Şimdi Ara

LASTİK ALICAM YARDIM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
18.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben falken aldım lastikçi tavsiyesi ile fakat pürüzlü bir asfaltta içerde durulmuyor çok ses yapıyor. Lastik olarak yol tutuş ıslak zemin fena değil hatta karda bile idare eder ankaradan aldım 185*60*14 90ytl/4. FALKEN made in japan
  • IKITELLIDE LASTİK BAYISIYIZ. EN KALITELISI NOKIAN FIYATI EN PAHALI OLANDA O AMA EN YUMUSAK EN HIZLI EN DAYANIKLI EN UZUN ÖMÜRLÜ LASTIK O SEVCIM SENIN. BENDE BAYILIGI OLAN VE YINE FIYAT OLARAK UYGUN ARIYORSANDA NANKANG. GARANTILI HER IKISINIDE TAVSIYE EDERIM KULLANIM KOLAYLIGI EN IYI NOKIANDA FIYAT ÖNEMLI DEGIL SURUS KONFORU ISTIYORUM DIYORSAN SASMA GEL YARDIMCI OLURUZ AMA FIYAT ONEMLI BENI 3-4 YIL IDARE ETSIN DIYORSAN NAKANG LASSA GOODYEARLA AYNI KM YAPAR AMA ILLA BRIGSTON MICHELIN ISTERSEN ONLARINDA YETKILI SATICISI BIR SIRKETIZ. AYNI ZAMANDA ROT BALANS VE İNCİ AKÜ YETKILI BAYILIGIDE VAR BILGINIZE SUNULUR. BILGI İSTERSEN YADA YOLUN DÜŞERSE ADRESİMİZ

CSM MERSAN OTOMOTİV TURİZM LTD ŞTİ
    IKITELLİ GÜNGÖREN BAGCILAR SANAYI SITESİ 9 BLOK NO:22
    TEL: 0212 549 03 61

YOLU DÜŞEN HER ARKADASI BEKLERİZ.

UYARI:
    ARKADAŞLAR HALA KIŞ LASTİKLERİ İLE GİDEN ARKADAŞLAR VAR LÜTFEN ACIL DEĞİŞTİRİN ONLARI, KAUCUK ORANLARI FARKLIDIR KIŞ LASTİKLERİNİN. ARABANINIZI HANI DUSUNMUYORSUNUZ BOSVERIN ON TAKIM CABUK BOZULURSA BOZULSUN LASTIK SICAK OLDUGUNDAN 7 C USTUNDE OLURSA BITERSE BITSIN, SES COK YAPARSA YAPSIN BOŞVER DIYORSANIZ EYVALLAH AMA UNUTMAYIN CAN TASIYORSUNUZ KIŞ LASTIKLERI SICAK HAVALAR ICIN TASARLANMADIGINDAN FRENLEMEDE SORUN YASAYIP KAZA YAPMA RISKINIZ COK COK YUKSEK. HERKESE SAGLIKLI TEDBİRLİ YASAMLAR DILIYORUM.

• NOKİAN H SERİSİ LASTİK VAR ARACIMDA HONDA CİVİC GAYET MEMNUNUM
  • zaten h v x serileri müthiş kalite gercekden paran varsa gözün kapalı alıp yoluna devam edebiliceğin en ıyı lastik bu lastik derim baskada bir şey demem
  • dün arkadaşa aldık h serisi

arabada motor sesinden başka ses duyulmuyor valla

gerçekten mükemmel

pişmanım goodyear aldığıma
  • jack üzme tatlı canını goodyeR CABUK biter bir dahakıne gelrısın nokıanla değişiriz herzaman olur
  • valla bugün 1 arkadaşın aracına daha nokian aldık

bu sefer başka bayiden

ama bu yakadaki nokian bayileri gerçekten büyük üçkağıtçı

yalanlarının bini bi para

sırf lastikten sebep o utanmaz adamlarla muhattap olmak zorunda kaldık

hiçibiri söylediği lafın arkasında durmuyor

benim lastikleride değişeyim dedim

adam 175/65/r14 h serisine 130 lira istedi

320ytl fark istedi totalde
  • yağmurda-karda standart lastikte brgestone yi ülke şart içinde tek geçerim 175/65/14 ebatlarında şu lastileri kullandım. micelin ereji,goodyear gt2,ekocontinental,ve brgestone b330 en iyi bu.
  • Arkadaşlar merhaba,

Bazı yazılanları görünce gerçekten üzüldüm. Nokian için dünyanın en iyi lastiği denmiş, bu şaşırtıcı. Kötü lastik dememek lazım ama olaya bilimsel yaklaşıldığında Bugun dünyada satılan toplam lastik adedinin %47'sini en büyük 3 üretici olan Michelin, Goodyear ve Bridgestone grubu satmaktadır. Nokian'a gelince kötü lastik değildir ve ucuz lastikler kategorisinde en iyilerden biridir diyebilirim fakat bu üç marka ile kıyaslamak mümkün değildir.

Lastiklerin erken bitmesine gelince, bu genellikle yol, hava ve kullanım şartları ve yanlış ürün seçiminden kaynaklanmış olabilir. Mesela, adı geçtiği için Goodyear'i örnek alalım. En basit orneği bu markanın 205/55 r 16 ebadında desen, hız endeksi, mevsim ve yol özelliklerine göre tam 14 çeşit ürünü bulunmaktadır. Önemli olan optimum verimi yakalamaktır. Hak verirsiniz ki bir özelliği arttırırken diğerinde fedakarlık etmek kaçınılmazdır. Bu yüzden uzman tavsiyesi ile kişiye uygun ürün terch ettirilmelidir.

Bilgilerinize sunar, saygılarımı iletirim.

Özer MOLLAMEHMETOĞLU

www.lastix.com

• cok ürün üretmek ıyısını uretırsınız anlamına gelmez dunyada en cok reno goodyearı kullanıyor ama ne reno nede goodyear dunyanın en ıyı aracı. kaldıkı nokıan 13 mılyon uretım yapıyor lastık ve yetiştiremıyor. gercekdende öle lastik yetiştiremıyoruz goodyear lastıklerıde takmıyor degılız takdıgımız musterılerdende o bahsettıgınız ebatta balon yapmalarmı taban kırmalarmı artık her turlu sorunla karsılasıyoruz. ne tıce ıtıbarı ıle evet bana göre nokıan dunyanın en ıyı lastiği en teknolojık lastıgı. en zararsız cevrecı lastıgı en hızlı buz uzerınde 320 km hıza ulasan tek lastıgı. en ıyı kış lastiği. sizin dediğiniz lastıkler genelde orjınal ekıpmanlarda cıkıyorlar vede cogu ınsan bana gelıp sıkayette bulunarak sıfır lasdıgını değişenler var o yüzden üzülmeyin cevreci, hızlı yumusak daha ne dıyım sılıkon teknolojisi en az aramotık yag nedenı ıle en zararsız lastık. özel su tahlıye yanak koruyucvu vs. alın sıze bılımsel goodyearda,brıgstoneda olmayan en az 5 üstün özellık sayabılırım. bunun için gelın bana hem goodyear var hem brıgstone var hem nokıan hem mıchelın bılmedıgımız lastıkler degıl hıcbırı. kullanmadıgımız lastıklerde değil o yüzden dürüst olalım lütfen. bu arada nokıanda bentley massareti kısda porsche ye orjınal ekıpman verıyorlar onun dısında lastık ayaga dusmesın kalıteden odun verılmesın dıye zaten orjınal ekıpman lastık verılmıyor. kaldıkı zaten 13 mılyon adet uretılıyor ve yetiştirilemıyor. O SAYDIGINIZ 3 LASTIKDEN 1-2 TANESINE NOKIAN TEKNOLOJI SATIYOR BUNDAN UMARIM HABERINIZ VARDIR. BILIMSELLIKDEN BAHSETMISSINIZ AMA BILIMSELLIKDEN HABERINIZ YOK SANIRIM BANA BU SEKILDE YAZMANIZA ASLINDA BEN ÜZÜLDÜM.

• peki lastikçiler.

kapışmayı bırakında aracıma lastik önerin hadi bakalım.

dacia logan
    karadenizdeyim.
    yeri geldi asfaltta yeri geldi köy yolunda kullanıyorum.
    yaz kış 4 mevsim kullanacağım.
    yeri geldiğinde üzerine zincir de takacağım.
    yıllık ortalama 15 bin yapıyorum
    185.65.r15
    en uyumlusu ve uygunu hangisidir.
    fiyatı ortalama ne kadardır..

şimdiden teşekkürler.
  • geçen pazar günü ufak bir kaza sonucu sağ ön lastiğim yarılarak patladı. eski lastiklerim birdgestone markaydı.yoldaki lastiklerden çıkan uğuldu çok fazlaydı.şimdi geçtğimiz perşembe günü 4 adet michelin energy 185/65R14/86T ebatlarında 4 adet lastikle değiştirdim.şuan ki performansı gayet hoşuma gitti. yolda lastikten çıkan ses %60-70lere varan bir azalma meydana geldi.seri kalkmalarda lastik yolu çok iyi kavradığından en ufak bir patinaja yeltenmedi.frenleme mesafesi gayet güven verici. şimdi arabama daha zevkli şekilde biniyorum nede olsa michelin yumuşacık lastik YUMOŞ gibi
    ha birde %30 yakıt tasarrufu sağlıyormuş ne kadarı doğrudur bilemem ama gayet memnunum eski bridgestonelara göre...

edit:düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nadirgurece -- 18 Mayıs 2008; 12:58:59 >

• KALITE LASTİK ARARSAN BİRAZ PARAYA KIYIP

1-NOKİAN 2- MİCHELİN AL

FİYAT UYGUN OLSUN İSTERSEN

1-NANKANG 2-NEXEN 3-GT RADİAL AL HEPSINDENDE SATTIGIMDA SORUN YASAMASSIN

SADECE 1. GRUPDA VERDIGIM LASTIKLERIN KULLANIM RAHATLIGI VEDE BIRAZ UZUN ÖMÜRLÜDÜRLER HEPSİ BU GERİSİ SECİM SANA KALMIŞ
  • Merhabalar,

Amacım konuyu uzatmak değil fakat üretim arz ve taleple alakalıdır. Talep fazla ise üretim fazladır, talep fazla ise memnuniyet fazladır. Dolayısıyla dediğimiz gibi tükeitciyi yanlış bilgilendirmemek lazım. Nokian bölge bayisi olduğunuzu söylemişssiniz ve elbetteki markanızı savunmanız çok doğaldır ki ben zaten kötü lastik demedim fakat en iyi lastik olmadığını da belirtmek isterim.

Yılda 13 milyon adet demişssiniz ve gene bir örnek vermek gerekirse, adı geçti diye söylüyorum Goodyear 'in dünyada 17 ülkede üretimi mevcuttur ve sadece türkiyede her gün 27000 lastik üretmekte ve sadece gene bu fabrikada bu yılda 9,855,000 lastik yapar. Sanırım sadece bu rakam araadaki fark açısından yeterli olacaktır.

Diğer konu, Masserati orjinal ekipman demişssiniz, Ferrari grubu bir markadır masserati ve bu grup, incelerseniz normal lastiklerde Pirelli, Emt lastiklerde Goodyear firması ile çalışırlar.

Bizwww.lastix.com olarak tüm markalara eşit mesafedeyiz, ve hiç bir markanın savunucusu değiliz. Birbirimizin doğrularına bakalım ve tüketici beraber bilinçlendirme yoluna gidelim, körü körüne yanlış bilgiler vermeyelim.

Saygılarımla,

• BENDE MICHELIN BAYILIGIDE VAR. AMA HALA EN IYI NOKİAN DIYORUM. NEDENI BASIT YUKARDADA KULLANANLAR BUNU SÖLUYOR BEN BİRŞEY SÖLEMIYCEM ARTIK ÖVMEK YOK SÖZ KULLANANLARIN OLCAK BU SON YAZIM BU ARADA UZATMAYALIM DIYORSUNUZ. UZATIYORSUNUZ FARKINDA DEGIL YADA BILINCLI YAPIYORSUNUZ. KATILIRSINIZ KATILMASSINIZ BU BÖLE.AYRICA GOODYEAR BANA GÖRE NOKİAN,MICHELIN,BRIGSTONE,CONTİ,LASSA, DUNLOB,GOODYEAR İŞDE ÖVDÜĞÜNÜZ LASTİK BENIM NAZARIMDA 7 CI SIRADA YANI EN KÖTÜ LASTIKLER KISMINDA SİZ YINE GOODYEAR DIYIN BEN GOODYEARDAN MEMNUN OLAN HENUZ GÖRMEDIM GÖRCEGIMIDE PEK SANMIYORUM VARSA YAZSSIN ARKADASLAR. AMA MEMNUN OLUNAN LASTIKLERI YUKARIDA YAZMISLAR ALINMANIZA GEREK YOK GOODYEAR AGIRLIKLI BIR SATIS CIZGINIZ VAR SANIRIM. HEDEFIM SIZIN SATISLARINIZI AZALTMAK DEGIL SADECE BILDIKLERIMI DENEYIMLERIMI PAYLASMAK SİZ GOODYEAR SATIN SIZE SATMAYIN DIYEN YOK. DUNYADA YUZLERCE LASTIK MARKASINI GOZ ÖNUNE ALINCA KÖTÜ LASTIK DEGIL ELBETTE.AMA BANA ÖVMEYIN SADECE. NEYSE BANA YAZMAKDAN VAZGECIN ARKADASLARI BILGILENDIRME MAKSATLI YAZIN AMAC KALITELI HIZMET KALITELI URUNLE EN AZINDAN BEN BÖLE DÜŞÜNÜYORUM. BIRAKALIMDA TÜKETİCİLER KULLANDIKCA EN IYI LASTİĞİ KENDILERI YAZSINLAR. KULLANICI HERZAMAN HAKLIDIR. ARKADAŞLAR ARTIK SÖZ SİZİN. KULLANDIGINIZ LASTİKLER HAKKINDA YORUM YAPMAK SİZE DÜŞER BİZE DEĞİL

• Merhaba...
    Ben clio hb aracıma Güney Kore mali AURORA marka 4 adet kış lastiği aldım.İlk kış sonunda çok memnun kalıp dayımın laguna marka aracına da aynı markadan taktırdık.O da çok memnun kaldı.Kış lastikleri kesinlikle sessiz,ve tutuşu gayet iyi.Kötü ve çukurlu yol şartlarında da hiç sorun çıkarmadı.Bunun üzerine kız arkadaşımın opel astra aracına 4 adet 4 mevsim lastiği aldık.H serisi idi.15 inç lastiler için.10.000 km oldu şu an için çok memnunlar.Kızlar anlamaz bu işten gerçi ben denedim bir kaç sefer.Önceki lastikleri michelin idi.Ben sessizlik ve yol tutuş açısından herhangi bir fark göremedim.Hem de neredeyse yarı fiyatına aldık.Dayanıklılık kısmını bilemiyorum şu an.Sonra yengemin picanto aracına da Aurora 4 mevsim lastiği aldık.O da şu an 5000 km de.Özetle ben 30.000 km kendi aracımda ,laguna da 15.000 km kış kastikleri, astra da 10.000 ,picanto da 5.000 km yaz lastikleri performansı olarak herhangi bir balans,yoltutuş,gürültü problemi yaşamadım.Şu an kullandığım 4 mevsim lastikleri michelin energy.Çok km yapıyorum.Ve 35.000 km deler.Değişim zamanı geldiğinde tereddüsüz Aurora tercih edeceğim.Benim bilgi ve tecrbem lastikçi arkadaşlar kadar değildir.Sadece kullanıcı olarak yaşadığım ve edindiğim tecrubeler.Eğer biraz ekonomik olsun derseniz bu markayı öneririm.Tabi lastik başına 150-200 ytl bütçem var en iyisini alacağım derseniz belli başlı markaların güzel modelleri sizi bekliyor.Seçiminizde kolaylıklar dilerim..
    Saygılar...

• TUNA uygun lastıkde fena secım yapmamıssın. BU LASTIKLERDENDE SATISIM VAR. YUMUSAK LASTIKDIR. KORE MALIDIR VE HANKONG LASTIKLERI ILE AYNI FABRIKADA URETILMEKDEDIR BENDE SATIYORUM VE BU AKUNUN ITHALATCI FIRMASIDA HEMEN YAKINIMDA. INCI HOLDING SÖZÜN KISASI BIR SORUN CIKMAZ AURORA LASTIKLERI BENDENDE TEMIN EDEBILIRSIN. TABI IKITELLIYE YAKINSAN . HER EBAT BULUNMASADA TEMINDE SORUN OLMAZ ITHALATCI FIRMA YANI BASIMIZDA ))) ÖZELLIKLE MINIBUS GRUBUNDA VERIM ALDIM BU LASTIKDEN TAVSIYE EDERIM FIYATLARDA FENA DEGIL LASTIGE GÖRE UYGUN
  • NOKIAN, Nokia Telefonlarının yan markası değil, kurucusudur.

Nokian'ın Finlandiya-Nokia Fabrikası, Rusya-St.Petersburg Fabrikası ve Slovenya Fabrikası olmak üzere kendisine ait 3 ana teknolojik üretim tesislerinde üretim yapmaktadır.

Kış Lastikleri konusunda dünyada tek doğal ortam en uzun test pistlerine sahip kuruluşdur. Birçok bilindik lastik üreticisi, ürettikleri kış lastiklerinin testini Nokian'a yaptırır. Hatta biraz daha ileri gidelim. Bridgestone'un İskandinav ve Rusya pazarına verdiği lastiklerin üretimini Nokian yapar.

NOKIAN, Japon Sumitomo grubuna bağlı sumitomo lastiklerinin % 43, Bridgestone Co. Japan % 21 resmi ortağıdır.

Dünyada Porshe ve Masserati ye UHP (Ultra Yüksek Performans) sınıfında OEM lastik tedarik edebilen ender firmalardan biridir.

AB ye üye tüm ülkelerdeki lastik üreticilerine AB parlementosu kararı ile bir tebligat yapıldı geçen sene; 2010 yılına kadar Lastik üretiminde kullanılan yoğun kansorejen içerikli Yüksek Aromatik Yağların, lastik üretimlerinde min. seviye ye indirilmesi ve tamamen kaldırılması hususu ile ilgili.

Bunun ne manaya geldiğini şöyle anlatmaya çalışayım. Bir bina yapıyorsunuz 5 tane kolonu var ortadaki kolon en önemli taşıyıcı kolon, siz bu kolonu kaldırıyorsunuz ama bina ayakta kalmaya devam ediyo.

Nokian 2001 yılından beri ürettiği lastiklerde bu yüksek Aromatik kansorejen içerikli yağları AB normlarının da altında kullanarak üretim yapıyor. Böyle bir ARGE nin kaça mal olacağını bu maliyetin lastik fiyatlarına etkisini biraz tasavvur etmeye çalışın. Bu teknoloji şu anda sadece NOKIAN da var.

Sevgili arkadaşlar, uzun lafın kısası Lastik te NOKIAN ın teknolojisini ve arkasındaki 100 yılı aşkın tecrübe brikimini sakın yabana atmayın.

Şu anki lastik teknolojisi TIP teknolojisinin önünde ise bunun en büyük sebeplerinden biridir NOKIAN.
    Aşağıdan, alisaglam dan alıntıdır.
    http://forum.donanimhaber.com/m_16326287/mpage_1/tm.htm

• ELİNE SAGLIK TASARIMCI ARKADASIM BENDE BUNLARDAN BAHSEDIYORDUM BILIMSEL ACIKLAMA ISDE BU BU YAZININ USTUNEDE BASKA BIRSEY YAZMA GEREĞİ DUYMUYORUM.
  • Bence bırakın kapışsınlar :) siz de hepsini okur, lastiklerin iyi ve kötü yanlarını öğrenerek sağlıklı bir seçim yaparsınız.
    Talebinizi karşılayan lastik bulması çok zor, çünkü herşeyi istemişsiniz. Hem yaz/kış performansı, hem asfalt hem köy yolu demişsiniz. Hepsini bir lastikte bulursak da fiyatının yüksekliği kaçınılmaz olur. Bu sebeble yazılanları okuyarak bütçenize en uygun, lastikten beklentilerinizi en iyi karşılayacak olan model-markayı bulabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: yenerz

peki lastikçiler.

kapışmayı bırakında aracıma lastik önerin hadi bakalım.

dacia logan
    karadenizdeyim.
    yeri geldi asfaltta yeri geldi köy yolunda kullanıyorum.
    yaz kış 4 mevsim kullanacağım.
    yeri geldiğinde üzerine zincir de takacağım.
    yıllık ortalama 15 bin yapıyorum
    185.65.r15
    en uyumlusu ve uygunu hangisidir.
    fiyatı ortalama ne kadardır..

şimdiden teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.