Şimdi Ara

LCD Ekran Karardı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 82 ekran bir televizyonum var. Geçen gün açtığımda görüntü gelmedi. Ses var. Ekrana el feneriyle ışık tuttuğumda görüntüleri görebiliyorum. El feneri yardımıyla cihazı fabrika ayarlarına döndürdüm sorun düzelmişti ancak bir iki gün sonra gene aynı sorun oluştu. Tekrar fabrika ayarlarına döndürdüm ancak bu sefer düzelmedi. Sorun nereden kaynaklıdır?

• Ekran kararmasında fabrika ayarları ile yeniden aydınlanma hayatımda ilk defa duydum

Bahsettiğiniz konu backlıght ünitesinin çalışmamasındna kaynaklanır. Bu ünite

1- Led Bar (eski LCD lerden ise CCFL)
    2- Besleme
    3- Komutsal dimming veri

unsurları ile çalışır. Bu üç ayağın hangisi bozuksa sorun oradadır. 3 üncü seçenek hep var olmasına rağmen bu arızalarda üyelere hiç bunu yazma gereği duymadım zira 3.3volt referans gerilimi de (CCFL) aslında besleme devresinden gelir, 1.8 ile 3.3 arasında değişkendir ve bu verinin hiç komutsal hata yaptığını ben görmedim.

Fabrika ayarları konusunu yazmasaydınız size direkt olarak ''Led tv ise led barlarınız, Eski lcd lerden ise inverter kartınız arıza yapmış'' yazardım. madem fabrika ayarlarına tepki veriyor, o halde anakartınız arızalıdır.

• Ado kullanıcısına yanıt
    Aynen söylediğiniz gibi 1.seçenek led bar arızalı çıktı. Garanti biteli 8 ay oldu 300-350tl diyor servis hurdaya ayırın direk dedim.. 20 senelik tüplü tv var bir kere olsun tüpünü bile değiştirmedim emektarı çıkarıp kurdum direk yenisini alana kadar. Teknoloji iyi güzel gelişiyorda eskisi gibi taş gibi ürün yapalım demek yok.. Led tvlerin ömrü kısaymış onu anladım.
  • Hocam yanlış anlamazsanız o tv yi servisten alın lütfen.
    Bu yapılan terbiyesizlik zira.
    O ledlerin tanesi 40-60TL arasında ve zaten 2 tane var tv içerisinde, 350TL nedir yahu?
    Siz şimdi hurdaya ayırın dediniz ama, o ledleri takıp o beyzadeler evelerine götürüp kullanacak o tv yi yazık günah.

Hurdaya ayıracaksanız alın kendiniz çöpe atın en azından.

veya madem çöpe atmayı göze aldınız, alın tv yi servisten, getirin eve kendiniz sökün (Ben tarif ederim) çıkanledlerin koduna durumuna göre internetten bulup sipariş ederiz, yerine takar kullanırsınız.

Eğer başarırsanız en fazla 100 tl ye tv yi geri kazanırsınız, başaramaz daha sökerken kırarsanız, zaten çöpe atacaktınız bir kaybınız olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ado

Hocam yanlış anlamazsanız o tv yi servisten alın lütfen.
    Bu yapılan terbiyesizlik zira.
    O ledlerin tanesi 40-60TL arasında ve zaten 2 tane var tv içerisinde, 350TL nedir yahu?
    Siz şimdi hurdaya ayırın dediniz ama, o ledleri takıp o beyzadeler evelerine götürüp kullanacak o tv yi yazık günah.

Hurdaya ayıracaksanız alın kendiniz çöpe atın en azından.

veya madem çöpe atmayı göze aldınız, alın tv yi servisten, getirin eve kendiniz sökün (Ben tarif ederim) çıkanledlerin koduna durumuna göre internetten bulup sipariş ederiz, yerine takar kullanırsınız.

Eğer başarırsanız en fazla 100 tl ye tv yi geri kazanırsınız, başaramaz daha sökerken kırarsanız, zaten çöpe atacaktınız bir kaybınız olmaz.

Kesinlikle katılıyorum, tv yi geri alın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.