Arkadaşlar aracıma yakın bir zamanda yeni lastikler aldım, üzerindeki kış lastikleride 4 tane olarak duruyor. Bunları koyacak yer bulamadım, zaten köşe bucakta depolamayı önermiyorlar. Lastikçiler depoluyormuş sanırım bunları.
Ankara'da lastikleri depolayan tanıdığınız, bildiğiniz bir yer var mı? Yada siz ne önerirsiniz depolamak için?
Eski usûl yap balkona koy depolamada neymiş
güneş görmeyeni rutubetsiz bir yerde dik depolanır, yan yatırılmaz.
Lastikçi dükkanlarına dikkat et hep dikine durur, yan durmaz.
Jantsızsa dikine , jantlıysa üst üste konabilir lastikler.
quote:
Orjinalden alıntı: ecar limon
Jantsızsa dikine , jantlıysa üst üste konabilir lastikler.
quote:
Orjinalden alıntı: dedikodu
güneş görmeyeni rutubetsiz bir yerde dik depolanır, yan yatırılmaz.
Lastikçi dükkanlarına dikkat et hep dikine durur, yan durmaz.
Yere yan koysan, yan yatırsan ne olur ki?
Lastikçilerin dikine koymasının sebebi lastiği çıkarıp yerine koyması kolay olsun diyedir. Düşünsene 10 tane lastiği üst üste koymuşsun. Müşterinin istediği lastik en alttaki 2 tane. İşin yoksa şimdi üsteki sekiz taneyi indir, alttaki iki taneyi çıkar. Diğer sekiz taneyi yine üst üste diz. Ohooo...
Dikine koyunca rahatlıkla çıkarıp yerine koyabilirsin.
Lastiği evde yan veya dik koymanın hiç bir önemi yok. Yan koymanın avantajı bir şekilde bunlara değidiğinde yuvarlanıp gitmezler
Ben kış lastiklerini alırken lastikçi yaz lastiklerini koymak için büyük poşetler vermişti bana. Kaldırdığım lastikleri teker teker bu poşetlerin içine koyup ağzını bağlayarak en az kullandığım balkonda muhafaza ediyorum. Ne su değiyor, ne de direk güneş ışığı. Ha bi de hepsini üst üste yan diziyorum
lastikleri çöp poşetine koy, ağzını kapa sıkıca, ondan sonra ister balkona ister kömürlüğe koy sakla, lastikçiye vericen , bide para vericen, sonra lastik kaybolacak.. adam sana , bridgeston yerine gel sana lassa vereyim aynıdır,dicek al başına belayı.
Arabanın bagajında yan yatıyor, hem arabaya yük, hem lastikler yamuluyor sanırım. Evdede yer yokki koyacak ondan arıyorum. Olmadı kitaplığın, buzdolabının üstüne koyarız
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme