Şimdi Ara

Lazerle Göz Ameliyatı ANA KONU (Lasik, i-Lasik, No Touch, Smile Lazer, Femto Lazer, Wavefront, Prk) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.333
Cevap
56
Favori
327.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: srt12

Prk ile lasek'in farki var mi? Prkda da kornea kaldirilmiyor ,agrili ve sancili surec fakat prknin da bir kac riskli yanlari var.

Aralarinda fark yok denecek kadar az. Laseke de prk'da da epitel zar sıyrılıyor ve lazer uygulaniyor. Aradaki farksa bu zar lasekte tekrar yerine yayılırken, prk'da bu zar çöpe gidiyor. Zar çöpe gidince bazı sonuclar ortaya cikiyor:
    Birincisi iyilesme sureci laseke gore daha sancılı oluyor ve iyilesme biraz daha uzun sürebiliyor.
    İkincisi ise istenmeyen bir durum olan haze gelişiminin ortaya çikma ihtimali artiyor. Ama zaten bunlar da gecici sonuçlar oldugundan cokta onemli degil. Benim bildiklerim bunlar. Sen baska bir risk biliyor musun ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle merhaba. 03.04.2015 Tarihinde Dünyagöz(ATAKÖY) Hastanesinde Op. Dr. Haluk Talu ' ya kontrole gittim gözlerim lazere uygunmu değilmi diye. İlgi gayet güzeldi 5-6 makinayla ölçüm yapıldı ve Haluk Beyin odasına geçtim. Tam aradığım bi doktor tipi çok kaliteli ve çok sakin ne yaptığını bilen birisi. Klasik göz numara kontrolü yaptı. Gözlerim 1.75 e 1.50 çıktı. Astigmat 0.50 ye 0.75 toplam iki göz 3.25. Gözlerin İLASİK lazer yöntemine uygun dedi. Fiyat felan anlaşıldıktan sonra 05.03.2015 saat 09:00 a gün aldım. Hayatımda ilk defa gözlüğe ameliyat günü yakın oldum doktorun gelmesini beklerken vazgeçmem an meselesiydi. Ameliyatı bekleyen iki kişiydik diğer bekleyen ingiliz bir bayandı. Haluk Bey geldikten hemen sonra ameliyathaneye alındık. Ameliyat öncesi 2 tane 1 er uyusturucu göz damlası yapıldı ve hemen işlemlere başlandı. Doktor uyarıda bulundu bu ameliyat 2 aşamalı burası 1. aşama biraz zordur 2. aşama daha basittir dedi ve başladı. Bu aşamada tam 15 snye süren görüntünün tamamen gitmesinde korkmadım değil. Neyseki bu aşama bitti 2. aşama için diğer odaya götürdüler. Burada lazer işlemini uyguladılar. Tabi yöntemin videolarını izleyip gittiğim için nerede ne yaptıklarını biliyodum. Ameliyat sonrası kontrol yapıp 2-3 uyarıda bulunduktan sonra geçmiş olsun diyerek evime gönderdi. 5 saat bi yanma olacağını söylemişti ve aynende öyle oldu. Çok fena bi yanma ama çekilmicek bişey değil çareyi uyumakta buluyosunuz. Allah'a şükür 5 saat sonra ne bi yanma nede bi batma hissi oluştu. Işığa karşı duyarlılık biraz artmıştı ama zamanla geçeceğine inanıyorum. Bugün(06.03.2015) kontrole gittiğimde gayet başarılı bi ameliyat oldu 1 ay sonra gel tekrar bakalım (ücretsiz), 3 ay sonra sıkıntı yaşamassan gelip tekrar ücret ödemene gerek yok dedi. İşte bütün yazılıp çizilen lazer ameliyatı bukadar.
    Benim bu konudaki düşüncelerim madde madde sıralarsak.

1-) Lensin 2-3 tık ötesi Gözlüğün 1 tık gerisi hatta gözlüğe çok yakın.
    2-) Ben gözlükten memnunum ama yaptırsammı bazen canımı sıkıyo diyenler önce lens denesinler memnun kalırlarsa olsunlar ameliyattan daha memnun kalıcaklardır.
    3-) Ben gözlük kullanmam arkadaş diyenler(benim gibi) kesinlikle yaptısınlar emin olun memnun kalacaksınız.
    4-) Öyle işmi olur sana lazeri öneren doktorların neden gözünde gözlük var diyenler bu konudan gerçekten uzak dursunlar.

Benden bukadar gayet açıklayıcı olduğunu düşünüyorum sorularınız varsa cevaplayabilirim.

• mikkii34 kullanıcısına yanıt
    Gece arac ışıklarına karsi goruntu nasıl

• Gözlük kadar toplu Lens kadar dağınık değil. Dün İst. trafiğinde 2 saat araba sürdüm neredeyse hiç rahatsız olmadım lens kullandığım için nelerle karşılaşacağımı biliyodum. Eğer gözlük kullanıyosanız önce lens deneyin memnun kalırsanız ameliyat olun. Lens kullanmadan gözlükten hemen sonra ameliyat olursanız biraz da olsa hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.
  • feriköylü24 F kullanıcısına yanıt
    Yok,ben bu kadar bile bilmiyordum

Ben lensle gozlukten daha iyi goruyorum.sizin yazdiklarinizdan anladigim gozlukle lensten daha iyi gordugunuz degil mi?astigmat varsa lenste goruntu biraz kotulesiyor heralde siz ondan lensle daha kotu goruyorsunuz.sadece miyopi de lens daha guzel sonuc veriyor diye biliyorum.

Ve gecmis olsun.insallah mutlu olursunuz.onemli bir gelisme olursa bildilendiriseniz bizim icin yararlı olur

• Lensin yakını nasıl gösterdiğini bilmiyorum. Ben uzağı görememe şikayeti için aldım lensi görüntü iyiydi kötü değildi fakat ışığı dağıtma sorunu vardı gözlük kadar toplamıyor. Zaten optikçilerde aynı şeyi söylüyor ben bunu bilerek aldım. Teşekkür ederim şimdilik sıkıntı yok denecek kadar az. Tabi tam numara 3 ay sonra belli olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srt12

Ben lensle gozlukten daha iyi goruyorum.sizin yazdiklarinizdan anladigim gozlukle lensten daha iyi gordugunuz degil mi?astigmat varsa lenste goruntu biraz kotulesiyor heralde siz ondan lensle daha kotu goruyorsunuz.sadece miyopi de lens daha guzel sonuc veriyor diye biliyorum.

Ben lens ve gozluk kullandim. Astigmatım olmadıgı halde gözlük lensten daha kötü sonuc veriyor diyemem.

• Herkese Selam.
    Bundan tam bir ay önce 19 şubat ta Ankara kudret göz hastanesinde İlasik (intralasik) operasyonu oldum.
    Şu an gayet iyi durumdayım. Gündüz, gece hiç bir problem yok. Oprasyondan sonra 10.günde sol gözümde
    bir sıkıntı oldu o da kullandığım MAXIDEX adlı ilacın göz tansiyonunu yükseltmesinden olmuş, ilacı kesince
    normale döndü. Gün itibarı ile Dr kontrolüm bitti sadece suni göz yaşı damlasını 1 ay daha kullanmam ge
    rekiyor. Operasyon çok basit, çok kolay iki dakka da şipşak vb diyenlere aldanmayın, operasyon salonuna
    girmeniz ile çıkmanız toplam 10 dakika belki ama bayaa bi sıkıntılı. Yanlış anlaşılmasın ağrı sızı hiç bir şey
    yok ama gözünüze soktukları şeyler oldukça rahatsız edici, bilinsin istedim.
    Önemli noktalar; gözünüzün derecesinin son bir kaç yıldır durmuş olması, kornea kalınlığı bunları sağlıyorsanız
    ve ille de gözlük takmıcam ben lens takarım diyenlerdenseniz bu işlem lensten daha sağlıklı imiş. Gözlükle
    hayatınızdan memnunsanız hiç girişmeyin. Benim göz numaram her ikiside 2,5 miyop ve sol 0,25 sağ 0,75
    astigmat idi. Şu an için her şey yolunda zamanla daha da iyi olacak deniyor. Sorularınız olursa cevaplandırabilirim.
    Operasyon tutarı 1900 tl 8 taksit. 40 tl de bir defalık muayene ücreti var. İlaç paralarını yazmıyorum unuttum çünkü.
    Saygılar.

• Ben 2013 sonlarında oldum tavsiye etmiyorum,özellikle numarası düşük olanlara
    İnsan gözlük takmayı,temizlemeyi yük olarak görüp bu işe girmemeli.Savaş uçağı pilotları gibi göreceksin dediler,kişinin göz yapısına göre ameliyat yapıyoruz dediler sonucu hiç beğenmedim gözlüğe döndüm ama numarası yüksek olanlar ameliyattan sonra kartal gibi zannediyor, çok takılmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: iniyesta

Ben 2013 sonlarında oldum tavsiye etmiyorum,özellikle numarası düşük olanlara
    İnsan gözlük takmayı,temizlemeyi yük olarak görüp bu işe girmemeli.Savaş uçağı pilotları gibi göreceksin dediler,kişinin göz yapısına göre ameliyat yapıyoruz dediler sonucu hiç beğenmedim gözlüğe döndüm ama numarası yüksek olanlar ameliyattan sonra kartal gibi zannediyor, çok takılmayın

Opaerasyon öncesi ve şimdiki nurmaralarınızı yazar mısınız ? Bir de yaş kaç ? Yaştan dolayı numaralar geri mi geldi, yoksa operasyon başarısız mı geçti ?

• quote:

Orijinalden alıntı: feriköylü24

quote:

Opaerasyon öncesi ve şimdiki nurmaralarınızı yazar mısınız ? Bir de yaş kaç ? Yaştan dolayı numaralar geri mi geldi, yoksa operasyon başarısız mı geçti ?

0.50 ve 0.75 miyop bir o kadar da astigmat vardı ameliyattan sonra damlalar vs derken gözlüksüz olmuyor diye tekrar dr a gittim, 3 ay sonra oturur dedi eyvallah dedim 3 ay geçti yine gözlüksüz olmuyor bu arada numara 0.25 ve 0.50 ye düştü.doktor hata oldu pardon dedi ücretsiz bir ameliyat önerdi bende gitmedim gözlükle devam ediyorum.

Ameliyattan sonra gözlüksüz yapamayınca başka bir göz hastanesine gittim ölçtüler ettiler hata,arıza vs birşey bulamadılar yaş 38 idi ameliyat tarihinde

Şuna iyice kanaat getirdim ülkemizde hastane, sağlık sektörü tamamen rant odaklı çalışıyor, biz onlar için insan değil ayaklı yürüyen parayız

Tekrar söylüyorum göz ameliyatı, laser önermiyorum,süslü püslü laflarla hastane rantçılarına paranızı kaptırmayın çok hafif camlar çerçeveler var.

Sağlık sistemi Allah'a emanet

• Geçmiş olsun hocam. Astigmatınızı saymazsak göz dereceleriniz zaten yüksek değilmiş. Ayrıca doktorun size 'Pardon' demesi ilginç bir durum. Demekki bir eksiklik yada hata yapmış. Bunu biraz açarsanız sevinirim. Bizlere faydalı olur. Gittiğiniz hastane yasa merkez herkesçe bilinen bir yer mi?

• quote:

quote:

quote:

0.50 ve 0.75 miyop bir o kadar da astigmat vardı ameliyattan sonra damlalar vs derken gözlüksüz olmuyor diye tekrar dr a gittim, 3 ay sonra oturur dedi eyvallah dedim 3 ay geçti yine gözlüksüz olmuyor bu arada numara 0.25 ve 0.50 ye düştü.doktor hata oldu pardon dedi ücretsiz bir ameliyat önerdi bende gitmedim gözlükle devam ediyorum.

Ameliyattan sonra gözlüksüz yapamayınca başka bir göz hastanesine gittim ölçtüler ettiler hata,arıza vs birşey bulamadılar yaş 38 idi ameliyat tarihinde

Şuna iyice kanaat getirdim ülkemizde hastane, sağlık sektörü tamamen rant odaklı çalışıyor, biz onlar için insan değil ayaklı yürüyen parayız

Tekrar söylüyorum göz ameliyatı, laser önermiyorum,süslü püslü laflarla hastane rantçılarına paranızı kaptırmayın çok hafif camlar çerçeveler var.

Sağlık sistemi Allah'a emanet

0,50 lik gözü elletmezdim ben olsam.

• srt12 kullanıcısına yanıt
    Bir yanlış anlaşılma oldu herhalde. 0.50 dediği ameliyat sonrasıdır diye tahmin ediyorum.

• İstanbuldayım, reklam yapan,tanınan yer.Dr hatasını kabul zor kabul etti.hatanın mahiyetini unuttum ama yeni bir ameliyatla düzeltebileceğini söyledi.

Hadi buna eyvallah meşhur bir göz hastanesine daha gidip filanca yerde ameliyat oldum , rodaj süresini de doldurmama rağmen gözlüksüz yapamıyorum dedim adamlar hata yok dedi.

• srt12 kullanıcısına yanıt
    Gözlüğü taşımak,muhafaza etmek,temizlemek,zahmetli geldi,süslü püslü reklamlarda yapınca tav oldum.

• quote:

Gözlüğü taşımak,muhafaza etmek,temizlemek,zahmetli geldi,süslü püslü reklamlarda yapınca tav oldum.

Hocam 0,50 cok az etkiler bence zaten cogu kiside 0,50var farkinda degiller.benim 1.00 oldugu halde gerekmedikce ve cogunlukla takmiyorum gozluk yada lens.umarim duzelir sorununuz.

• quote:

Bir yanlış anlaşılma oldu herhalde. 0.50 dediği ameliyat sonrasıdır diye tahmin ediyorum.

0,50mis ameliyattan sonra 0,25 e dusmus.0,50 goze operasyon yapan doktor en basta operasyin yapmakla hata yapmis.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.