Şimdi Ara

lastik ebatı değiştirme ve jant küçültme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2013 model vw beetle 160ps araca sahibim. kış lastiği alacağız malum vakti geliyor ufak ufak. üzerindeki lastikleri janttan ayırmadan muhafaza etme niyetindeyim. tak çıkar işlerinde hem lastikler hem jant zarar görebiliyor malum. bu yüzden kış latikleri ile birlikte jant almak istiyorum.

aracın üzerinde 215-55-17 lastik var. tekerlek çapı %2.5'i aşmayacak şekilde jant büyüklüğünü 1 inch düşürüp lastik yanağını %5 artırdığımda sınırlar içinde kalır. taban genişliği 215 olarak kalacak. yani ulaşacağım ebat 215-60-16 oluyor. bu durumda aracın yol tutuşu nasıl etkilenir merak ediyorum. daha önce böyle lastik yanağını büyütmüş kişilerin yorumlarını alabilirsem çok sevinirim. balon etkisi yaratır mı? virajlarda sallanma, yan yatma gibi. aracın bir sürüş karakteri var kesin virajlara yüksek hızlarda girsek bile neredeyse yoldan çıkmıyor. kış mevsiminde elbette yüksek hız yapmak akıl işi değil ama yine de mevcut sürüş güveninden pek ödün vermek istemiyorum. yardımlarınız için teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.