Şimdi Ara

'LASTİKLER' /Ebatlar/Konfor/Performans/Yakıt Tüketimi TEKNİK BİLGİLER (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
797
Cevap
98
Favori
190.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hashas1

Falken 205/55 R16 91H EuroWinter HS449 Kış Lastiği (Üretim: 2014) kliksadan sipariş verdim(tanesi 154 tl)
    sonra bu siteyi buldum ama aldığım lastik hakkında fazla bilgim yok aracım fluance orjinal ebatları205/60/16 kullanmamda herhangi bir artı eksi durum olurmu

Olur. Yanak genişliği daha dar lastik almışsınız. Şöför kapısının içinde ebatlar olur. O ebatlara uygun olanlardır. Sipariş verdiğin lastikler acaba uygun mı aracına?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de acaba olur mu diye bılen uzman arkadaşlara soruyorum.
  • hashas1 H kullanıcısına yanıt
    Sorun olmaz, ithal Megane 3 lerde 205 55 16 kullanılıyor, yerli üretimlerde hem aracı yükseltmek hemde konforu artırmak için 205 60 16 kullanıldı.
  • 185/65/15 ebatlarında Muş için ağır kar ve buz Şartları için kış/kar lastiği lazım önerisi olan alıntılasın lütfen
  • guzugöz G kullanıcısına yanıt
    Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum, faydalı olabiliryorsam ne mutlu.
    Aracımın orijinal ölçüsü 205 50 17 ve lastikleri çok pahalı olduğu için 4 adet çıkma siyah jant buldum ve 205 55 16 kış lastiği aldım. 2 kıştır kullanıyorum, çokta güzel oluyor. Depolamak için yeriniz müsaitse tavsiye ederim. Aynı şekilde sizin muadil ölçünüzde 205 55 16.
  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    TEŞEKÜR EDERM
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARroWCoLT

Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum, faydalı olabiliryorsam ne mutlu.
    Aracımın orijinal ölçüsü 205 50 17 ve lastikleri çok pahalı olduğu için 4 adet çıkma siyah jant buldum ve 205 55 16 kış lastiği aldım. 2 kıştır kullanıyorum, çokta güzel oluyor. Depolamak için yeriniz müsaitse tavsiye ederim. Aynı şekilde sizin muadil ölçünüzde 205 55 16.

205 50 17>>205 55 16 Geçişinde konfor-yol sesi-yol tutuş-tüketim olarak ne farklar var acaba ben tam tersini yazın yapmayı düşünüyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

185/65/15 ebatlarında Muş için ağır kar ve buz Şartları için kış/kar lastiği lazım önerisi olan alıntılasın lütfen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostlar aracıma 225 45 r17 ebadına uyacak en iyi kış lastiğini arıyorum ama ebat büyük olduğu için güncel testler şuan da yok. aklımda michelin, good year, continental ve pirelli var. Belki bridgestone da olabilir yeterki yapısı itibariyle balon ve çok fazla ses yapmasın yeter. Lastiği ankarada kullanacağım kısmetse yardımlarınız bekliyorum.
  • 165 70 R13 lastiklerimi sadece şehir içinde kullandığım corsa b için 145 80 R 13 veya 135 80 R 13 lastiklerle değiştirsem yakıt tüketimine ve yağışta karda çamurda yol tutuşuna faydası olur mu sizce?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastik capindaki %1 lik değişim kilometre saatinde %1 değişim aanlamına mi geliyor?

• Utmad kullanıcısına yanıt
    16 dan 17 inç janta geçişte süspansiyonda bir miktar sertleşme ve viraj kabileyetinde azda olsa artış olur. Aynı kalite lastik kullanımında yol sesiste herhangi bir artış olmaz. 17 den 16 tıya geçtiğimde süspansiyon pamuk gibi olmakla birlikte, 16 lar kış lastiği olduğu için dişlerinden dolayı yol sesinde biraz artış oluyor.
  • Falken 205/55 R16 91H EuroWinter HS449 Kış Lastiği allaı bir hafta oldu lastikler beklediğimden iyi ses nerdeyse hiç yok baya da yumuşak çok beğendim alacak arkadaşlara tavsiye edebilirim.
  • Herkese merhaba,
    2014 ocak ayında yaz lastiği aldım continental eco contack 5 model. Şimdi değiştirip kış lastiği almak istiyorum ama aynı marka istemiyorum. Çünkü bugün lastiğim yanaktan az bir darbeyle yarıldı gitti. karşıdan gelen arabaya yol verirken sağa yanaştım kalktığım an yarıldı gitti :(.forumda daha önceki yorumlarda continentalden böyle şikayetleri okumuştum ama gözardı etmiştim. Aslında çok memnundum sesi çok yoktu tutuşu iyiydi ama beni masrafa soktu.

Kış lastiği için goodyear ug8 almayı düşünüyorum ama yardımcı olabilecek olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi confutatis -- 18 Kasım 2014; 21:33:33 >

• herkese merhaba. corolla için lastik fiyatı aldım birkaç yerden. marka konusunda kararsız kaldım.
    205 55 R16 ebat
    lassa impetus revo 2+:190 tl
    bridgeston: 200 tl
    michelin (almanya fabrikasında üretilmiş): 235 tl
    her üç lastik de 2014 yılı üretimi.
    petlastan fiyat almadım.
    bu fiyatlarla hangisini tercih etmek daha doğru olur?
    tavsiye edebileceğiniz uygun fiyatlı ama kaliteli markalar var mı?

edit: ertesi gün gezdiğim diğer lastikçilerden aldığım fiyatlar:
    continental: 220 tl,
    petlas 175 tl (ama ellerinde sadece 2 tane kalmış- yoksa bunu alırdım.)
    falken: 164 tl (tanıdık lastikçi japon markası, kaliteli filan dedi ama emin olamadım)
    goodyear :215 tl.

sonuç: lassa impetus revo 2+ aldım 190 liradan, 4 tane. ücretsiz yol yardımı hediye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D84605DF8 -- 29 Kasım 2014; 14:24:27 >
  • Goodyear Efficientgrip Performance 205 55 R16:200TL
  • Utmad kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkür ederim. lassa impectus revo 2+ aldım. 190 liradan.
  • Merhaba aracim citroen grand picasso. Aracin orjinal lastigi 215 55 16. Kış lastigi alacagim. Bir arkadasimda ayni arabasini satti ve elinde 3 ay kullandigi kis lastiklerini satiyor. Fakat ebatlari 205 60 16. Lastik karsilastirma sitelerine baktigimda kimilerinde kullanilabilir diyor kimilerind uygun degil diyor. Uygunsuzlugu nelere yol açabilir.
  • ihntk İ kullanıcısına yanıt
    Aracın yarım santim yükselmesi dışında çok birşey farketmez, kullanabilirsiniz
  • Bugün 215 55 16 goodyear effgrip performance yazlık lastiklerimizi çıkarıp 205 55 16 petlas snowmaster651 kışlık lastikleri taktık..

Effgrip performancelar gayet sessiz olduğundan petlasın kış lastiği sesli gelecek diye beklerken snowmasterlar gayet yumuşak ve sessiz geldi belki psikolojik bilmiyorum..Ayrıca lastik yanakları gayet tatlı sert yumuşakta değil balon yapma riski az diğer kışlık markalara göre..

Diyeceğim ilk 30 kmlik deneyimim iyi ki petlası tercih edip hem fazla para vermemişim (petlas 620-michelin/conti 1000) hem de yerli sermayeye param gitmiş olması..

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.