2 saat önce araca bindim 3 metre kalkınca ses geldi indiğimde lastik gümlemiş. En yakın lastikçiyi çağırdım işletme sahibi geldi şişirdi dükkana yolladı dükkanda 13 yaşında çocuk lastiği tamir etti allah razı olsun levyeyle jantın 2 noktadına imzasınıda attı küçük diye bişey demedim. Tamirden sonra direk lastiği takti balans ayarı vs yapmaya gerek var mı birde bu basınç sensörüne zarar gelip gelmediğini nasıl öğrenebilirim < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Lastik tamir edildikten sonra balans ayarı yapılır mı ?
-
-
Yapılması gerekir de çoğu lastikçi yapmaz.
Yama pedi lastiğin ağırlık dağılımını değiştireceği için balans gerekir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Normalde yapması lazım, zaten 5-6 aya kalmadan hafiften balans bozulmaya başlıyor yollar köstebek yuvası gibi olduğu için.
-
Neyse Araç zaten biraz sağa çekiyodu inşallah ters yöne bozulmuşturda belki nötürlenip düzelir
Jantın köşesinden boya kalktı gözle görülmüyor ama inşallah soyulup ilerlemez ona canım sıkıldı
Lastik yamadan sonra benimkinde gerekmisti 120 u geçince direksiyon titriyordu balans yaptırdım düzeldi
Lastiğin balansını düzgün varsayıp lastik ve janta işaret koyup söküyor lastikçiler. Takarken de işaretleri denk getirip takıyorlar ve eski ayarında olduğunu kabul ediyorlar.
Ülkedeki lastikçiler genel itibariyle bu şekilde.
Kışlık lastik taktıracaksanız o zaman rot ve balans yaptırmanızda fayda var. Kışlık lastik kullanmıyorsanız bir an önce rot balans yaptırın derim.
Arabanızda bijon anahtarı, kriko ve stepne yok muydu lastikçi çağırdınız? 5 dakikanızı almaz lastik değiştirmek…
Hocam araçta simit tank mevcut 2 ay önce ev taşıdım eşyaları sığdırmak için saydıklarınızın hepsini memlekette bıraktım. Yıllardır bagajda akü takviyesiyle çalışan pompa bile buşundururum ama hiç kullanamadım. araçtan indirdikten 2 ay sonra lastik patladı bendede böyle bi şans var işte
Benim de ilk kez lastiğim patladığında yol kenarındaki lastikçiye yaptırdım balansla ilgili bir şey söylemedi, daha sonrasında 100km uzeri hızlarda araçta bariz bir titreme olduğunu farkettim. Balansçıya gittiğimde balansın bozulduğunu söyledi ve yaptırdıktan sonra sorun düzeldi, yüksek hızlarda aracı dene eğer titreme varsa mutlaka balans yaptırmalısın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
olması gereken her lastik sökülüp takıldığında balans yapılmalıdır.
lâkin yamadan sonra balans yaptırana yapana daha hiç denk gelmedim.
Bir şey olmaz,biz kaldırıma mı dersiniz betona mı yanaştırırken illa ki değiyoruz çok derin çizikler de oldu.Araç normal bir araç olduğu için bu kadar takılmaya gerek yok kimse bakmaz siz de bakmazsınız birkaç gün sonra.Canınız hiç sıkılmasın.
Her zaman gerekmeyebilir. Lastik tamiri yapıldıktan sonra +90 km/h 'a çıkıldığında kendini belli eder. Direksiyon titremesi ile kendini gösterir.
Ben lastik tamiri yapan kimsenin balans ölçümü yaptığını görmedim. Çünkü ikisinin ücreti ayrıdır.
-
Lastiğe işaret konup aynı şekilde tekrar takılsa bile yüksek hızlarda titreme yapıyor. O yüzden balans şart. Çoğu lastikçi yapmıyor ama siz yaptırın.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Balans yapilmasi gerekir
her lastik tamirinde balans ücretsiz yapılmalıdır.
-
lastik tamiri 20 tl
balans 80 tl
o yüzden çoğu lastikçi söylemez nasılsa geri gelecek diye
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Böyle durumlar için bir lastik tamir spreyi bulundurun bagajda.
Lastik yarılmadıysa en azından bekleme yapmadan 30-45 dk idare eder ve en yakın lastikçiye rahatça gidebilirsiniz.
-
lastik tamir kiti , o da olmadı çakmaktan girişli kompessor hayat kurtarır.
-
1 lastik sokme takma balans toplami 25 tl (takim 4 lastik fiyati 100 tl)
Hazir sokulup takilmis tek lastigin balansi ancak 10 tl eder
lastik balans bozulduğunda aracın sağa sola çektiğini mi düşünüyorsunuz gerçekten.
O sağa sola dediğiniz rot ayarıdır ve rotçuda yapılır.
Benzer içerikler
- atiker lpg yeşil ışık yanıp sönüyor
- hankook lastik yorumları
- bilmeden km düşürülmüş araç sattım
- opel astra 1.6 cdti 136 hp kronik sorunları
- 1.6 hdi motor
- lexus gx
- yeni audi a3
- peugeot 2008 allure 2024
- citroen c4x shine bold fiyat
- togg sedan ne zaman
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X