Şimdi Ara

'LASTİKLER' /Ebatlar/Konfor/Performans/Yakıt Tüketimi TEKNİK BİLGİLER (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
797
Cevap
98
Favori
190.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DH-ALEMDAR

Bugün 215 55 16 goodyear effgrip performance yazlık lastiklerimizi çıkarıp 205 55 16 petlas snowmaster651 kışlık lastikleri taktık..

Effgrip performancelar gayet sessiz olduğundan petlasın kış lastiği sesli gelecek diye beklerken snowmasterlar gayet yumuşak ve sessiz geldi belki psikolojik bilmiyorum..Ayrıca lastik yanakları gayet tatlı sert yumuşakta değil balon yapma riski az diğer kışlık markalara göre..

Diyeceğim ilk 30 kmlik deneyimim iyi ki petlası tercih edip hem fazla para vermemişim (petlas 620-michelin/conti 1000) hem de yerli sermayeye param gitmiş olması..

Petlasın PT741 ide çok övgü alıyor..
  • Utmad kullanıcısına yanıt
    Evet övgü alıyor ama çok pahalı bir lastik.190 TL fiyatı var ve o fiyata baya alternatifler var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: meddah58

Evet övgü alıyor ama çok pahalı bir lastik.190 TL fiyatı var ve o fiyata baya alternatifler var.

PT741 16 inçten büyük 17 - 18 inç gibi ebatlarda çok avantajlı
  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    Peki hocam 205/55/16 ebadında f/p kralı hangi lastik?

• meddah58 kullanıcısına yanıt
    Good Year Efficient Grip Performance 190 TL civarına alınabiliyor.
  • Biraz daha ekonomik olsun derseniz Falken ZE914 de alınabilir, Sumitomo üretimi, Petlas'ın Japon ortağı

http://www.lastikturk.com/205-55-R16-91V-Falken-ZE914/Detay/7342

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARroWCoLT -- 7 Aralık 2014; 0:06:03 >
  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim değerli cevaplariniz için.peki falken petlas ve hankook lastikten hangisi daha iyidir?

• meddah58 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, fiyattan dolayı önce Falken sonra Petlas derim, kaliteleri üş aşağı beş yukarı aynı gibi. Hankook biraz daha geride kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARroWCoLT -- 7 Aralık 2014; 0:52:01 >
  • Arkadaşlar kış lastiklerini 7 derece üzerinde kullanmak güvenlik problemi yaratır mı acaba? Şu an 10-11 derecelerde bulunduğum bölge.
  • almspkld A kullanıcısına yanıt
    Orjinal jant ofseti 7" mi 7.5" mi 7 ise 205 50 17 taktırın çok memnun kalırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARroWCoLT

Good Year Efficient Grip Performance 190 TL civarına alınabiliyor.

Kesinlikle goodyear effgrip performance ayrıca 190 da değil kliksada en son 179 liraydı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sasamkn

Arkadaşlar kış lastiklerini 7 derece üzerinde kullanmak güvenlik problemi yaratır mı acaba? Şu an 10-11 derecelerde bulunduğum bölge.

Açıkcası 10-11 derece de gezinen illerde kışlık lastiğe gerek yok ama memleketimden örnek veriyim Konya'da gündüz 10 derece gece 0 derece olduğu günler olur hem o yüzden hem güne/haftaya göre lastik değiştirmenin parası parasınıda geçin zahmeti sebebiyle kullanacağız..

• Üstadlar bir hususta fikrinize ihtiyacım var. Aracımın üzerinde uzun zamandır sorunsuzca kullandığım orjinalin ebatı 175x70 R14 lastiklerim var. Değiştirme zamanım geldi. İstediğim lastiğin R14'te sadece 175x65'i var. Lastik ebati hesaplamasında fark tam %3 çıktı. Lastikçiye kalsa problem yok ama ben bu lastiği alsam bu farklılık bana ne gibi problem çıkarır.

Ek olarak aynı lastiğim 185x65 R14'ü var mi onu araştıracağım. Baktığım lastik goodyear vector 4 bu arada.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim aracımın orjinal ölçüleri 185/60/r15 lastikler baya eskidi,neyse dün lastikçiye gittim,conti premium contact 5 ama 185/65/r15 olanında fiyat 160 lira idi,lastikçi sıkıntı olmaz takalım dedi,neyse 2 jant yamuk çıktı,düzeltildi rot balans herşey yapıldı,ancak dünden beri aracı kullanıyorum,yol tutuş sanki virajlarda biraz sanki dedirtiyor,ama asıl sıkıntı yakış,her hafta gidip geldiğim şehir içi karışık şehir dışı için mesela geçen hafta 100 km de ortalama 3.8 litre yakıyordum,bassam 4.2 oluyordu,neyse bugün tekrar gittim yakışım 4.7-5 olmaya başladı,mesafe aynı yol aynı hava şartları aynı gittiğim sürat hız aynı yakışta neden bukadar farkettirdi anlayamadım,mecbur araştırıyorum ama hala adam gibi bir bilgi bulamadım dünden beri,kimisi sorun olmaz yakışı etkilemez diyor kimisi sorun olur yüzde 3 geçeceği için etkiler falan diyor,hani etkilese de bukadar etkiler mi ? hani lastikçiye de sordum bizzat hani eğer sırf lastik böyle oldu diye etkiliyorsa yol yakınken gidip lastikçiye değiştirteyim farkını verip,bilgili arkadaşlar cevaplayabilirse sevinirim.

• Lastik çapı orjinal=603mm iken şimdi 621.5mm olmuş, çapta büyüme var tabiki yakıt artar..
  • bugrahan18 B kullanıcısına yanıt
    yakıt artar.185x65 R14 varsa daha uygun..
  • arkadaşlar ustalar biliyorum daha önce mutka açıklayan üstadlar olmuştur ama konu çok uzun sormk istediğim şudur ki
    aracım astra g 1.6 aracın orjinal lastik ebadları 195/ 60 /15...şimdi bu lastik hem az bulunuyor hem de pahalı bunun yerine 195-65-15 taksak ne olur ne değişir?

mesela en basitinden pirelli cinturato 195 60 15 180 tl iken 195 65 15 119 tl
    http://www.n11.com/pirelli-19565-r15-91t-p1-cinturato-oto-lastikuretim-2014-P35577834
  • quatrros kullanıcısına yanıt
    Toplam çap 2cm artar, araç yerden yükselir yakıt artar.Orjinal ebata sadık kalın yakıt-fren güvenliği açısından.Satarkende sıkıntı olur.
  • Utmad kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim hocam az önce aracın örjinal lastik ebadina sahip olan Pirelli p1 cinturato satın aldım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba
    Çok özür dileyerek bir soru sormak istiyorum. Yeni aldığım seat leon 2011aracimda 17 inch mevsimlik lastikler vardı. Önceki aracimdan kalan 15 inch lastileri yeni sac jant alarak kullanmak için taktirdim.fakat 120 yi geçtiğimde titreme ve dengesizlik oluyor. 120 altindaki hizlarda ise hiçbir sorun yok. Acaba bu durum boyuttaki farklılıktan mi kaynaklanir?

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.