Arkadaşlar merhaba, aracım chevrolet lacetti. Aracın orjinal lastik ebatı 195/55/15. Üstünde de bu ebatta lastikler var. Ancak piyasada zor bulunan bir ebat olduğu için fiyatlar epey yüksek. Daha ucuza getirmek için 195/50/15 gibi bir ebattaki lastik taktırabilir miyim? Veya jantı değiştirmeden ebatı hangi ölçülerde değiştirebilirim?Bu ebat değişiminin bir zararı olur mu? Benim için öncelikli olan fiyat konusu olduğunu belirterek yardımınızı bekliyorum.
215/50/15 yapabilirsin
Aracın üstünde yazar genelde uygun ebatlar. Mesela kimisinde şoför kapısını açınca iç kısımlarda kimisinde benzin depo kapağında.
canlee89
kullanıcısına yanıt
hocam söylediğiniz ölçülerde de uygun fiyatlı lastik bulamadım. ancak internette bazı ebat hesaplayıcı siteler gördüm ordan hesaplayınca 185/60/15 takabilirim gibi görünüyor. bu lastiklerin fiyatları da uygun. sizce taksam sıkıntı olur mu?
quote:
Orijinalden alıntı: iusgentium
hocam söylediğiniz ölçülerde de uygun fiyatlı lastik bulamadım. ancak internette bazı ebat hesaplayıcı siteler gördüm ordan hesaplayınca 185/60/15 takabilirim gibi görünüyor. bu lastiklerin fiyatları da uygun. sizce taksam sıkıntı olur mu?
Takabilirsiniz yüzde 1.24 gibi bir fark var sorun olmaz. Yüzde üçü geçmemek gerekiyor.
Uygun fiyatlı olan 185/65/15 ebatıdır. Çap hesaplamada uyumlu çıkıyorsa maliyet baya düşer.
Kesinlikle aracın orjinal ebadından ayrı lastik takmayın. Muayeneden geçmiyor. Ağır kusur yazıyorlar. Başıma geldi
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme