şu petrollerdeki hava basma aletlerinden anlamıyorum naıl kullanılıyor araba uzun süre yatıyor kontrol etmeliyim
quote:
Orijinalden alıntı: failling
şu petrollerdeki hava basma aletlerinden anlamıyorum naıl kullanılıyor araba uzun süre yatıyor kontrol etmeliyim
petroldeki hava basmada önce basılacak değerini belirliyorsun.Sonra lastik hava yerine takıyorsun ekranda lastiğin havasının ne kadar olduğu çıkar.Eğer gerek varsa zaten bastırdığında havayı basar ve verdiğin değere kadar devam eder.Gerek yoksa zaten ''dıt dıt'' diye öter.
peki dediğiniz digital mi analog mu şuana kadar hep analog gördüm de
Ben total'de hava basıyorum. + ve - butonları var. Lastiğin basıncını ayarlıyorsun. Hortumu sübaba taktığında şişiriyor. Ayarladığın rakama geldiğinde sesli şekilde seni uyarıyor.
Lastikte gözle görülür değişim yoksa hava basmaya gerek yok. Fazla basınçlı hava lastiği patlatır.
quote:
Orijinalden alıntı: TuVNeRa
Lastikte gözle görülür değişim yoksa hava basmaya gerek yok. Fazla basınçlı hava lastiği patlatır.
vay bee biz bunca zaman boşuna haftada bir kontrol etmişiz desene
quote:
Ha yaşa, basınç tehlikelidir tabii....
quote:
Çok yanlış bir uygulama. Lastikte gözle görülür değişme en erken 5-6PSI düşüklük varsa farkedilebiliyor. Bu da çok büyük bir fark. bir ya da iki haftada bir kontrol etmek lazım. 2-3TL'ye analog basınç ölçerlerden alıp kontrol etmek çok da zor olmasa gerek.
Ucuz-pahalı birçok lastik basınç ölçer aldım. Pahalısından dijital basınç ölçer de aldım. Lastik soğukken yaptığım ölçümlerde en doğru sonucu "ModaCar 220 PSI JACK Tip Çelik Gövde Hava Ölçme Saati 840889" nden aldım. Herkes arabasının bir köşesinde bulundursun. 15-16 TL civarında fiyatı var.
2 haftada bir kitapçıktaki değerlere uygun olarak şişirmek lazım bence. Fazla mı tedbirliyim bilmiyorum ama ben 2 haftada bir benzinciye uğrarım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme