Şimdi Ara

LASTİK ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİYORSUNUZ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
4.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hangi marka olursa olsun önce üretim tarihine bakmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sheldon-Cooper

quote:

Orijinalden alıntı: chameleon41

Kullanım tarzına göre lastik seçmek lazım. Hızlı kullanım iyi yol tutuş, iyi frenleme isteyen biri sert hamurlu, konfor ve sessizlik isteyen biri yumuşak hamurlu lastik almalı. Marka takıntım yok ama ben konfora önem verdiğim için yol sesini azaltan, konforlu sürüş sağlayan primacy 3, goodyear e.grip performance gibi modelleri tercih ederim.

5-10bin km sonra lastik degisimi gerekecek gibi gorunuyor. Forumdan tavsiyeler almistim ancak sizin gorusleriniz nedir? 18inc, konfor ve sessizlik odakli.

Goodyear'dan başka marka kullanmadım. Eski aracımda duragrip kullandım. Şimdiki aracımı aldığımda pirelli p6 vardı artık eskimişti efficient grip performance taktım 1 yıldır kullanıyorum memnunum. Fazla araştırmadım ama bunun dışında konfor isteyenlere michelin energy saver, michelin primacy p3, conti premium contact 5, pirelli p1 vb modeller öneriliyor. Ama 18 inç jant için yumuşak sessiz modeller var mı bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

quote:

Orijinalden alıntı: dogukanotolastik

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ayigucu

Siz direk lastikçisiniz bari siz demeyin. Evet marka takıntım var. 4 lastiğin üzerinde gidiyoruz hepimiz.

evet ben lastikçiyim neyin ne olduğunu biliyorum pahalı diye lastik alınmaz markalaşmamış iyi ve kaliteli lastiklerde var reklama kanıpta para tuzağına düşmeyin not markalaşmış lastikler tv reklam paralarını benden senden alıyorlar unutma

Hazir yeri gelmisken sorayim madem. Kumho ecowing kh27 aldim. Size gore nasil bunlar ustam

bulunduğumuz kurumsal firma neticesinde kore ve çin ürünleri satmıyorum ama tamire değişime gelen kore lastiklerin iyi erken aşınma olmadığını görmekteyiz kumho iyi lastiktir tutulmadan önce fiyatı dipteydi şuan petlası geçen fiyatları var

Anladım hocam. Araştırdım f/p olarak bu lastik hoşuma gitti alkdım. Umarım böyle gider.. Bir de son sorum. Lastiği taktırdıktan sonra farkettimki balans yine bozuk. Tekrar yapılması gerekiyor sanırım. Normal bir durummu bu?

takarken balans yapılması yeterlidir tabi bu yaptırdığınız yere kalıyor tekerleği makınaya sokup makınanın gosterdıgı yerlere cak bitmiyor balans biraz ustalık gerektirir ve bazı yerlerdeki eski model balans makınalarıyla yeni makınalar arasında dogruluk payı verme olasıgılı %50 dir ve ayrı bi husus vardır eğer balans dogru yapılıp yine aynı balans sorunu devam edıyorsa lastıkte sıkıntı vvar demektır ama bi saglam yere orda burda acılmıs lastikciye değilde güzel bi bayiye giderek ön 2 tekerleğin balansının yapılmasını isteyiniz.
    eğer direksiyonda çekme varsa havalar kontrol edilmeli havalar tamsa rot ayarı gereklidir.
    balans direksiyonda titreme yapar buna ayrıyeten jantın eğilmiş olmasıda bunu gerektirir.

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

Hocam kesinlikle katiliyorum,sirket aracimiza Petlas aldik 4 adet.Ucuz diye degil, yerli mali diye. Bu anlattigim olay gectigimiz Agustos ayinda oldu,malumunuz sirket araci..Nereye girdigimiz belli olmuyor,daha 4 bin km'de bitti lastikler,ustelik 3ude tamir gordu.Onlari 7bin km'de degistirip Yamaha'ya donduk.34 bin km oldu hala saglamlar,sadece bi tanesi cividen dolayi tamir gordu.Bu kis basinda yine Yamaha'dan kis lastigi aldik sirket aracina.Bu is deneme yanilma yoluyla oluyor birazda,bu lastiklerden sonra Yamaha lastiklerinin yeri benim icin ustlerdedir.Marka algisindan arac sahipleri memnun kaldiklari markalardan lastik aliyor.

doğru yolu bulmuşsun kardeşim .
    yokahama iyi lastiktir. biraz tuzlu tabi.
    bu iş deneme yanılma ve lastikçiye gittiğinizde lastikçinin size yalan yani iyi olmayan malı elinde stok oldugu ıcın veya bayiyse aylık kotasını doldurmak ıcın önerdiği lastiktir.
    bakın şu var etikete kanmayın lastiğin ömrü size bağlıdır ee ben o zaman şehirler arası yolculuk yapıyorum bi lastikçi bana 60 bin gider derse bu lastik sen alıdıgın zaman 30 bini zor görüyorsan bu sıkıntı sende değil satıcıda aman şunu unutmayın çin mallarından uzak durun bilakis yerli üretim yapan lastiklere yönelmenizde

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ayigucu

Siz direk lastikçisiniz bari siz demeyin. Evet marka takıntım var. 4 lastiğin üzerinde gidiyoruz hepimiz.

evet ben lastikçiyim neyin ne olduğunu biliyorum pahalı diye lastik alınmaz markalaşmamış iyi ve kaliteli lastiklerde var reklama kanıpta para tuzağına düşmeyin not markalaşmış lastikler tv reklam paralarını benden senden alıyorlar unutma

Hazir yeri gelmisken sorayim madem. Kumho ecowing kh27 aldim. Size gore nasil bunlar ustam

bulunduğumuz kurumsal firma neticesinde kore ve çin ürünleri satmıyorum ama tamire değişime gelen kore lastiklerin iyi erken aşınma olmadığını görmekteyiz kumho iyi lastiktir tutulmadan önce fiyatı dipteydi şuan petlası geçen fiyatları var

Anladım hocam. Araştırdım f/p olarak bu lastik hoşuma gitti alkdım. Umarım böyle gider.. Bir de son sorum. Lastiği taktırdıktan sonra farkettimki balans yine bozuk. Tekrar yapılması gerekiyor sanırım. Normal bir durummu bu?

takarken balans yapılması yeterlidir tabi bu yaptırdığınız yere kalıyor tekerleği makınaya sokup makınanın gosterdıgı yerlere cak bitmiyor balans biraz ustalık gerektirir ve bazı yerlerdeki eski model balans makınalarıyla yeni makınalar arasında dogruluk payı verme olasıgılı %50 dir ve ayrı bi husus vardır eğer balans dogru yapılıp yine aynı balans sorunu devam edıyorsa lastıkte sıkıntı vvar demektır ama bi saglam yere orda burda acılmıs lastikciye değilde güzel bi bayiye giderek ön 2 tekerleğin balansının yapılmasını isteyiniz.
    eğer direksiyonda çekme varsa havalar kontrol edilmeli havalar tamsa rot ayarı gereklidir.
    balans direksiyonda titreme yapar buna ayrıyeten jantın eğilmiş olmasıda bunu gerektirir.

Anladim hocam. Cevap icin tesekkurler. Lazerli makineydi adamin yaptigi. Aradim gel bakariz dedi. Musait oldugumda bi bakacagim artik. Olmazsa baska yerde baktiririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

Hocam kesinlikle katiliyorum,sirket aracimiza Petlas aldik 4 adet.Ucuz diye degil, yerli mali diye. Bu anlattigim olay gectigimiz Agustos ayinda oldu,malumunuz sirket araci..Nereye girdigimiz belli olmuyor,daha 4 bin km'de bitti lastikler,ustelik 3ude tamir gordu.Onlari 7bin km'de degistirip Yamaha'ya donduk.34 bin km oldu hala saglamlar,sadece bi tanesi cividen dolayi tamir gordu.Bu kis basinda yine Yamaha'dan kis lastigi aldik sirket aracina.Bu is deneme yanilma yoluyla oluyor birazda,bu lastiklerden sonra Yamaha lastiklerinin yeri benim icin ustlerdedir.Marka algisindan arac sahipleri memnun kaldiklari markalardan lastik aliyor.

doğru yolu bulmuşsun kardeşim .
    yokahama iyi lastiktir. biraz tuzlu tabi.
    bu iş deneme yanılma ve lastikçiye gittiğinizde lastikçinin size yalan yani iyi olmayan malı elinde stok oldugu ıcın veya bayiyse aylık kotasını doldurmak ıcın önerdiği lastiktir.
    bakın şu var etikete kanmayın lastiğin ömrü size bağlıdır ee ben o zaman şehirler arası yolculuk yapıyorum bi lastikçi bana 60 bin gider derse bu lastik sen alıdıgın zaman 30 bini zor görüyorsan bu sıkıntı sende değil satıcıda aman şunu unutmayın çin mallarından uzak durun bilakis yerli üretim yapan lastiklere yönelmenizde

Eyvallah hocam sagol Forumda yenisin ama daha aktif olmanizi tavsiye ederiz,yararli olur boyle arkadaslarimizin aramiza katilmasi.

• michelin den şaşma hem yol tutuşu olsun hem performans olsun hem güvenlik olsun bu marka bu alanlarda liderdir lastik aracın en önemli parçalarından biridir can taşıyorsun sonuçta lastik alırken parasına bakma kalitesine bak bende michelin kullanıyorum normalde lastiklerin ömrü 5 yıldır bnde 5 yıldır kullanıyorum okadar yol yaptım eskitemedim daha yeni gibi yani anlayacağın michelin gayet kaliteli lastikler üretiyor verdiğin paranın hakkını kesinlikle veriyor
  • kartalus kullanıcısına yanıt
    yok yeni değilimde bi kaç kişi yüzünden bırakmıştım sağolasın
  • Sheldon-Cooper S kullanıcısına yanıt
    16 üstü lastiklerde sessizlik söz konusu olamaz 16 üstü perfromans grubuna girer ve ses olur otobandan cıkmıyorsan michlen ama şehir içi takılıyorsan pirelli pzero oda biraz tuzlu onun haricinde syron race 1 öneririm ve nankang serileri bunlar yurtdışı drift yarış gruplarındaki araçlara takılan lastiklerdir syronu benden temin edebilirsin.
    adını duymadıgım bı markayı takmam dersen nokianıda kimse bilmiyor ama michlenden baba bi lastik.
    senin arabana syron öneririm ücretsiz deneme takarız memnun kalmazsan iade alırım sorun değil kendi arabamda 19 syron var memnununum biraz sert kullanıyorum aracı ve petlas vs bu ebatlardaki lastiklere gitmiyor petlas traktör lastiğini taksi ve performans grubunda kullanıyor onda sıkıntı var ben sana syron öneririm özelden ulaş bana.
  • Arkadaşın olayı belli, markası daha bilinmedik olanlardan voleyi daha fazla vuruyor, burada reklam parası vs. diyor.

Bu araçların en kralı da 4 lastik üzerinde gidiyor, araba isterse Audi olsun lastik kötü olduktan sonra yolda orası burası oynar.

Bu arada geçen lastikçide gördüm, son kullanma tarihi bilmem kaç yıl, o tarih dolana kadar alabilirsiniz diye yazıyor, altında da yine bilmem ne federasyonu mu onayı mı ne logosu var. Buna ancak güldüm.

Millet enayi çünkü yeni tarihlisini almak varken, eskisini alsın. Fiyat avantajı olsa neyse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Arkadaşın olayı belli, markası daha bilinmedik olanlardan voleyi daha fazla vuruyor, burada reklam parası vs. diyor.

Bu araçların en kralı da 4 lastik üzerinde gidiyor, araba isterse Audi olsun lastik kötü olduktan sonra yolda orası burası oynar.

Bu arada geçen lastikçide gördüm, son kullanma tarihi bilmem kaç yıl, o tarih dolana kadar alabilirsiniz diye yazıyor, altında da yine bilmem ne federasyonu mu onayı mı ne logosu var. Buna ancak güldüm.

Millet enayi çünkü yeni tarihlisini almak varken, eskisini alsın. Fiyat avantajı olsa neyse.

KARDEŞ BURDA MARKA LASTİĞİ KÖTÜLEME GİBİ Bİ ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİLKİ HERKES ÖZGÜR İSTEDİĞİN LASTİĞİ İSTEDİĞİN MARKAYI İSTEDİĞİN PARAYA ALABİLİRSİN DİMİ?
    BEN BURDA TUTUP ÇİN VEYA KORE MALLARINI ÖVMÜYORUM ANLAMADA SIKINTIN VARSA BİLEMEM.
    ŞİMDİ SANA SORSAM EN İYİ LASTİK NEDİR DİYE MİCHLEN DERSİN DOĞRUMU ?
    SEN ALDIN MİCHLEN MEMNUN KALDIN BEN ALDIM MİCHLEN MEMNUN KALMADIM OLAY NE BİLİYOMUSUN?
    SEN ALIP MİCHLENİ OTOBANDAN CIKMIYORSAN BEN ALIP ŞEHRİN PATLAK LOGAR CUKURLARINDA YARIYORSAM HANİ EN İYİ LASTİK?
    DAHA BUGUN MÜŞTERİM GELDİ MİCHLEN YARILMIŞ NEDEN MİCHLEN ŞEHİR İÇİNDE GİTMEYEN LASTİK BUNA İTİRAZIN VAR MI?
    PEKİ AUDİ ARAÇTA BİLİNDİK MARKAYI NİYE MİCHLEN CONTİNENTAL DİYORSUNDA PİRELLİ DEMİYORSUN?
    PİRELLİ YÜKSEK PERFORMANS GRUPLARINDA PZERO GRUBU TARTIŞMASIZ BİRİNCİ SEÇİLMİŞTİR BUNA İTİRAZIN VARMI?
    ŞUAN GİDİPTE MARKALI LASTİK ALIP İKİ GÜN SONRA YARILINCA LASTİĞİ KÖTÜLEMEK YOK HER İNSAN BİNDİĞİ ORTAM SÜRDÜĞÜ YOLA GÖRE LASTİK ALIR BENİM YÖNLENDİRMEMDE ÖYLE BEN MARKASI BİLİNMEDİK OLANLARDAN VOLEYİ VURMAYA CALISIYORMUSUMDA NEYMİŞ BURDAN BENİM ÖNERMEM NE BANA PARA KAZANDIRIR NEDE LASTİK FİRMALARINA NOKİANDA KÖTÜ O ZAMAN TÜRKİYEDE BİLİNMİYOR YA? HALBUKİ İLK KIŞ LASTİĞİNİ NOKİAN ÜRETTİ?
    REKLAMDA MİCHLEN GÖRÜPTE MİCHLENMİ ALALIM?
    KÖTÜ LASTİK YOKTUR ÇİNİN BİLE İYİSİ VAR JİNYU PETLASTAN KAT KAT İYİ VE KALİTELİ Bİ LASTİK 190 TANE LASTİK MARKASI VAR JİNYU EMİNİM SENDE BİLMİYORSUNDUR?
    İMPERİAL DE VAR MESELA BUDA YÜKSEK PERFORMANSLARDA TATMİN EDİCİ Bİ GÜCE SAHİP BUNADA KÖTÜ DİYELİM OLURMU KARDEŞ?

• dogukanotolastik kullanıcısına yanıt
    He ben onu bilmiyorum usta,tekrar hosgeldin o zaman

• Konuyu açan kardeş. .Biz satıcı olarak ucuz lastiklerden daha fazla kar ediyoruz deseydin de herkes rahat etseydi.

Yakıttan, bakımdan vs. herşeyden tasarruf edin,lastikten etmeyin..Bütçeniz oranında dünyaca tanınan, testlerle kalitesini ispat etmiş markaları tercih edin.

ı

• Lastikçiden almaya dikkat ediyorum en önce.

Süpermarketten yada internet sitesinden degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: C.McRae

Konuyu açan kardeş. .Biz satıcı olarak ucuz lastiklerden daha fazla kar ediyoruz deseydin de herkes rahat etseydi.

Yakıttan, bakımdan vs. herşeyden tasarruf edin,lastikten etmeyin..Bütçeniz oranında dünyaca tanınan, testlerle kalitesini ispat etmiş markaları tercih edin.

ı

KİMSENİN UCUZ MALDAN KAR ETTİĞİ YOK MÜŞTERİ GELİR İSTERSE MİCHLEN TAK DESİN BENİ İLGİLENDİRMEZ BEN SADECE ÖNERİYİ SÖYLERİM MÜŞTERİME KAR MARJI YÜKSEK OLSAYDI MARKALARLA AYNI FİYATA SATILIRDI O ZAMAN BAŞLADIK YİNE DAHA NELERİ CIKACAK
  • pro-black kullanıcısına yanıt
    TEBRİK EDERİM İYİSİNİ YAPIYORSUNUZ İNTERNETTENDE ALSANIZ SÖKME TAKMA VERİYOSUN AYNI HESAP
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: C.McRae

Konuyu açan kardeş. .Biz satıcı olarak ucuz lastiklerden daha fazla kar ediyoruz deseydin de herkes rahat etseydi.

ı

KİMSENİN UCUZ MALDAN KAR ETTİĞİ YOK MÜŞTERİ GELİR İSTERSE MİCHLEN TAK DESİN BENİ İLGİLENDİRMEZ BEN SADECE ÖNERİYİ SÖYLERİM MÜŞTERİME KAR MARJI YÜKSEK OLSAYDI MARKALARLA AYNI FİYATA SATILIRDI O ZAMAN BAŞLADIK YİNE DAHA NELERİ CIKACAK

Bu konu öyle markaya takılmayın deyip geçilecek bir konu değil. Bu işle uğraşıyorsanız insanlara ne gibi farklar olduğunu söylemelisiniz.

Bu lastikler geneli itibariyle ıslakta çok kötü performans gösterir. Çünkü 2.kalite hamurdan imal edilir.Hamurunun içeriğinde "slica" çok az bulunur veya hiç bulunmaz.Üretildiği fabrikaların sahip olduğu üretim teknolojisi atlama, balans gibi problemlerin oluşmasında belirleyici olur..Tüm bunlar sorunsuz kullanım ve güvenlikte hayati önem taşır.

Çok pahalı satılan, sıkıntılı ebatlarda kendini ispat etmiş 1-2 marka tercih edilebilir.Ancak bunu genele yaymak doğru değil. Özetle fark var.

• bu sene yaz lastiği almış biri olarak, bir çok lastik bayisi gezip hepsi demiyeceğim ama bazıları adam bayisi olduğu A kalite lastiği değilde abim xxx marka lastik var yan sanayidir hem daha ucuz diyerek hep adını sanını ilk defa duydugum lastiği önerip durdular , belli ki çok daha ucuza sattığı lastikten çok daha fazla kar ediyorlar lastiğin değerini siz düşünün artık.

Kış başında da hiç danışmadan bir lastikçinin tavsiyesi üzerine kış lastiği alan babama GT Radial marka bir kış lastiği kakalamışlar lastikçi çok övmüş lastiği , ben lastiği gördükten sonra bir bakıyım dedim nedir ne değildir, ve acı gerçek E kalite değerine sahip , yorumları iç açıcı olmayan bir lastikle karşılaştım.

Lastik alırken lastikçilere çok güvenmeyin daha önce araştırdığınız bildiğiniz bir lastiği almak için gidin.
  • Aracın özellikleri ve ne için kullanılacağına bakarak yetkili satış mağazasında üretim tarihlerine bakıp alıyorum.
    Lassa, Bridgstone ve Petlas kullandım. Şu anki aracımın yazlık ve kışlık lastikleri Petlas.
    Şehir için yollarımız hasarlı olduğu için uygun fiyatlı olanı almak en iyisi.
    Petlas dan memnunum.
    Bir sıkıntısı yok.
  • Markasına dikkat ediyorum,gerisi çok da zor değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.