Şimdi Ara

Lazerle Göz Ameliyatı ANA KONU (Lasik, i-Lasik, No Touch, Smile Lazer, Femto Lazer, Wavefront, Prk) (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.329
Cevap
55
Favori
326.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gözlük, lens satışı gibi sektörlerde çalışanlar lazer işini karalıyor. Gittiğim gözlükçüden biliyorum. Forumda da bu tür insanlar var.

• Dünya Göz'de şubeye göre lazer ameliyat fiyatı değişiyor. Makineler mi farklı, neden fiyat değişiyor bilen var mı?

• Why Shy kullanıcısına yanıt

Keşke gözlükçüme kulak verip lazer olmasaydım ölümü bekleyen hastalarız artık! En iyi doktor en iyi hastane ama sonuç çok kötü bende! Her gün yanan gözler farların ışıklarını. dağılması saçılması gündüzleri gözünde uçuşan siyah nokta solucanlar yani tıp dile ile floaterslar

• aSiDeRViS A kullanıcısına yanıt

Hangi gözlük firmasının sahibisin?

• Terbiyesizliğin lüzumu yok başıma gelenler ilasik sonrası senin başınada gelsinde rahatla! Özelden yaz telefon numaramı vereyim whatsap tam bütün bilgileri atayım sana ameliyatım ve 2 yıl sonrası durumumun! Gözümdeki uçuşmaların videosuna kadar! Her göze yapılmaz Türkiye’de doktorlar göz yaşı oranını goblet hücre kaybını yerine döner diye es geçiyor! Benim dönmedi yoğun göz kuruluğu halo ışık saçılması ve retinada uçuşmaları tetikledi özelden yazmanı bekliyorum

• Lazer ameliyatı sonrası oluşan şikayetlerin ifade biçimlerini kolaylaştırmak adına görseller paylaşıcam. Lazer ameliyatla ilgili türkçe terimlerle kaynaklar çok kısıtlı, ingilizce aratınca çok daha fazla bilgi ve sonuca ulaşılabiliyor.

Işık saçılması: ingilizce kaynaklarda starburst diye geçiyor. Işıklar yıldız şeklinde etrafa saçılır. Araba farlarında ve sokak lambalarında belirgin şekilde görülür.

Lazerle Göz Ameliyatı ANA KONU (Lasik, i-Lasik, No Touch, Smile Lazer, Femto Lazer, Wavefront, Prk)
    Lazerle Göz Ameliyatı ANA KONU (Lasik, i-Lasik, No Touch, Smile Lazer, Femto Lazer, Wavefront, Prk)

Işık dağılması, parlaması : İngilizce glare olarak tanımlamışlar. Starburst tan farklı olarak burada ışık yuvarlak, pastel bir renkte katman şeklinde büyür. Starburstta oluşan yıldız gibi sivri çizgiler bunda olmaz. Fakat startburst ile birlikte aynı anda da görülebilir.

Haleli görme, ışık halkası : İngilizce halo olarak tanımlıyorlar. Glave yani ışık dağılmasına benzer fakat buradaki kusur delikli halka şeklinde olmasıdır.

Çift görme : Nesneler çifte benzer, çoğalıyor gibi görülür.

Gece görüşünün bozulması, gece veya karanlık ortamda bulanık görme, bulanıklaşma : Gündüz net gördüğünüz yerler gece bulanıklaşmaya başlar. Örneğin monitör ekranında gündüz net gördüğünüz yazı, gece bulanıklaşmaya başlar. Fotoğrafta hem bulanıklaşma hemde ışığın dağılması (glare) var.

Puslu görme : Bunu tam kavrayamadım, tahmini bulduğum görsel aşağıda.

Parlama, parıltı, yansımaların artması : Parlak nesneler olduğundan daha fazla parlar.Normalden fazla parlama ve yansıma olur. Örneğin metal, ışıldak yüzeyler, veya güneşin arabanın kaportası vurduğu yansıma normalden fazla parlar.

Uçuşan cisimler:

Işık çakması ve uçuşmalar : Ani parlama. Bununla ilgili görsel bulamadım. Bilgilerde veya görsellerde eksik veya hata varsa yazarsanız düzeltirim.

• uçuşmalarım lasik sonrası oluştu, glare ve starbust lasik sonrası oluştu bende sebebi ise lasik sonrası oluşan kuru göze dayalı topoğrafik bozukluk! Topoğrafiye lazerle müdahale olabiliyor ama hali haZırda kuruluk geri dönülemez bir noktaya gelecek diye doktorlar yanaşmaz! Göz kuruluğunu iyileştirmeye çalışıyoruz lakin göz kuruluğu basite alınacak bir şey değil öyle suni gözyaşı kullanayım geçer mantığı maalesef lazer sonrası kurulukta çok zorlaşıyor! Sebebi ise lazerin harap ettiği kornea sinirleri ve kesilen flep çevresindeki gözü yağlamaya yarayan goblet hücreleri mahvetmesi basende yok etmesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aSiDeRViS -- 5 Ağustos 2022; 20:34:20 >
  • Bende lazer olalı 3 haftayı geçti birtakım şikayetlerim var. Gece görüşümde kötüleşme var, ışık parlaması, dağılması da var. Zamanla azalıyor diyorlar, bakalım inşallah azalır. Tamamen geçeceğini sanmıyorum. Çünkü ışık dağılması gözlük takarken de biraz vardı. Bu astigmatı olan insanlarda oluyor sanırım. İD-Lasik diye bir yöntemle oldum i design lasik diyorlar. İ-Lasik yani intralasik ten ne farkı var bilmiyorum bu daha yeni teknoloji dediler. Bende yaklaşık 5 miyop 2 astigmat vardı. Ameliyat çok basit hiçbir ağrı acı olmuyor. Sadece ameliyattan sonra 4-5 saat gözlerde yanma batma oluyor. O kadar. Veni Vidi genelde No Toch yöntemini tercih ediyor. No Touch yöntem olarak PRK yöntemi oluyor, yani flep dedikleri tabakayı traşlıyorlar, lasik yönteminde flepi kaldırıp tekrar kapatıyorlar. PRK yöntemlerinde ağrı acı biraz daha fazla oluyor. Çoğu hastane doktor genelde Lasik yöntemini tercih ediyor. En rahat yöntem de lasik yöntemi. En iyisi aslında Smile fakat biraz pahalı bir de bazı hastalara önermiyorlar. Bence iyi hastaneye iyi doktora gidin. Makineleri, ölçüm,tetkik cihazları filan son teknolojisi olsun. DünyaGöz bütün şubelerimizde makineler aynı diyor ama ben inanmadım. Bu lazer işini hastaneler hep paraya dökmüş, yani sağlık sektörü olarak düşünmeyin bu iş ticarete dönmüş. Zaten lazer olan insanlar sağlık için değil, ya gözlükten bıktığı için kurtulmak için ya da gözlüğü kendine yakıştırmadığı için oluyorlar. Kimse ben daha iyi görmek için lazer oluyorum demez. Zaten doktorlarda gözlükle ne görüyorsun onu göreceksin diyor. Daha iyi bir görüntü vaad edilmiyor. Reklam olmasın ama bu Lazer işinde en iyi hastane DünyaGöz Etiler şubesi sanıyorum ama fiyatlarda ona göre pahalı. Bir doktorun iyi olduğunu nasıl anlıycaz, lasik sertifikası var mı ona bakabilirsiniz, hasta yorumlarına bakabilirsiniz, lazer ameliyat tecrübesine bakabilirsiniz, hastaların sorularına verdiği cevaplara bakabilirsiniz. Doktor sırf para için her hastasına lazere uygunsun diyor mu, yoksa uygun değilsin dediği hasta da çok mu, ona dikkat edin. Başka hastanelere başka doktorlara da gidin. Doktor ameliyat sonrası yan etkilerden bahsediyor mu, başarı oranını gerçekci şekilde anlatıyor mu, doktor şeffaf mı ona bakabilirsiniz. Doktor para göz mü.

• Merhaba, bende 45 yaşındayım, sol 6 ve sağ gözümde 7,25 astigmat 1,25 , 20 yıla yakın lens kullanıyordum, sonra dünya gözde ilasik yöntemi ile ameliyat oldu. ilk günler malum bildiğiniz sorunlar oldu. 1 hafta sonra hepsi geçti, kontrollerde, sol gözüm 0,25 sağ gözüm 1.00 sonra sol 0,25 sağ gözümde 0,50 oldu. 15 gün önce (ameliyattan sonra 1. ayımda) sağ gözümde ışık çakması ve peşinden siyah sinekler uçmaya başladı, geçer diye 4-5 gün bekledim, geçmeyince doktora gittim ve retinamın yırtıldığını söyledi. Görmemde ise puslu bir görüntü oldu, net görüyorum ama puslu bir hava kaldı. Hemen acil olarak argon lazer yaptılar, 15-20 dk süren yeşil ışık ve gözümde bolca yanma oldu biraz can yaktı. bir hafta sonra tekrar gelmemi söyledi, tekrar kontrole gittim ve yine argon lazer yapıp bir hafta sonra gelmemi söyledi. Bu seferki kontrolde sorun olmadığını ve iki hafta sonra tekrar gelmemi söyledi. Bakalım 2 hafta sonra ne olacak.

Sağ gözümde sinek uçuşması hala var ve kıl gibi flu, bulanık bir cisim gözbebeğimin ortasında sürekli hareket ediyor, sağa bakıyorum sağa geliyor, sola bakıyorum yine geliyor, düz bakıyorum yine geliyor, resmen sağ gözüm akvaryumun içindeki balıklar gibi dolu görüşümü çok etkiliyor. doktora sorunca hiç önemsemedi, yerçekimiyle gödeceğini söyledi, berbat bir durum aldı ve ameliyat olduğumu pişman oldum. lenslerim ile en azından böyle bir sorun yoktu. şu an çok pişman bir vaziyetteyim. gece ışık saçılması mevcut yürümede filan çok rahatsız etmiyor ama gece araba kullanırken tam bir eziyet, araç kullanamıyorum.

Ameliyatın artısı, lens gözlükten kurtuluyorsunuz.

Eksileri:

1) Retina yırtılması (geç kalırsanız körlüğe kadar gidiyor)

2) Gözde uçuşan sinekler, gözde kıl gibi gezinen solucanlar,

3) 40 yaşından sonra yakını göremeyeceğiniz için tekrar yakın gözlük kullanımı

4) Gece ışıkların yıldız gibi parlaması (araç kullanımı etkiliyor)

5) Parlak nesnelere bakamıyorsunuz gözünüz kamaşıyor (örnek gündüz araçların parlaması gözünüzü alıyor)

6) Göz kuruluğu ömür boyu damla kullanmak zorunda kalıyorsunuz.

7) Tek gözümü kapatınca nesneler çiftlenmiş gibi gözüküyor, net göremiyorum.

8) Karanlık ortamlarda sanki daha karanlık oluyor, aydınlık ortamlar ise daha aydınlık görünüyor. (Sanki dinamik aralığı bozmuş gibi)

9) Bazen bulanık bazen net görüyorum

Doktoruma bunları sordum hep bir geçiştirmece var, zamanla gecicek ne zaman diyorum net bir cevap yok, ameliyat sırasında bunlardan hiç bahsetmedi.

Arkadaşım 20 yıl önce oldu ama hiç bir belirtisi yoktu hala da yok, gaza gelip oldum ama bendeki şansızlık tüm sıkıntılar beni buldu. Ameliyat olurken başınıza gelebilecekleri düşünüp, hatta 3-5-10 kere düşünüp öyle ameliyat olmanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamsi53 -- 15 Ağustos 2022; 15:14:43 >

• 45 yaşında iyi risk almış doktorunuz yani ne diyeyim! Retina yı etkilemez diyorlar ama retina bal gibi etkileniyor! Bende 40 yaşında oldum lasik benzer sorunlar oluştu uçuşmalarım bir senedir var bir kaç tane kıl tüy dönüp duruyor gözümde! Işık saçılmaları bir sene sonra başladı geceleri! Göz kuruluğu ve göz yanması 2 senedir devam ediyor! Konya dünya göz başhekimi Ümit kamışa olmuştum bende! Keşke gözlüklerimle yaşama devam etseydim diyorum! İnsanın psikolojisini çok bozuyor bu durumlar ve hiç bir çaresi yok maalesef tıpta bu komplikasyonların

• Beyler 1 yıl oldu ama gece görüşüm lensli halime göre cok düşük araba kullanmakta zorlanıyorum sizde sorun varmı ?

• Eşim oldu yaklaşık 3 sene kadar önce. Işık hassasiyeti ilk baştaki kadar değil. Zaten artık alıştım diyor. Bu arada çok anlamıyorum ama hepsinden biraz vardı astigmat vs. Göz numarası olarak 10du sağ ve sol olarak. Yani lazer tedavisi onun için müthiş bir şey..
  • hamsi53 H kullanıcısına yanıt

Doktorun adını ver de gidecek varsa gitmesin. En faydalı paylaşım bu şekilde olur. Bu arada retina yırtılmasının lazer ile alakası yok. Hatta retina yırtılması genelde lazer olmayan sıradan insanlar oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Why Shy -- 21 Ağustos 2022; 18:24:49 >
  • Why Shy kullanıcısına yanıt

Altunizade Dünya göz hastanesi, Retina yırtılmasının alakası var şöyle.... Bana bu yan etkiden hiç bahsedilmedi

• almanyada lazer operasyonu olanların yüzde 12 sinde gözde uçuşmalar oluşmuş! Bir şekilde retinayı etkiliyor bende de benzer durum var çok şükür Allah’a yırtığım yok sadece uçuşmalar görsel olarak çok can sıkıyor! Bu arada YouTube ve benimde üye olduğum Facebook grubunda ayrıca yine Facebook’ta gözde uçuşmalar grubunda no touch ve lasik sonrası gözünde siyah uçuşmalar oluşan bir dünya arkadaşımız var! Anladığım şu lazeri her göze uygun değil parametreleri yerine getiren doktor tok maalesef küçük riskler alıyorlar bu risklerde binde bir bile olsa ben gibi ve diğer arkadaşlar gibi oluştuğunda umurlarında olmuyor askerdeki eğitim zayiatı gibi! Mesela shicmer bir testi (göze kağıt yerleştirilen ve tam beş dakika olarak yapılması gereken test) 10 m ve altı çıkan bir hastaya lazer uyguladığınız zaman bu kuru göze yatkın bir göz demek altta yatan kuru göz hastalığı hayatının geri kalanında hastayı bir ömür acıya mahkum ediyor! Benim mesela 10 m di operasyon öncesi tabiki bir bilgin yoktu bu konularla ilgili doktor yaşım 40 olması itibari ile göz kuruluğuna yatkın bir gözün var bence yapmayalım demesi etik olanıydı ama risk aldı olan bana oldu! Ayrıca kuru göz öyle bildiğiniz suni gözyaşı ile iyileşmesi mümkün değildir! Lakrimal bezi bozuyor lazer! Gözü yağlamayı sağlayan goblet hücrelerini yok ediyor! Ayrıca kesilen veya kazınan flep sinirleri harap ediyor sonrası Allah’a emanet!

• hamsi53 H kullanıcısına yanıt

Verdiğin kaynakta lazer operasyondan bahsedilmiyor. Bu arada hastane adı değil, doktor adı versen daha doğru olur. O doktor yarın başka hastaneye de geçebilir. O hastanede iyi doktorlarda olabilir, bu şekilde hepsini kapsamış oluyor. Sadece baş harflerini vererek de sansürleyebilirsin. A.B. gibi.

• Dostum reddite katılıp lasik ve komplikasyonları konusunda daha bilgili olabilirsin! Keşke banada ameliyat kararım öncesi iyice araştırmak nasip olsaydı! Sana tavsiyem olacaksan doktor şu bu önemli değil! Parametreler çok önemli ayrıca gözün ve vücudun ne reaksiyon göstereceği önceden bilinemiyor maalesef! Benim olduğum hocanın böyle bir vakası yok çok araştırdım ama bende oldu! Yani kader ve kaza çizgisi karşımıza çıkıyor! Çevremde memnun olan çok ama bende durum farklı sonuçta memnuniyet oranı lasikte yüzde 92 biz yüzde 8 e girecek kadar şanslı değilmişiz

• aSiDeRViS A kullanıcısına yanıt

Kader şans eyvallah ama, bu ameliyatın 4-6 numaradan sonra riskleri var en azından bunlar başınıza gelebilir vb.... insanları uyarmak lazım, makineye sokup kağıda bakıyorlar tamam uygunsunuz, evet uygun ama riskleri bunlar bunlar açıklamaları gerekir tüm demek istediğim bu.

• Anlıyorum ve kesinlikle katılıyorum benimde söylemek istediğim zaten O ama şu varki parametreleri testleri tam yapıp komplikasyonları söyleseler maalesef müşteriler çok azalacak

• Lazerle Göz Ameliyatı ANA KONU (Lasik, i-Lasik, No Touch, Smile Lazer, Femto Lazer, Wavefront, Prk)
  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.