Şimdi Ara

LASTİK RAF ÖMRÜ 5 YILDIRCILAR İÇERİ:) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
88
Cevap
1
Favori
10.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fırından ekmekmi alıyoruz, tabiki bekliycek stokta tarihi geçicek.
    Kış gelince lastik yok bulamıyoruz diyorsunuz,adamlar şimdi üretse zaten 8 ay beklemiş olacak.

Lastik stokta olmayınca,geldiği anda satılınca fiyatlarda yüksek oluyor haliyle.

Kışlık lastikleri çıkartıp garaja koyuyorum çokmu uygun koşullarda saklıyorum hayır yada yazlık lastikleri de aynı şekilde.

Benim için sorun değil 3 yıl olmuş 5 yıl olmuş alır takarım arkadaş.

Yeni moda oldu buda,şaka gibi resmen. Gidip izmitte pirelli fabrikasının bahçesine çadır kurun bekleyin madem çıkar çıkmaz takarsınız arabaya.
  • Disconnectus_Erectus kullanıcısına yanıt
    İyide hocam lastiğin rafta durmasıyla,arabaya takılı vaziyette yük altında durması bir değilki.
  • eski lastikler elde patlamasın diye yapılmış açıklama yazlık lastik alacaktım conti bayiine gittim lastikler güneşin anlında rastgele üst üstü yığılmış şekilde duruyordu bu lastik 5 yıl hamurunun özelliklerini kaybetmeden mı kalıyor? geçtim hamuru şeklen deforme olmuş lastikler bile vardı. kaç bayii adam akıllı lastik saklıyor da 5 yıl?
  • Lastiğin raf ömrü ne kadardır?
    İyi şartlarda saklanmış yani direk güneş ışığı almayan, loş, kuru, petrol türevi
    malzemelerin ve ozon yayacak kaynakların olmadığı bir ortamda saklanan bir
    lastiğin raf ömrü en azından 5 yıldır. Bundan daha uzun sürelerde de lastiğin
    zarar görmeden saklanması mümkün olabilir, ama bu durumda konuyu bilen
    birisinin lastiği incelemesi ve onay vermesi gerekir. Değişik kaynaklarda lastiğin
    raf ömrü olarak 7 ve 10 yıl değerleri de verilmektedir

http://www.lassa.com.tr/pdf/Video_Text_1.pdf
  • Acaba bunu diyen adamlar kendileri 10 yillik lastik kullanmislarmidir hic.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escepto -- 30 Nisan 2014; 11:21:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rafta 6 aylıktan fazla geçmiş lastiği almam.
  • Araç üstünde ne kadarmış?
  • Fiyat avantajı varsa eski tarihli lastikte alırım.
  • Uygun sartlari da ciklasalarda bilsek
    Uygun nem
    Uygun sicaklik
    Uygun istif
    Usulunce lastiklerin periyodik olarak dondurulmesi

Birak on yili bir yillik lastigi bile almak hatadir bu ulkede
    Ato sponsor olarak lastik toptancisi buldu anlasilan

• ATO başkanı ve yönetim kurulu üyeleri taksın düşünürüz.

• aracın üstünde kaç yıl önemli olan bu. zaten bir kaç aylık lastik alıyoruz.

benim aracımın arka lastikleri şu an için 3.5 yıl oldu. bütün dişleri aynen duruyor. ancak rengi atmaya başladı. değiştirmem gerekir mi? 1 yıl daha kullanayım mı?
  • bizim arçataki stepne 10 yıllık, lastik betona dönmüş heryeri çatlamış.
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Aynen ATO ya bağış yapıp kafalarına göre fetva yazdırmışlardır. Madem öyle neden daha 1 yaşındaki rafta bekleyen lastiklerde dünya indirim yapıyorlar ki?
  • Canlarım benim. Eksik olmasınlar.
  • Aynı lastik marka ve modeli raftaki 5 yıldır kalan ve yeni üretimiyle fren testi, panitaj testi v.s videoyla neden karşılaştırma yapmadılar?
  • sayfalarındaki "üretici" görüşleri dedikleri yazıların tamamına baktım.

bir defa, orda bahsettikleri markalardan sadece Abdülkadir ÖZCAN (PETLAS) ve BRİSA (lassa, bridgestone) üretici. geri kalanların tamamı ithalatçı. üretimle uzaktan yakından alakaları olmadığı gibi, bir çoğunun ithal ettikleri lastiklerin fabrikalarına gidip, üretim sürecini izlediklerini bile sanmıyorum.

yine de tek tek okudum ;

CONTINENTAL : ithalatçıdan gelen yazıda, lastik ile ilgili kulanım tavsiyelerini andırır, her girenin internette kolayca bulacağı, "havası şöyle olacak, janta böyle geçirilecek" türü bolca laf salatası mevcutken, bir kaç sayfalık yazının hiç bir yerinde lastik ömrüne dair en ufak bir ibare yok.

GOOD YEAR / DUNLOP : yine bir ithalatçı yazısı. üstelik bu yazı ithalatçının kendinden gelmiş gibi bile görünmüyor. bildiğiniz web sitesinden alınmış bir yazı gibi duruyor ki, faksla geldiği gözönünde bulundurulursa, bu yazının şaşmaz sanayi sitesindeki herhangi bir satıcı bayiden gelmiş olması bile kuvvetle muhtemel. tabi tahmin edebileceğiniz gibi yine şöyle saklayın, böyle bilmem ne yapın gibi bir sürü gereksiz bol salata var, ama ömürle ilgili en ufak bir ibare bile yok.

MICHELIN : bir kez daha ithalatçı faksı ve yine bir teknik bülten. Allah'tan bunun en sonunda, "5 yıllık kullanımdan sonra lastiklerin bir uzman tarafından her yıl kontrol edilmesi ve 10 yaş üstü lastiklerin de değiştirilmesini tavsiye ediyoruz" gibi bir metin var. artık bundan kullanım ömrünü 10 yıl diye çıkarırsanız ne ala. ona bakarsanız, bu yazıdan, "her ne kadar 10 yıldan uzun zamandır kullanılan lastikler bile var piyasada ama 5 yıldan sonra günah bizden gitti" anlamı bile çıkar.

ÖZKA LASTİK KAUÇUK : ilk defa duyduğum bu firma, resmi web sitesine bakılırsa, iş makinesi lastiği üretiyor gibi duruyor ama üretiyor mu, ithal mi ediyor hala net anlamı değilim. onlar 10 yıl ömürden bahsetmişler tabii ama iş makinesi lastikleri binek grubunu ne kadar bağlar düşünmek lazım.

PIRELLI : ithalatçı'dan gelen bir teknik bülten daha. "şöyle saklayın, böyle yatırın, ıvır edin, zıvır edin"... peki ömür? YOK...

sonra da, ATO araştırmış, kafa karışıklığını düzeltmek için lastik "ÜRETİCİLERİNE (!)" sormuşmuş da, sonuç 10 yılmış... daha fazla kafa karıştırmasalar iyiydi, mevcut kafa karışıklığıyla devam ederdik biz...

işin özeti : ATO, KENDİ İŞİNE BAKSIN. ÖNCE ADAM GİBİ SİCİL TUTSUNLAR, ASIL İŞLERİNİ DORU DÜZGÜN YAPSINLAR DA ONDAN SONRA SIRA ELALEMİ DÜZELTMEYE GELSİN. e mi ATO, olur mu ATO?...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 30 Nisan 2014; 16:03:01 >

• 10 yıllık raf ömrü var diyelim.5 yılda aracın üzerinde durdu 15 yıllık lastik saçma oluyor.Aracın üzerindeki lastikler 3.yılından itibaren ıslakta güven vermemeye başlıyor.

• 2004 üretimi lastiği gönül rahatlığıyla takarım diyorsanız sorun yok.
  • Adamlar direkt lastikçiler stok eritsin diye acele bir şekilde bildiri yayınlamış:)
  • Stoklardaki lastik ellerinde patlamasın diye yaptıkları hareket. Sıfır lastik alacak insan zaten 5-6 bekleyeni bile almaz. 1 yıllık lastik alacaksan git az kullanılmış çıkmasını al zaten öyle saçma iş mi olur. Sıfır dediğin taze kauçuk malzemedir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.