Şimdi Ara

Lastik ebatları?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Erzurum'da yaşıyorum ve yakın tarihte 2008 model 5.20d aldım e60 kasa. Malum burada kış biraz çetin geçiyor. Aracın üzerinde şu an 225 35 r18 jant ve 4 adet kış lastiği bulunuyor ancak elimde eski aracımdan kalma 205 55 r16 sadece 2 kış görmüş ve çok km yapmamış sıfır ayarında conti kış lastiklerim var. Ayrıca BMW 5 kol orjinal 16 inç jantlar da hali hazırda mevcut. (750 - 800 tl gibi bir fiyata bir müşteriden alabileceğimizi söyler lastikçim.)

Benim sormak istediğim daha önce tecrübe eden varsa ya da bu konuda bilgisi olan varsa aracın orjinal lastik ebatları 225 55 r16 olmasına rağmen elimde bulunan 205 55 r16 lastikleri kullansam sıkıntı olur mu?

Bir de üzerinde olan 225 35 r18 ebatlı kış lastikleri kışın yoğun karda nasıl performans gösterir? Kullanım açısından sıkıntı yaşatır mı? Yani kullanım açısından üzerindekilerle devam mı etmeli yoksa 205 55 r16 ya geçiş mi yapmalıyım fikirlerinizi bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

• olculere gore lastiklerin aldigi yola bakarsak;

orjinal ebat olan 225 55 16 her turda 205 cm

225 35 18 olcu 193 cm

205 55 16 olcu ise 198 cm yol kat ediyo.

bu da demek oluyo ki 100 km yolu mevcut lastikleriniz yol bilgisayarinda 106 km olarak isliyo. bu fark 205 55 16 lastiklerde 3-3,5 km oluyo. orjinal ebata daha yakin oldugu icin ben 205 55 16 lastikleri takardim. lastiklerin ozelliklerini bir kenara birakirsak kullanim acisindan 205 55 16 ya gecerseniz yol sesi azalir, yoldaki cukurlari daha az hissedersiniz, yol tutus ozellikle virajli yollarda azalir. ben sahsen 4 tane 16 inc jant alir, kisliklari takardim. 18 jantlardaki kisliklari satar, yerine 225 45 18 olculerinde 4 tane yazlik lastik alir kullanirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zincirkıran -- 22 Eylül 2018; 23:26:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orjinal ebat ile sizin lastikler arasında %3.4 lük bir fark var, uzmanlar güvenlik açısından %3 üzerini önermiyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fikir veren arkadaşlar bilgilerden ötürü teşekkür ederim.
    Bu gün lastikçimle görüştüm ve aracın üzerinde bulunan kışlık lastiklerin para etmeyeceğini öğrendim aynı zamanda bu kış ya idare eder ya da etmez olduğu da ortaya çıktı.
    Elimde bulunanları takmak istersem aracın 1 cm kadar yere çökeceğini öğrendim o yüzden aracın kapısında yazan kullanılabilir ebatlardan 205 60 r16 92H M+S olanı almaya karar verdim.
    Nokian 205/60 R16 92H WR D4 Kış Lastiği 40/2017 hem fiyat olarak hemde ıslak zeminde A sınıfı yakıt tasarrufu konusunda da C sınıfı performansa sahip bir lastik olmasından dolayı diğer marka ve modellerden bir tık öne çıktı.
    Jantlar için bahsettiğim fiyatlar gelirse bir kaç güne kadar halledeceğim. Sonrasındaki deneyimlerimi merak eden arkadaşlar olurda sorarsa aktarırım.
  • 5 serisinde 16 Jant, 195 boyda 42 numara ayakkabı gibi olur, orjinal ölçü şaşırttı biraz. F20 1 serisinde bile baz donanım hariç 225/45/17 var.

• Araçta kullanılabilir lastikler arasına eklenmiş ve kış için de genelde 16 önerdiler ancak ben yine 245 40 r18 aldım Erzurum’da karda bir iki kez denedim gayet iyi performans aldım ancak zaman zaman arkayı sallamadı değil :) marka petlas

Lastik ebatları?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.