Şimdi Ara

lastik havasi acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
8.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar arabam fazlasıyla sertleşti..lastiklerin sertleşmiş olduğunu söylediler sanayide..şimdilik ekonomik sebeplerden dolayı bunları idare ettirmem lazım....yani bi süre değiştiremem...

lastik ebatlarm 185-65- R14 ama her kafadan bi ses çıkıyor...ne kadar hava basmam gerekiyor bu lastiğe.28-30 diyen war..30-32 diyen ..32-32 diyen anlatyacağınız bu konu hakkında bilgisi olan biri mutlaka wardır..

• ve lastik almak istesem ne önerirsiniz.izmirde ucuza alabileceğim yerler .ve fiyat konularında da yanıt verirseniz sevinirim
  • O lastiklerin max. basınçları 36 psi dir. ama 34-35 basmak fren mesafeni etkileyebilir. Hele ki lastiklerinin ömrü bittiyse sakın 32 yi geçme derim.Normalde 32 basar lastikçiler balans ayarı yaparken, bence senin için 30 ideal.
  • lastiklerin diş derinliği çok iyi sadece sert dediler..yine de 30 mu diyorsun
  • Haa dişlerin sert olması kayma riskini artırabilir. 32 ideal basınc ama en güvenli olanı yeni lastik. Bu arada marka konusunda lastikçi tanıdığımdan dolayı goodyearı tavsiye eder bridgestonedan uzak dur derim ama keyif senin. Michelinle continental de iyidir ama paraya göre bu işler birazda...
  • ilgin için teşekkür ederim..son bir soru daha sormak istiyorum..lastikler bildiğimiz gibi çok çeşitli..ben izmir de oturuyorum.açıkcası çeşitlerini de bilmiyorum pek....nasıl bi lastik almalıyım ..yani 4 mevsim lastik mi yoksa normal mi..yada başka bi çeşidi war mı
  • Valla o biraz keyfe keder bence. Ben ankarada oturuyorum 4 tane yaz 4 tane de kar lastiği kullanıyorum ankarada 4 mevsim kışta işe yaramıyor. İzmirde 4 mevsim işini görür sanırım ama keyif senin. Herhangi bir lastikçiye de sorma derim onlar biraz ticareti de düşünerek farklı karar verebilir. En iyisi izmirde oturanlar hangisini tavsiye ederse onu kullan derim. 4 mevsim bile fazla gelebilir belki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lammez11 -- 15 Ocak 2007; 0:50:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boya konusunda yardim bekliyorum
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lammez11

O lastiklerin max. basınçları 36 psi dir. ama 34-35 basmak fren mesafeni etkileyebilir. Hele ki lastiklerinin ömrü bittiyse sakın 32 yi geçme derim.Normalde 32 basar lastikçiler balans ayarı yaparken, bence senin için 30 ideal.

Karamamba araban ne senin?

Lastik ebadıyla bilemezsin kaç basacağını . Aynı ebattaki lastiği kullanan 2 farklı araca farklı basınçlar önerilebilir. Çünkü bu basınç işi aracın fren tipinden ağırlığına kadar değişebilen birşey.
  • ARABAM 96 MODEL ŞAHİN..ne onerirsin
  • Bildiğim kadarıyla kış için 30-32 yaz için 28-30
  • neden kimi arabalarda 4 lastik aynı da kimilerinde farklı havalar ...
  • 4x4 lerde aynı olabilir yada o araçların ağırlık mekezleriyle alakalı olabilir emin değilim . Ancak genelde önlerin düşük olma sebebi kontrolün önden olması ve fren anında kısmen öne yığılma yaparak fren mesafesini kısaltmasıdır (kaymayı azaltır)
  • En az Onler 30 Arka 28 ya da en fazla Onler 32 Arka 30 olmali.

En guvenlisi kitapciga bak. Orada motor tipine gore kac basacagini yazar. Hatta vitesin otomatik olup olmamasi bile bunu etkiler. Zira otomatik vites bir araba daha agirdir. Bu yuzden daha fazla lastik basinci ister.
  • s.a.usta arabanın direksiyonu sertleşmişse ya lastik indiğinden yada (eski araçsa) körüklerinden.havaya gelince kışın ön:28 arka:30 yazın bunlara +2 ekleyeceksin.yazın sıcakta lastik aşınır.düşük basınçta daha fazla aşınır.bundan dolayı 2 hava fazla olur.
  • en güzeli hava basmaya gittiğin petrolde mutlaka lastik basınç levhasına bak
    her model yazıyor
    doğrusu bu
    kimseyi dinleme
  • ya servise sor yada kitapçığa bak lastikçilere sorma onlar bir 30 ezberlemişler lastiğin üstünde üretildiği hafta ve yıl yazılır ona bak 3 yılı geçtiyse zaten plastik gibi kayar ayrıca arkadaşın dediği gibi sakın yazı +2 hava ekleme zaten ısınan hava yüzünden lastik genleşeceğinden sadace tabanın ortası yere basar frenaj berbat olur zıplaya zıplaya gidersin.
  • Evet, nihayet birisi doğru soruyu sordu: araba ne?
    evet, aynı lastik 900 kg araca kullanıldığı gibi, 1200 kg lik bir araca da kullanılabilir ve lastik basınçları her ikisinde de farklıdır.
    en doğrusu: aracın -eğer hala duruyorsa- kitapçığına bakmak-
    ama, zaten o araca ve lastiklerin durumunu göz önünde bulundurursak, ha 30 basmışsın-ha 34...pek de farkı olmaz.

quote:

Orjinalden alıntı: srdrmrngz

quote:

Orjinalden alıntı: Lammez11

O lastiklerin max. basınçları 36 psi dir. ama 34-35 basmak fren mesafeni etkileyebilir. Hele ki lastiklerinin ömrü bittiyse sakın 32 yi geçme derim.Normalde 32 basar lastikçiler balans ayarı yaparken, bence senin için 30 ideal.

Karamamba araban ne senin?

Lastik ebadıyla bilemezsin kaç basacağını . Aynı ebattaki lastiği kullanan 2 farklı araca farklı basınçlar önerilebilir. Çünkü bu basınç işi aracın fren tipinden ağırlığına kadar değişebilen birşey.

• quote:

Orjinalden alıntı: karamamba

ilgin için teşekkür ederim..son bir soru daha sormak istiyorum..lastikler bildiğimiz gibi çok çeşitli..ben izmir de oturuyorum.açıkcası çeşitlerini de bilmiyorum pek....nasıl bi lastik almalıyım ..yani 4 mevsim lastik mi yoksa normal mi..yada başka bi çeşidi war mı

merhabalar,
    bende izmirde oturuyorum ve 4 mevsim lastiği kullanıyorum.Bildiğiniz gibi İzmir'de çok nadir havalar sıfır derecenin altında oluyor.Bu yüzden 4 mevsim lastiği çok rahatlıkla işinizi görebilir.Lastik konusunda birkaç yerden fiyat almanız aynı marka ve model lastik için kafanızda birşeyler oluşmasına sebep olacaktır.Lastik markası konusunda ben alışılmışın dışında bir öneride bulunmak istiyorum size.Her ne kadar şu anda kendim kullanmasamda aklınızda hem fiyat açısından hem de kalite açısından iyi şeyler duyduğum toyo markası hakkında biraz araştırma yapmanızı öneririm.

• yokohama AC01 185/65/14 86H bu lastikleri kullanmalısın daha iyisi üretilmedi arkadaşımın bayisi var ordan istersen fiyat alırım sana ist kargoyla gelirsana yada fiyat ordada aynıysa ordan alırsın hokohama biliyosun japon devidir bende 205/50/16 v102 w serisi var çok mükemmel http://www.yokohama.com.tr/ProductDetails.aspx?ID=13
  • selam arkadaşım. Ben de izmirde oturuyorum ve benim de arabam 2001 şahin. Bende lastikleri değiştirecektim. Kipa da gezerken debica marka lastikler satılıyordu. Oldukça yumuşak lastik vedişleri derin.
    Good year üretimi imiş. 2 yıl garantili.Tanesi 60 ytl ama 39 ytl olmuş promosyonla bence sakın kaçırma bu fiyata asla bi daha bulamazsın. Çok kalite bir lastik bence kullanıyorum. 175 13 benim ölçüler ama 14 jant olanlarıda var ve aynı fiyat.Lastiğe fazla para verme bence . Zaten arabam performans arabası değil. 200 yapacak halimde yok. 4 mevsim işini görür. Saygılar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.