Şimdi Ara

LASTİK ALICAM YARDIM (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
18.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: birtasarimci

Bence bırakın kapışsınlar :) siz de hepsini okur, lastiklerin iyi ve kötü yanlarını öğrenerek sağlıklı bir seçim yaparsınız.
    Talebinizi karşılayan lastik bulması çok zor, çünkü herşeyi istemişsiniz. Hem yaz/kış performansı, hem asfalt hem köy yolu demişsiniz. Hepsini bir lastikte bulursak da fiyatının yüksekliği kaçınılmaz olur. Bu sebeble yazılanları okuyarak bütçenize en uygun, lastikten beklentilerinizi en iyi karşılayacak olan model-markayı bulabilirsiniz.

zaten ha bire takipteyim.
    bakalım hangisi tatmin edecek beni..
  • BEN PES ETTİM. BILGILENDIRME AMACLI YAZDIM AMA SANIRIM BAZI ARKADAŞLARDAN ŞİKAYETLER GELMİŞ O YÜZDEN LASTİKLER HAKKINDA ARTIK SİZLRİ BILGILENDİRİCİ YADA HANGI LASTIKDE HANGI SORUN VAR YADA HANGI LASTIK HANGI LASDIKDEN DAHA IYI POLEMIKLERINE GIREMIYCEM SİZLER HANGI LASDIKDEN DAHA IYI VERIM ALIYORSANIZ ONU KULLANINIZ. ZATEN SONUC ITIBARI ILE ARAC KULLANICILARIMIZIN YUZDE 70-80 LASTIKLER ARASINDAKI SURUS KONFOR FARKINDAN HABERDAR DEGILLER EĞER GERCEK ŞÖFÖRSENİZ BUNDAN ANLARSINIZ OZAMAN YUZDE 20 LIK GRUPTANSINIZDIR O GRUPDAN OLANDA EN IYI UYGUN LASTİĞİ KENDİNE SECİCEKDİR. HERKESE İYİ DOGRU SECIMLER VE LASTİKLERİ İLE UZUN YOLLAR DİLİYORUM BAŞKADA BİRŞEY YAZMIYCAM.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yenerz

peki lastikçiler.

kapışmayı bırakında aracıma lastik önerin hadi bakalım.

dacia logan
    karadenizdeyim.
    yeri geldi asfaltta yeri geldi köy yolunda kullanıyorum.
    yaz kış 4 mevsim kullanacağım.
    yeri geldiğinde üzerine zincir de takacağım.
    yıllık ortalama 15 bin yapıyorum
    185.65.r15
    en uyumlusu ve uygunu hangisidir.
    fiyatı ortalama ne kadardır..

şimdiden teşekkürler.

Hocam o yayla yollarında dayanıklı ve aşağıya indiğinde konfordan ödün vermek istemiyorsan brgestone derim.yukarda saydım. en ünlü markaları kullandım.clio için çareyi en son B330 EĞER İMKANIN VARSA testlerde fiyat performans 1. si ER30

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biz -- 19 Mayıs 2008; 21:35:35 >
  • Arkadaşlar her lastiğin kendine göre iyi kötü yönleri var karadeniz yollarında mükemmel olan michelin Konyaya geçtiğimde hamur oldu... kışın kullandığım brgestone zincirsiz karda giderken otobanda sesli çalıştı frenlemesi ve yağmurda çok iyiydi. Goodyer şehir içinde en ufak şeyde deliniyor. Her bölgeye ayrı lastik her mevsime ayrı şehiriçine uzun yola ayrı lastik mi seçeceğiz ama gerçek bu.
    Ben çareyi önlere ayrı arkalara ayrı alarak buldum. uzun yolda önde michelin çok iyi... kışın brgestoneyi öne çekiyorum. yeni bir gelişme olur ise 2 iki değiştiririm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: birtasarimci

Bence bırakın kapışsınlar :) siz de hepsini okur, lastiklerin iyi ve kötü yanlarını öğrenerek sağlıklı bir seçim yaparsınız.
    Talebinizi karşılayan lastik bulması çok zor, çünkü herşeyi istemişsiniz. Hem yaz/kış performansı, hem asfalt hem köy yolu demişsiniz. Hepsini bir lastikte bulursak da fiyatının yüksekliği kaçınılmaz olur. Bu sebeble yazılanları okuyarak bütçenize en uygun, lastikten beklentilerinizi en iyi karşılayacak olan model-markayı bulabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: yenerz

peki lastikçiler.

kapışmayı bırakında aracıma lastik önerin hadi bakalım.

dacia logan
    karadenizdeyim.
    yeri geldi asfaltta yeri geldi köy yolunda kullanıyorum.
    yaz kış 4 mevsim kullanacağım.
    yeri geldiğinde üzerine zincir de takacağım.
    yıllık ortalama 15 bin yapıyorum
    185.65.r15
    en uyumlusu ve uygunu hangisidir.
    fiyatı ortalama ne kadardır..

şimdiden teşekkürler.

dört mevsimlik hakkında bir şey bilmiyorum, ama lassa miratta ucuz; asfalt dışı yollarda aşınmaz, kuru havada gürültülü ve yol tutuşu iyi değilken yağmurlu yolda sanki değişiyor lastik ve yol tutuşu güçleniyor, kış için bir çift lassa snowways 2 plus alırsan hem ekonomik olur hem yağışlı hem de buzlu karlı yollarda güvenle kullanabilirsin, yaz gelince de önlere yazlık takarsın.

dediğim gibi kuru yollar için lassa miratta önermem, sert lastiktir ama aşınmaz. ben atrakta almayı düşünüyorum, fulda ile bunun arasında kararsız kaldım, forumda araştırıyorum bakalım.

• 1 saate yakındır okuyorum henüz birşey şekillenmedi kafamda :) nasıl bir konu... Aracımda 205*55R16 Goodyear NCT var 40000k oldu servistekiler değiştirilmesi gerektiğini söylediler zaten zırt bırt hava kaçırıyor 2 haftada 1kere mutlaka hava basmam gerekiyor. O yüzden yine araçla beraber geleni takayım diyorum ama fiyatlar uçuk 260 civarından başlıyor tanesi insaf yahu...
  • Arkadaşlar lastik satan internet firmalarından hiç lastik alanı gördünüz mü?. Yani koskoca lastikler nasıl geliyor. Garanti olayı nasıl işliyor. Fiyatlar uygun ama insanın internetten pek lastik alası da gelmiyor.
  • hocam sadece bu forumda değil başka forumlardada bu lastik seçimi ile ilgili bir ton yazı okudum
    sonuçta hiçbir lastiğin dört-dörtlük olmadığı açık ve net olarak çıktı ortaya
    ya marka saplantısı yapıp paraları bastırıcaksın ya da marka takıntısı yapmayıp fiyat/performans seçimi yapacaksın.çünkü ikiside aynı kapıya çıkıyor.garip ama gerçek
    birde inceden vicdanını yoklayan "lastik çok önemli, can taşıyorsuni kıy 30-50 fazla var iyi birşey al" diyenlerede fazla takılmayacaksın.çünkü o kadar berbat lastik çok az ve çok iyi markaların bile lastikleri gümleyebiliyor.kaderde varsa michelin, nokian bile kurtarmıyor adamı yani marka budalası olmamak lazım ben bunu anladım

• quote:

Orjinalden alıntı: TheGate

sonuçta hiçbir lastiğin dört-dörtlük olmadığı açık ve net olarak çıktı ortaya
    ya marka saplantısı yapıp paraları bastırıcaksın ya da marka takıntısı yapmayıp fiyat/performans seçimi yapacaksın.çünkü ikiside aynı kapıya çıkıyor.garip ama gerçek

+1905
  • nct 5 ler cok uygundur fıyatları yalnısın olmasın lıste fıyatı o ama kampanya var mesela o bahsettıgın lastık 150 cıvarı olması lazım bızde bakmam lazım ama kazıklanmanı ıstemem acıkcası

o kadar cok arac ve o kadar cok lastık markası ve bır o kadarda cok lastıkcı varkı onlarında hepsının lastık değişimi yaptıgınıdusunursenız pazar cok cok buyuk . ama lasdıkde dıkkat edılıcek bır cok husus var onları göz önune alıp size en uygun aracınıza en uygun secımı yapmak elinizde sonucda siz kullanıcaksınız en ıyı en dogruyu sız secmek zorundasınız yada kendınızı lastıkcının kollarına yada vıcdanına bırakıcaksınız oda dogru vıcdanlı ınsansa sorun yok demekdır. kısaca lastık hayat kurtarırı ıyı secım yapın basınız agrımasın. aracınız bozulursa sızı oldugunuz yerde yolda bırakır ama lastık ıhmala gelmez yoldan cıkarırı.

herkese ıyı secımler vede uzun omurlu lastıkler dılıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSMMERSAN -- 21 Mayıs 2008; 9:03:26 >
  • Güvenlik çok önemli olduğunu düşünüyorum o yüzden kararsız kaldım zaten birde benim araçta performans tipi lastik var şimdi bunu çıkarıp michelin vs nin 4 mevsim lastigini takmak nekadar doğüru olur onuda bilmiyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: bozdem07

MERABA ARKADAŞLAR LASTİK ALICAM TAVSİYELERİNİZ BEKLİYORUM ARACIM 2006 MODEL DACİA LOGAN ORJİNAL LASTİKLERİ KARMORAN MARKA 185/65/15 SAYGILAR

bende logana lastik taktırdım brıdgestone er300turanza modeli var ondan aldım ama benimde 185/65/15ti ben 195/60/15 taktırdım tavsiyem 195lastik kullan pişman olmazsın 185/65 biraz garip kalıyo o arabada malum araba iri olduğundan geniş lastikler hoş oluyo
  • Bri soru daha sorayım... 205-55-R16yerine 205-60-R16 taktırılabilir mi? Ne gibi avantaj ve dezanavtajları var? Konuyu araştırdım ama bulamadım...
  • Michelin Energy Saver aldım memnunum. 308 lerin standart lastiği. Ödüllü.
  • Arkadaşlar hiç aranızdan 205-55-R16 yerine 205-60-R 16 deneyen oldumu?

quote:

Orjinalden alıntı: Murtyank

Michelin Energy Saver aldım memnunum. 308 lerin standart lastiği. Ödüllü.

• EVET TERSINIDE DENEDIM FAZLA FARK BEKLEME LAGUNADA DENENDI YOL TUTUSU DAHA IYI FULL DEPODA COK AZ YAKIT SARFIYATI OLDU. ONUN DISINDA OLUMLU. ARACININ MOTORU GUCLU ISE ZATEN CEKISDEDE FARK ETMEZ SONUC ITIBARI ILE BIRAZDA ARACINLA ALAKALI. AMA IKI VERDIGIN EBAT ARASINDA FAZLA FARK YOK.
  • Hocam tersi olabilir büyükten küçüğe geçilebilir ama ufaktan büyüge geçince sorun olmaz mı çamurluklara filan değmezmi dönüşlerde lastik yada yüklü olunca araba oturunca arkalara sürtmeyelim... genelde +-%3ü tavsiye ediyorlar bu değer %3,17 yanlış hesap yapmadıysam dolayısı ile pekde uygun değil diyor bir takım kesim ama sende uygun dedin birkaç kişi dah auygun dedi anlamadım valla uygun mu değil mi?

quote:

Orjinalden alıntı: CSMMERSAN

EVET TERSINIDE DENEDIM FAZLA FARK BEKLEME LAGUNADA DENENDI YOL TUTUSU DAHA IYI FULL DEPODA COK AZ YAKIT SARFIYATI OLDU. ONUN DISINDA OLUMLU. ARACININ MOTORU GUCLU ISE ZATEN CEKISDEDE FARK ETMEZ SONUC ITIBARI ILE BIRAZDA ARACINLA ALAKALI. AMA IKI VERDIGIN EBAT ARASINDA FAZLA FARK YOK.
  • orjınal lastıgın fabrıka cıkıslı 205 55 16 ise 205 60 16 uygundur problem cıkmaz değmezde. ama fazla lasdık marka secenegı bulamassın oda ayrı bır konu. her markanın yok o ebadlarda perf.
  • 55 yanak çok ince geliyor bana arabayı çok göstermediğini düşünüyorum o yüzden 60 yapayım diyorum birde çukurlarda vs de çok küt küt vuruyor araba şuanda zaten perf lastigi var Goodyear NCT var. Ama değiştireceğim değiştirmişken 205 60 r16 yapayım diyorum hemde şöle konforu artar diye söyledi lastikçi birkaç arkadaş. ama dediğin gibi sanırım çok fazla bir ürün gamına sahip değil bu seri. Peki sizede bu soruyla beraber 55 iken 60 yapmak ekstra bir konfor sağlar mı? yada üstündekiler 91 yük indeksine göre bunu 94 yapsam bir şey fark edermi? Bu konuda da çok çeşitli spekülasyonlar var...

quote:

orjınal lastıgın fabrıka cıkıslı 205 55 16 ise 205 60 16 uygundur problem cıkmaz değmezde. ama fazla lasdık marka secenegı bulamassın oda ayrı bır konu. her markanın yok o ebadlarda perf.

• Sn Shorin,

Lastigin yanagi aracin bir nevi ikinci amortisörüdür ve bu değişimde extra toplamda 20,5 mm, yari capa böldüğünüzde yaklaşık 10 mm lik fazladan bir hava yastığına sahip olacaksınız ve konforu ciddi bir şekilde pozitif yönde etkileyecektir. Diğer konu yük endexinin 91 den 94 e çıkıyor olması size artı yada eksi yönde bir etkiye neden olmayacaktır.

Saygılarımla,
    Özer MOLLAMEHMETOĞLU

www.lastix.com

quote:

Orjinalden alıntı: Shorin

55 yanak çok ince geliyor bana arabayı çok göstermediğini düşünüyorum o yüzden 60 yapayım diyorum birde çukurlarda vs de çok küt küt vuruyor araba şuanda zaten perf lastigi var Goodyear NCT var. Ama değiştireceğim değiştirmişken 205 60 r16 yapayım diyorum hemde şöle konforu artar diye söyledi lastikçi birkaç arkadaş. ama dediğin gibi sanırım çok fazla bir ürün gamına sahip değil bu seri. Peki sizede bu soruyla beraber 55 iken 60 yapmak ekstra bir konfor sağlar mı? yada üstündekiler 91 yük indeksine göre bunu 94 yapsam bir şey fark edermi? Bu konuda da çok çeşitli spekülasyonlar var...

quote:

orjınal lastıgın fabrıka cıkıslı 205 55 16 ise 205 60 16 uygundur problem cıkmaz değmezde. ama fazla lasdık marka secenegı bulamassın oda ayrı bır konu. her markanın yok o ebadlarda perf.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozerrr -- 3 Haziran 2008; 0:24:41 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.