Şimdi Ara

LASTİK BASINÇLARINDAN ANLAYAN VARMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MERHABA ARKADAŞLAR... BENİM 2006 MODEL FORD FOCUS MARKA BİR ARABAM VAR . DAHA YENİ ALDIM ALLAH KAZASIZ BELASIZ KULLANMAYI NASİP EDERSE . BU BENİM İLK ARABAM. DAHA ÖNCE DE HİÇ ARAÇLA MUHATTAP OLMADIM. İLK ARABAM OLDUĞU İÇİN ÇOĞU KONUDA YARDIM ALMAK ZORUNDA KALIYORUM. BENİM SIKINTIM LASTİKLERLE BENİM ARACIMDA 205/55R16 İNÇ LASTİK VAR . LASTİĞİN BASINCI BİRAZ DÜŞÜK GİBİ.BU TİP LASTİKLERİN HAVA BASINCI KAÇ OLMALI BİLGİSİ OLAN VARSA YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİM. FORULMARI ARAŞTIRDIM HERKES FARKLI ŞEYLER SÖYLÜYOR. KİMİ ÖNE FARKLI 32 ARKA 30 DİYOR KİMİ ÖN 34 ARKA 32 DİYOR BUNUN NET CEVABI NEDİR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

• yüksek basınç konforu ve yakıt tüketimini düşürüyor. 36 hatta 39 da basabilirsiniz önlere, benim araç için 2 seçenek var kitapçıgında 32 confor 39 eco olarak. Çok düşük olması asıl tehlikeyi yaratıyor, lastikler aşırı ısınıyor ve ortadan çökme yaşadıkları için yol tutuşları düşmeye başlıyor.(tabi bu 30 un çok altında olan birşey) oyuzden bence 32- 34 ideal. ama gördügünüz gibi 32 yada 34 basmanız pek birşeyde değiştirmiyor.
  • en son hepsini 32 yaptırdım
  • 15", 16" lastiklerde fark edermi 32 veya 30 psi??
  • brigestone turanza ER300

225/55/ 17

96W

Lastiklere sahibim bu aracın lastik basıncı kaç olmalı?
  • Üreticilerin; depo kapağı,torpido gözü,sürücü tarafı kapı içi,araç kılavuzu gibi yerlerde yazılı olan, basınç tavsiyelerinin dışına kesinlikle çıkmamalı..Özellikle bozuk yolların bulunduğu yerlerde; şehir içi basınç dışında 1-2psi bile, hem konforu yok ediyor hemde ön takıma ciddi zararlar verebiliyor.Şehirler arasında da, araç yüklü iken düşük basınç yaz aylarında ve yağışlı havalarda çok tehlikeli..

Siz siz olun, daima üreticilerin tavsiyelerini uygulayın..Lastik tamircilerinin, kafasına göre hava basmasına da müsade etmeyin.
  • kapı içinde tazması lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lastik Tamir Kiti kullanan varmı?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cevaplar ve yorumlar için teşekkür ederim
  • ön 32 arkalara 31 basarsanız yeterlidir
  • Aynı araca sahibiz, 33 bas.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biturbo

Aynı araca sahibiz, 33 bas.

yeni gördüm konu hortmuş
  • o lastikler standart değil. 195/60r15 kullanır focuslar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alkdem

MERHABA ARKADAŞLAR... BENİM 2006 MODEL FORD FOCUS MARKA BİR ARABAM VAR . DAHA YENİ ALDIM ALLAH KAZASIZ BELASIZ KULLANMAYI NASİP EDERSE . BU BENİM İLK ARABAM. DAHA ÖNCE DE HİÇ ARAÇLA MUHATTAP OLMADIM. İLK ARABAM OLDUĞU İÇİN ÇOĞU KONUDA YARDIM ALMAK ZORUNDA KALIYORUM. BENİM SIKINTIM LASTİKLERLE BENİM ARACIMDA 205/55R16 İNÇ LASTİK VAR . LASTİĞİN BASINCI BİRAZ DÜŞÜK GİBİ.BU TİP LASTİKLERİN HAVA BASINCI KAÇ OLMALI BİLGİSİ OLAN VARSA YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİM. FORULMARI ARAŞTIRDIM HERKES FARKLI ŞEYLER SÖYLÜYOR. KİMİ ÖNE FARKLI 32 ARKA 30 DİYOR KİMİ ÖN 34 ARKA 32 DİYOR BUNUN NET CEVABI NEDİR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

kitapçıgına bak aracın orada yazar.

yok diyorsan lastigin markasına bak ve üretici sitesine gir orada yazar

benim aracım 1250kg ve öne 32 arkaya 30 basıyorum.

Altın kural ön lastiklere herzaman arka lastikten 2bar daha fazla hava basılır

• quote:

Orijinalden alıntı: decsan

o lastikler standart değil. 195/60r15 kullanır focuslar..

Trendlerde 195-65-15 Ghialarda 205-55-16 kullanılır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.