hepsini bilmem. Ancak kimi araclarda kapi direginin orada yaziyor.

• Hocam yazıyor ama hiçbirşey anlamadım net yazmıyor eski aracım Polo idi onda anlaşılır şekilde yazıyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: serdar_ibrahim eymen.

Hocam yazıyor ama hiçbirşey anlamadım net yazmıyor eski aracım Polo idi onda anlaşılır şekilde yazıyordu

Lastikciye sorsan kafasina gore basiyor onlar. Buraya sorsan burda da herkes kendi bastigini soyler. Marka ve modele gore degisir basinc. Hatta etiket uzerinde yuk durumuna gore bile ayrica deger var. En temizi resmini cek 3434e yolla degerler cebine gelsin. Evet tabiki oyle degil. Resmi cek bi bakalim belki cozen olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: jasd

Sizinki ile tamamen aynı olan nokian lastiklerin sürekli kaymaya meyilli olması, abs yi hemen devreye sokması ve aşırı yol sesine sebebiyet vermesi nedeniyle 2 yıl 30.000 km sonunda 185 65 r15 Continental ContiPremiumContact 5 ile değiştirdim. Bugüne kadar pirelli michelin yokohama kumho lassa gibi farklı lastikler alıp kullandım ama hiçbirisi arabayı bu kadar başkalaştırmadı. Yanağın artmasının da farkı mutlaka vardır bunda mutlaka; lakin yine de continental ı şiddetle tavsiye ederim.

Aslında goodyear efficientgrip ve Conti de düşünmedim değil.:)

Continental 195/60 R15 88H Cpc2 modeli var çoğu yerde. CONTACT 5 ile farkı nedir acaba?
  • _CarpeDiem_ _ kullanıcısına yanıt
    cpc 2 daha eski olan modeli, cpc5 geliştirilmişi cpc2'nin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _CarpeDiem_

quote:

Orijinalden alıntı: jasd

Sizinki ile tamamen aynı olan nokian lastiklerin sürekli kaymaya meyilli olması, abs yi hemen devreye sokması ve aşırı yol sesine sebebiyet vermesi nedeniyle 2 yıl 30.000 km sonunda 185 65 r15 Continental ContiPremiumContact 5 ile değiştirdim. Bugüne kadar pirelli michelin yokohama kumho lassa gibi farklı lastikler alıp kullandım ama hiçbirisi arabayı bu kadar başkalaştırmadı. Yanağın artmasının da farkı mutlaka vardır bunda mutlaka; lakin yine de continental ı şiddetle tavsiye ederim.

Aslında goodyear efficientgrip ve Conti de düşünmedim değil.:)

Continental 195/60 R15 88H Cpc2 modeli var çoğu yerde. CONTACT 5 ile farkı nedir acaba?

cpc2'yi uzun süre kullandım ve hiç memnun degildim önerim efficientgrip performance

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.