Şimdi Ara

Lazerle Göz Ameliyatı ANA KONU (Lasik, i-Lasik, No Touch, Smile Lazer, Femto Lazer, Wavefront, Prk) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.333
Cevap
56
Favori
327.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yaş kaç hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bugün İstanbul göz hastanesinde lazer icin muayeneye gittim. Korneam uygun çıktı ama bana %2-3 sansla tekrar numara artışı olabilir dedi ve kabul etmediler. Cekilen göz flimlerinde bi tanesinde papyon gibi bir sarılık vardi buda doktoru uyuz etmis bundan dolayi ret verdiler. Bana gözlüğe devam et sen bu gozlukle ucak bile kullanırsın dedi doktor. Gozleriminde çok sağlıklı yapisi varmis. Çok kötü moralim bozuldu. Bu lanet gozlukten bıktım adam bana devam et dedi. Birde başkası olsa yapar dedi birşey olsada kaçar dedi. Ben 7 yildir burdayım dedi. Gozlerimin numarasi da bu biri 3.50 diğeri 1.75 miyop arti astigmat var.Yasimda 39.

3 senedir bunun hayalini kuruyordum ne yapicagimi bilemiyorum şimdi. Ne yapsam başka hastaneye gidip tekrar mı baktirsam nedersiniz arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insom -- 16 Şubat 2015; 16:54:03 >
  • Selam,
    Yaş tam 40, bu hafta perşembe cuma operasyonu yaptıracak gibiyiz.
    Bir de şu var toplam 5 kişi olucaz operasyonu 1 kuruş indirim yapmıyorlar arkadaş.
    Saygılar. @feriköylü24
  • knggizmo kullanıcısına yanıt
    Hani 20 falan deseniz biraz bekleyin diyecektim. Ne de olsa tekrar etme ihtimali var diye( ben 22 yasindayim ve tekrar numaralar gelmesin diye operasyonu en azindan yaza kadar erteledim). Sizin yerinizde olsam çoktaan çizdirmiştim. İnsallah iyi olur. Simdiden gecmis olsun.

• insom kullanıcısına yanıt
    Yani doktor çekimser kaldıysa muhtemelen sağlam bir gerekçesi vardir. Gözlükle uçak muçak hikaye anlatmış anlaşılan. Baska bir doktora gidebilirsiniz ama bu iş artık ticarethane mantığıyla işledigi icin çizilmemesi gereken bir gözü çizerlerse...böyle bir risk göze alinmaz abicim. Sen gerçekten sözüne güvenecegin tanıdık bir doktor bulabilirsen danış. Bir de abi illa çizilecek diye bir sey de yok be. Bak ne guzel çizdirmeden gelmişsin 39 yaşına. Eğer diger doktorlar da olmaz derse üzüldügüne değmez bence. Canını sıkma hayırlısı olsun.
    Benim gittigim doktor Hanefi Çakır. İstanbul Turkiye Hastanesinde.. İlla baska doktor istiyosan anca bunu tavsiye ederim. Göz senin takdir senin

• insom kullanıcısına yanıt
    Gözünüz lazere uygun değilse göz içi mercek alternatif olabilir. Gözlükten kurtulmak istiyorsanız, lazere göre fiyat olarak biraz pahalı ama göz içi mercek yöntemini araştırmanızı öneririm.
  • pecegan kullanıcısına yanıt
    Merhabaaa yazdıklarınızı okuyunca kendim operasyonu geçirmiş kadar mutlu oldum .bbende 20senedir gözlük ve son 5 senedir de lens kullanıyorum ve artık sıkılıp bir çıkar yol arıyorum ama tereddütlerim var. Çünkü lazerin çok fazla geçmişi yok. O yüzden burdan lazer olup üzerinden yıllar ggeçenlerden memnuniyet derecelerini belirtmelerini rica ediyorum çok çok

• quote:

Orijinalden alıntı: knggizmo

Selam,
    Yaş tam 40, bu hafta perşembe cuma operasyonu yaptıracak gibiyiz.
    Bir de şu var toplam 5 kişi olucaz operasyonu 1 kuruş indirim yapmıyorlar arkadaş.
    Saygılar. @feriköylü24

Durum nasil

• Ben bugün Kadıköy Kudret Göz hastanesinde ilasik wavefront yaptirdim suan gayet memnunum. Ne aci var ne de batma. Ama gözlerimi devamli koruyucu gozlukte dahil kapali tutuyorum.

• Şuanda sonuc süper. Birde olacak arkadaşlara tavsiyem İstanbul göz hastanesine gidipte bosuna muayene parası kaptırmayın.Cünkü orada ki doktor turgay denen adam herkezi sebepsiz yere ret edip diger doktorlarida kötülüyor. O na kalsa şuanda gözlüksüz goremeycektim.

• Valla yaklaşık 1 ay önce ankara'da mayagöz de FemtoLASIK(intralasik) ameliyatı oldum,
    Bir gözüm 11 derece diğeri 10.50 derece miyop idi,
    Ameliyat detaylarını daha önceden herkes anlatmış zaten uzatmaya gerek yok,
    Kornea kalınlığım limitte olduğundan (numara başı 14 mikron azaltıyoruz senin kornean 540 mikron, minimum kalması gereken limit 400 mikron dediler) doktor her iki gözünüde 1 numaraya düşürmeye çalışalım ama "over" yapar ise sıfırlama imkanımız bile olabilir dedi.
    Şu anda 11 olan gözüm 0.50, 10.50 olan gözüm 0.25 halinde.
    Over nedir diye soran arkadaşlar (her yazıyı okumadım anlatan olduysa kusura bakmayın) doktorun anlattığı aynen şudur: Biz kornea kalınlığı ıvır zıvır hesabımızı yaparız, senin gözünü belirli bir numaraya çekmek adına o işlemi uygularız ve %95 ihtimal o numaraya iner ancak bazen lazer gereğinden fazla indirebiliyor ve kimse bunun nedenini bilmiyor, bu sebeple biz genelde gözde bir 0.50 yada 0.25 bırakmak isteriz, senin durumunda da bunu kornea kalınlığın limitte olduğu için 1 numara kalsın diye düşündüm, şeklinde açıkladı. Şansıma "over" söz konusu oldu ve gözler yazdığım gibi çıktı ameliyattan.
    Birde bazı kartlara 4-6 taksit yapıyorlar, ankarada olupta belki olurum diyenlere bilgi olsun.

Edit: Fiyat veren çok olmuş bende vereyim, Lasik 2000 TL FemtoLasik 2800 TL dediler bana. fark birisi mekanik kesim diğeri lazer kesim, dünya çapında iki işlemi de savunan doktorlar var, baya okudum, ben lasik olsun dedim de ailem ekstra olsun bizim olsun dediler, size kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flamspark -- 25 Şubat 2015; 19:31:30 >

• Arkadaşlar bu cumartesi yani 28 şubatta ankara kudret göz hastanesinde intralasik oldum gayet memnunum 1900 tl 8 taksit kesim tamamen bilgisayar ile yapılıyor yani bi ihazda kesim diğerinde lazer uygulanıyor. ben ameliyat olduktan sonra il dışından geldiğim için bi oda verdiler 4 saat orda dinlendim damlalarım başladı yarım saat sonra agrı oldu 3- 4 saat sonra oda geçti sonra doktora kontrol oldum çok iyi dedi gerçektende öyleydi görüntü her geçen dakika netleşiyor şuan 2. gün damlalarımı düzenli kullanıyorum ışık parlaması vs rahatsızlık yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: superspeeed

Arkadaşlar bu cumartesi yani 28 şubatta ankara kudret göz hastanesinde intralasik oldum gayet memnunum 1900 tl 8 taksit kesim tamamen bilgisayar ile yapılıyor yani bi ihazda kesim diğerinde lazer uygulanıyor. ben ameliyat olduktan sonra il dışından geldiğim için bi oda verdiler 4 saat orda dinlendim damlalarım başladı yarım saat sonra agrı oldu 3- 4 saat sonra oda geçti sonra doktora kontrol oldum çok iyi dedi gerçektende öyleydi görüntü her geçen dakika netleşiyor şuan 2. gün damlalarımı düzenli kullanıyorum ışık parlaması vs rahatsızlık yok

Dereceleriniz kacti.
    yakini gorme kaliteniz nasil suan

• quote:

Orijinalden alıntı: flamspark

Valla yaklaşık 1 ay önce ankara'da mayagöz de FemtoLASIK(intralasik) ameliyatı oldum,
    Bir gözüm 11 derece diğeri 10.50 derece miyop idi,
    Ameliyat detaylarını daha önceden herkes anlatmış zaten uzatmaya gerek yok,
    Kornea kalınlığım limitte olduğundan (numara başı 14 mikron azaltıyoruz senin kornean 540 mikron, minimum kalması gereken limit 400 mikron dediler) doktor her iki gözünüde 1 numaraya düşürmeye çalışalım ama "over" yapar ise sıfırlama imkanımız bile olabilir dedi.
    Şu anda 11 olan gözüm 0.50, 10.50 olan gözüm 0.25 halinde.
    Over nedir diye soran arkadaşlar (her yazıyı okumadım anlatan olduysa kusura bakmayın) doktorun anlattığı aynen şudur: Biz kornea kalınlığı ıvır zıvır hesabımızı yaparız, senin gözünü belirli bir numaraya çekmek adına o işlemi uygularız ve %95 ihtimal o numaraya iner ancak bazen lazer gereğinden fazla indirebiliyor ve kimse bunun nedenini bilmiyor, bu sebeple biz genelde gözde bir 0.50 yada 0.25 bırakmak isteriz, senin durumunda da bunu kornea kalınlığın limitte olduğu için 1 numara kalsın diye düşündüm, şeklinde açıkladı. Şansıma "over" söz konusu oldu ve gözler yazdığım gibi çıktı ameliyattan.
    Birde bazı kartlara 4-6 taksit yapıyorlar, ankarada olupta belki olurum diyenlere bilgi olsun.

Edit: Fiyat veren çok olmuş bende vereyim, Lasik 2000 TL FemtoLasik 2800 TL dediler bana. fark birisi mekanik kesim diğeri lazer kesim, dünya çapında iki işlemi de savunan doktorlar var, baya okudum, ben lasik olsun dedim de ailem ekstra olsun bizim olsun dediler, size kalmış.

Gorme keskinliginiz nasil suan.
    -10 cokmus.bende -1.00 miyop var ameliyati düşünüyorum da.size -1.00cekelim demisler fakat -1.00la yinr gozluk kullanmak zorunda kalacaksiniz ozellikle gece.

• Saylam06 kullanıcısına yanıt
    ek ameliyat olmadım, şu an bulanıklık geçti. Gündüz bir sorun yok ama gece araç kullanırken ışıklar net değil, bununda normal olduğunu söyledi doktor, çünkü ameliyat olurken 0,50-0,75 bıraktık, ilerde yakını görme problem yaşamayalım diye.
  • Yordanov Y kullanıcısına yanıt
    Tam bir saçmalık. 0.75, Siz 10 numaradan 0.75e düştüğünüz icin iyi gelebilir ama kesinlikle iyi bir netice degil. Bi de bilerek biraktik da ne demek oluyor ? Operasyon öncesi size bunu söylemedi mi doktor? Ayrica siz ne yaparsaniz yapin o yakın gözlüğü 50-55 yaşlarında takacaksınız.

• srt12 kullanıcısına yanıt
    ikiside miyop 1.50 idi yakın görüntü şuan iyi. eğer daha net ölçümlü bilgi verebileceğim bi teknik varsa söyleyin o şekilde bakıp bilgi vereyim
  • superspeeed S kullanıcısına yanıt
    Doktorun yaptigi olcumlerde kac cikiyor.yada gorme sorunu olamayan bir kisi ile uzaktaki bir yaziyi okumanizi karsilastirabilirsiniz ozelliklede gece.goz kurulugu var mi?yasiniz kac?

• quote:

Orijinalden alıntı: Yordanov

ek ameliyat olmadım, şu an bulanıklık geçti. Gündüz bir sorun yok ama gece araç kullanırken ışıklar net değil, bununda normal olduğunu söyledi doktor, çünkü ameliyat olurken 0,50-0,75 bıraktık, ilerde yakını görme problem yaşamayalım diye.

0,50 0,75 kalacaksa hic yaptirmam daha iyi zaten -1.00 ne anlami var az bi netlik icin o riski almam

• srt12 kullanıcısına yanıt
    ölçüm için farklı bi doktora gitmedim henüz. gece değil ama gündüz görme problemi olmayan kişilerle okuma denemeleri yapıyorum sonuç onlarla aynı. göz kuruluğu şuan için yok sürekli damlalar var ama bunları kesince olurmu bilemem. yaş 35
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.