Şimdi Ara

Lazerle Göz Ameliyatı ANA KONU (Lasik, i-Lasik, No Touch, Smile Lazer, Femto Lazer, Wavefront, Prk) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.333
Cevap
56
Favori
327.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçmiş olsun umarım güzel bi operasyon geçirirsiniz
  • arkadaşlar 9 ocakta kudret göz hastanesinde Dr. Seda Mütevelli tarafından ameliyat edildim sol göz 5.25 sağ göz 5.00 miyop vardı lens kullanamamaya başlamıştım gözde kuruluk olduğundan gözlükten de sıkıldım aralık ayında muayene oldum 4 yıl önce yine kudret göz hastanesinde muayene olmuştum o zaman 21 yaşındaydım ve doktor ameliyat olmama mı daha erken olduğunu göz derecemin artabileceğini bu yüzden beklememi tavsiye etmişti zaten gittiğimde eski muayene raporuna baktılar ve 4 yılda sadece 0.50 artış olmuştu gözüm de ve şu an uygun olduğunu ameliyat olabileceğimi belirtti doktor yinede emin olmak için diğer hastanelerde de muayene olmaya karar verdim ve ankara dünya göz de Dr. Volkan Matbene de muayene oldum gözümün ameliyat için uygun olduğunu yüzde 95 başarı oranı olacağını söyledi fiyat olarak 3650 tl istediler ilasik operasyonu için kudrette 1650 tl idi şimdi 1900 tl olmuş yeni yılla birlikte ama ben eski fiyat 1650 tl ile ameliyat oldum daha önce muayene olup randevu aldığımı belirttiğim için.
    Araştırmalardan sonra kudret göz de ameliyat olmaya karar verdim dünya göz bence gereksiz pahalı bu konuda. 9 ocak saat 14.30 da kudret göz hastanesinde ameliyat için beklemeye başladım önce hemşire ameliyattan sonra kullancağım ilaçları saatlerini ne yapmam gerektiğini detaylıca anlattı daha sonra 3 adet sakinleştirici hap verdi daha rahat etmem için. 10 dakika bekledikten sonra gözüme uyuşturucu damla damlattılar ve bı kac dakıka daha bekledım ıcerde ameliyat olan baska bı hasta vardı o cıktıktan sonra benı ıcerı aldılar doktor hanım kısaca yapcağı işlemi anlattı ve sürekli konuşacağını hangi işlemi yaptığını sürekli anlatacağını söyledi gözüme hafif bastırarak en fazla bu kadar hissetceksin dedi ve işlemi yapmaya başladılar ve yaklaşık on dakikalık bi süreç sonucunda işlem bitti.
    Kalktığımda şok içerisindeydim çünkü bildiğin görüyordum etrafa bakınmaya başladım yazıları okumaya çalıştım o sırada reçetemiz yazıldı güneş gözlüğünü takıp eve gitmemizi önerdiler birazdan ağrı yanma batma sulanma başlayacağını söylediler dedikleri gibi de oldu.Eve gidene kadar araba da gözümde sulanma ve hafif batma olmaya başladı ama bu dayanılmıycak düzeyde değildi eve gittiğimde karanlık odama gittim uzandım gözlerimi açmaya çalışmadım iki saat sonra damlaları damlatıp ağrı kesici aldım ve güzelce uyudum. İki saat sonra kalktığımda hic bi ağrı sızı yanma batma yoktu ve gayet güzel görmenin verdiği mutluluk içindeydim yine de ışığa çok çıkmadım ve o günü yatarak geçirdim karanlık ortamda.
    Ertesi gün doktor kontrolü için gittim ekranda gösterilen harfleri sorunsuz okudum şaşkınlıkla doktora var mı bişey dedim maşallah gördüğün gibi gayet okuyosun hepsini gayet iyi gözlerin damlaları kullanmaya devam et diyerek önümüzde ki cuma gününe randevu verdi kontrol için.
    Gece görüş sıkıntısı var ışıklar daha yaygın görünüyor ama beni rahatsız etmiyor bu sonuçta gözlük kullanmaktan kurtuldum ve gözlükle olan görüşümden daha iyi bir görüşüm olduğunu söyleyebilirim. Eğer lens kullanamıyosanız artık ve gözlükten de sıkıldıysanız,rahatsız oluyorsanız ben ameliyat olun derim ilerde göz derecesi artar mı yeniden bilinmez elbet ama şu an ki görüyo olmanın verdiği mutluluğa değişmiyceğime eminim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pecegan -- 12 Ocak 2015; 12:21:50 >

• geçmiş olsun darısı bize nasipse
  • quote:

Orijinalden alıntı: esatech

Bende yarın Kudret Göz'de intralase operasyonuna gireceğim. 2,75 hipermetrop var, bakalım.. Ameliyat sonrası tecrübelerimi paylaşırım

ameliyat çok rahat geçti hiç ağrı sızı yoktu.. flap kaldırma falan herşey lazerle yapıldı. sonrasında 3 damla verildi 4 saatte bir uyguluyorum 1 ay süreli.. Üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen bulanıklık doktorun önceden dediği gibi devam ediyor. şuan yaklaşık 30 cmden yazıları net ama 3 metre ve ++ uzaktaki yazıları pek okuyamıyorum. en az 1 ay sonra düzeleceğini ameliyattan önce belirtmişlerdi. neyse ki tek gözden operasyon geçirdim diğeriyle çok rahat idare edebiliyorum.

dip not: hipermetropum ameliyat sırasında yapılan ölçümle 3 numara çıkmıştı

• gözü çizdirmenin sonu 10-15 yıl sonra keratokonus maalesef ticarete dökülmüş kornean ince olduğu halde yapıyorlar bende o kurbanlardan biriyim çizdirme sonucu ektazi oldum
  • bama12 B kullanıcısına yanıt
    Keratakonusu gozu cizdirmesen de olabilirsin. Gozu cizdirdigin icin olduguna emin misin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Medical Park Bursada oldum. Ameliyata girmeden önce gözün 3 tü ameliyattan sonra 1.5 kaldı. Hastane biz karışmayız doktorunuzla halledin diyor. Doktora gidiyoruz ben işi bıraktım hastane halletsin diyor. Gidin kaliteli bi yerde yaptırın yoksa benim gibi hayatınız boyunca gözünüz bozuk dolaşırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: feriköylü24

Keratakonusu gozu cizdirmesen de olabilirsin. Gozu cizdirdigin icin olduguna emin misin?

keratokonus gözü çizdirmesende olabiliyor doğru söylüyorsun yazımda ektazi olduğunu belirttim yani çizdirme sonucu işin içine para girince çizelim gözlüğü atarsın deniliyor kornean inceyse buna rağmen yapılıyorsa herkese olcak demiyorum benim durumuma düşebilirsiniz gözlüklü günlerimi arıyorum çizdirme olayı düz bir A4 kağıdı düşünün çizdirmeden önceki hali sonra kağıdı elinizle buruşturun cizdirdikten sonrasıda bu şekilde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yordanov

2 hafta önce Bayrampaşa Göz hastanesinde lasik ameliyatı oldum (3 ve 4 numara miyop), gözerim hala bulanık görüyor. ilk gün net olan görüntü şu an bulanık. Doktor 1 ayda düzelir diyor ama bu bulanıklık kalan 15 günde nasıl geçer bilemiyorum. Hava karardığı zaman görme daha da zayıflıyor, gece araç kullanmak tam bir eziyet. Bu süreç benzer ameliyatı olanlar içinde normal mi?

Hocam son durumunuz nedir? Ek ameliyat falan mı oldunuz ya da düzelme oldu mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: berkay42

Herkese selam ben 02/05/2014 tarihinde intralase lasik lazer yönetimi ile lazer oldum lazerden sonra 2. gün kontrole gittim bana dr. gözlerimin sıfırlamış dedi ama nedense benim görüşüm sıkıntılı idi net göremiyordum 1 hafta içinde bir kaç kez gittim hep aynı sıfır dedi iyi görüyorsun dedi beni baştan savdı ve bana başta riskleri hiç anlatmadı 2.hafta başka göz dr. gittim dr. beni güzelce muayene etti ve bana her 2 gözündede 0.50 miyop ve astimat var dedi senin görüntünü bozan miyop ve gözlük alman gerekir dedi her iki kusurda olmazmış birinden birini kesin düzeltirmiş lazer ve pisikojojim bozuldu ben böle olacaktım neden lazer oldum diye kendimi suçladım bana sölenenler böyle değildi. sanki bu iş ticarete dökülmüş gibi ama çevremde yaptıranlar var memnun olanlarda var olmayanlarda var nasıl iş anlamak mümkün değil kısmet : 2.hafta gittimğim dr. bana birde şunu söyledi 3. ay içinde ya tamamen sıfırlar yada 1 numara olur dedi daha önce bu şekilde olan oldumu sıfırlama veya numara yükselmesi diye. herkese iyi günler.

Hocam son durum nedir? Biraz bilgi verir misiniz?

• pecegan kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun hocam. aynı hastaneye bende geçen yıl muayene oldum. dünyagöz hastanesi biraz pahalıydı erteledim kampanya çıkıncaya kadar:) gece ışık kırılmasına üzüldüm bana biraz doktor hatası gibi geldi trafikte sıkıntı oluyor mu bende de kırılma var o yüzden referans alacağım bir doktora gitmek istiyorum

• Herkese selam.
    Yılların gözlük kullanıcısı olarak bıkmış vaziyette lazer olayını araştırmaya başladım. Dünya gözden randevu alıp gittim muayene oldum. Kornea (sanırım böyleydi) kalınlığım 500 küsür çıktı ilasik için Volkan bey uygun olduğumu söyledi. Fiyat 3200 tl 6 taksit vb. 2014 Eylül idi sanırım. Bundan bi kaç ay sonra bi arkadaşım aynı hastanede 1200 tl ye intralasik oldu tanıdık bulmuş (bize muayene olduğumuzda intralasik 2350 denmişti) burdan hareketle bende tanıdık Aradım fakat bulamadım. 2 gün önce kudret gözü aradım ilasik ve intralasik için fiyat sordum ikisine de 1900 tl dediler. Nasıl olur dedim. Ikisi de aynı operasyon dedi başka hastaneler farklı fiyat verebilir onların pazarlama sistemi vb dediler. Bu işte büyük dolap dönüyo ama maalesef Anladığım konular değil ve gözlükten öögghh geldi. Şu an kullandığım gözküğün camları çizik vb içinde sırf lazer olcam diye aylardır değiştirmiyorum. Gözlüğü değiştiriiim dedim 700 tl para istediler. Böyle bakınca lazer çok hesaplı. Karar vermek çok zor buralardan bi gaz verecek birileri Lazım. Yardım lütfen...
    Saygılar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: knggizmo

Herkese selam.
    Yılların gözlük kullanıcısı olarak bıkmış vaziyette lazer olayını araştırmaya başladım. Dünya gözden randevu alıp gittim muayene oldum. Kornea (sanırım böyleydi) kalınlığım 500 küsür çıktı ilasik için Volkan bey uygun olduğumu söyledi. Fiyat 3200 tl 6 taksit vb. 2014 Eylül idi sanırım. Bundan bi kaç ay sonra bi arkadaşım aynı hastanede 1200 tl ye intralasik oldu tanıdık bulmuş (bize muayene olduğumuzda intralasik 2350 denmişti) burdan hareketle bende tanıdık Aradım fakat bulamadım. 2 gün önce kudret gözü aradım ilasik ve intralasik için fiyat sordum ikisine de 1900 tl dediler. Nasıl olur dedim. Ikisi de aynı operasyon dedi başka hastaneler farklı fiyat verebilir onların pazarlama sistemi vb dediler. Bu işte büyük dolap dönüyo ama maalesef Anladığım konular değil ve gözlükten öögghh geldi. Şu an kullandığım gözküğün camları çizik vb içinde sırf lazer olcam diye aylardır değiştirmiyorum. Gözlüğü değiştiriiim dedim 700 tl para istediler. Böyle bakınca lazer çok hesaplı. Karar vermek çok zor buralardan bi gaz verecek birileri Lazım. Yardım lütfen...
    Saygılar.

olma bu işleri yapan doktorlara bak 10 taneden 8,i gözlüklü onlar niye olmuyor

• ttcelik T kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim size de geçmiş olsun ben gece görüşü olarak gözlükten daha iyi olduğunu düşünüyorum daha rahat ediyorum gözlükte de kırılma oluyordu ve gözlükle gece araç kullanırken daha sıkıntı oluyordu şu an için ben gece görüşü olarak memnunum ve araç kullanırken hiç bir sıkıntı yaşamıyorum elbet mükemmel değil ki zaten kimse bunu garanti etmiyor biraz beklentiye bağlı sanırım ben açıkçası çok memnunum inşallah ilerde bi sıkıntı yaşamayız.
  • knggizmo kullanıcısına yanıt
    Dostum bu işte gerçekten kim kime ne tutturursa şeklinde bir fiyat sistemi işliyor. Dünya Göz'de aynı yöntemi aynı hafta yaptıran iki arkadaş vardı okulda. Biri 3200e yaptırırken diğerinin dediğin gibi tanıdığı varmış 2300e yaptırdı. Yer konusuna gelince, yaptıracağın yöntem ilasik ise nerde yaptırdığının çokta önemi yok gibi. Çünkü bu yöntem lasik,lasek veya prk gibi doktorun eline bakmıyor. Neredeyse her şeyi o alet yapıyor(yanlışsa düzeltin lütfen). Öncelikle yaşın 22den aşağıysa yaptırmamanı, göz numaranın ilerlemesinin durduğuna emin olana kadar da yine yaptırmamanı tavsiye ediyorum. Bütün koşullar uygun diyorsan en ucuz hastaneyi seçmenin ilasik için bir mahsuru yok. Bu arada numaraların düşükse laseki bir araştır derim. Geçmiş olsun.
  • feriköylü24 F kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınızın tamamına katılmakla birlikte bir ekleme yapmak istiyorum. İlasik operasyonlarında doktor ve hastane seçimi bence önemli. Hem ilasik öncesi tetkiklerde hem de sonrası kontrol ve düşük bir ihtimal olsa da yaşanabilecek komplikasyonlara karşı doktorun tecrübe ve birikimi çok önemli. Ameliyat sırasında flep kesme işini makine yapsa da kaldırma ve yerine yapıştırma işlemini yine doktor yapıyor. Doktoru tercih ederken titiz davranmakta fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi son kararım -- 13 Şubat 2015; 16:12:10 >
  • Selam,
    Bugün Ankara kudret göz Hst muayene oldum. Tahmin edeceğiniz gibi lazer için uygun çıktım. Tesadüf doktor da tanıdık çıktı ama 1 Kuruş indirim yapmadılar. Detaylara gelirsek; aklıma takılan en önemli şey miyop hastalar yaşı ilerleyene kadar (örn 50) yakın görmede sıkıntı yaşamazlar normal insanlar ise 40 lı yaşların başından itibaren yakın sıkıntısı başlar dedi Dr. Eğer operasyonu olursam gözüm normale döneceğinden yakın için gözlük ihtiyacım daha erken olabilirmiş. Kaldırılan flep %100 iyileşmezmiş. Bir de gece Işık etrafındaki illa ki az da olsa bi harelenme olur bugünkü teknoloji ile bunu sıfırlayamıyoruz dedi. Ama wawefront en aza indiren son teknoloji dedi. Fiyat 1900 ancak şunu sööliim dünya Göze gittiğimde ameliyathanede kuyruk vardı burda ise kimseler yoktu belki haftaiçi olduğundandır. Karar aşamasındayız Hakkımızda Hayırlısı
    Saygılar @feriköylü24 @son kararım

• Bir goz hekimi olarak sizlerin sikintisini gordugum icin en basta bu tedaviyi isteyen arkadaslarimin ayrintili iyi bir muayeneden gecmesi gerekir.kimlere bu ameliyati onermezsiniz derseniz siralayim.korneasi ince olanlar,kuru goz rahatsizligi olanlar,daha once korneal bir hastalik gecirip skari kalanlar,ailesinde glokom oykusu olanlar,allerjik rahatsizligi olanlar,pupilla dedigimiz siyah renkli kisimi genetik olarak genis olanlar,goz tembelligi tedavisi gormus gormesi yuzde 50 in altinda olanlar,+4hipermetrop ustu -6.00 miyop ustu olanlar,20_22 yasindan kucuk hastalar,romatizma gibi otoimmun bir rahatsizligi olanlar,kronik blefarit dedigimiz capaklanmasi olan hastalar,kontakt lensi tolere edemeyen hastalar,seker hastalari,hamileler,retinal hastaligi olanlar,daha once uveit gecirmis hastalar olarak sizi daha fazla sikmadan cevaplamak isterim.gelelim teknoloji meselesine suan icin refraktif cerrahide en iyi cihaz flep icin intralase femtoseconddir,biçaksiz ve cok duzgun mentese tarzi bir flep olusturmaktadir.wavefront daha sonrasinda uygulanir.gormenizin istenen seviyelere gelmesi ve sikayetlerin tam anlamitla son bulmasi 3 ayi bulabilir..yukarida olmasini istemedigim hasta grubunda ve normal saglikli bireyler dahil karsilasilabilecek iki istenmeyen risk vardir.numara tekrar yillar icinde buyuyebilir,haze dedlgimiz ektazik sahalar olusarak gormenin daha kotuye gitme gibi yuzde 3 gibi bir risk vardir.Cenabi Allah tum hastalarim gibi sizlerede şifa versin.saglicakla kalin.bir sorunuz olursa ozel mesaj pm atin cevaplayim.

• knggizmo kullanıcısına yanıt
    flep tam olarak iyileşmez doğrudur. Dolayısıyla korneayı kestirenler gözlerini ovalamakta bile tereddüt ederler :). Bu yüzden sana lasek'i bir araştır dedim(Lasekte kesme işlemi yok ama ağrılı bir iyileşme süreci var vs).
    Miyop kurusu olanlar normal gözlere göre yakını daha iyi görüyor. Daha geç (bi 10 sene) yakın gözlüğü takmaya başlarlar. Ama operasyonu yaptırırsan sen de dedikleri gibi daha erken zamanda yakın gözlüğü takmaya başlarsın. Ama adı üstünde bu yakın gözlüğü ve bana sorarsan uzak gözlüğü kadar öneli değil. Diğer yandan yakın gözlüğü sadece ihtiyaç halinde takıyorsun ama uzak gözlüğü daima gözünde .. Adam sana ayan beyan anlatmış. Dedikleri doğru yani. Yine de değer diyorum ben :) Geçmiş olsun
  • Selam,
    Değerli paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Her şey bir cesaret kıpırtısına kaldı. Bir doktor olarak olumlu olumsuz herhangi bir son sözünüz olabilir mi? Arkadaşım gözlüğe devam! olma ameliyat! gerek yok falan dermisiniz? Yukarıda ayrıntıları ile Bahsettiğiniz hiç bir problemim yok. Ya da ol arkadaşım diyebilirmisiniz. Tavsiyeniz değerlidir.
    Saygılar
    @drkalix @feriköylü24

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.