Şimdi Ara

LCD Ekranı bozuk Laptop'u masaüstüne nasıl bağlarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
22.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • LCD Ekranı bozuk monitörü masaüstüne nasıl bağlarım? Masaüstü monitörü laptop'a bağladığımda laptop üzerinde çift monitör ayarı yapılmadığından dolayı masüstü monitöre görüntü gelmiyor.Laptop'un LCD ekranı da bozuk olduğundan bu ayarı yapmam mümkün değil.Bu problem için önerisi olan var mı? Şimdiden teşekkürler...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ekranı Kırık Dizüstü Bilgisayarı Masaüstüne Bağlama

Dizüstü bilgisayarınızın ekranı kırıldıysa, monitör bağlayarak onu masaüstüne dönüştürebilirsiniz. İşte adımlar:

1. Doğru Kabloyu Bulun:

Dizüstü bilgisayarınızın ve monitörünüzün bağlantı noktalarına uygun bir kablo seçin. Yaygın seçenekler HDMI, DisplayPort veya VGA'dır.

2. Monitörü Bağlayın:

Kablonun bir ucunu monitörünüzün giriş portuna, diğer ucunu ise dizüstü bilgisayarınızın video çıkış portuna takın.

3. Görüntü Aktarımını Yapın:

Dizüstü bilgisayarınızın klavyesindeki "ekranı değiştir" tuşuna basın (genellikle "Fn" + "F4" veya "Fn" + "F8"). Bu, görüntüyü monitöre aktaracaktır.

4. Görüntü Ayarlarını Optimize Edin:

Monitörünüzde görüntü kalitesini ve çözünürlüğü optimize etmek için görüntü ayarlarını gerektiği gibi yapın.

5. Harici Klavye ve Fare Bağlayın:

Harici bir klavye ve fare bağlayarak dizüstü bilgisayarınızın işlevselliğini artırabilirsiniz. Bu cihazlar genellikle USB bağlantı noktalarına bağlanır.

İşte alakalı anahtar kelimeleri kullanarak yazılmış bir metin:

Dizüstü bilgisayarınızın ekranı kırıldığında, ekranı kırık laptop monitöre aktarma işlemini uygulayarak onu laptop monitör bağlamak için kullanabilirsiniz. Laptoptan monitöre görüntü aktarımı işlemi basittir ve "laptoptan monitöre görüntü aktarma tuşu" kullanarak yapılabilir. Laptop ekranını monitöre aktarma için doğru kabloyu kullandığınızdan ve laptopları monitörlere bağlamak için görüntü ayarlarını optimize ettiğinizden emin olun. Bu yöntemle, kırık ekranlı dizüstü bilgisayarınızı laptopları monitörlere bağlamak ve masaüstü bilgisayarı gibi kullanmaya devam edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • laptoplarda fn tuşu ile üzerinde monitor simgesi olan (f5 olabilir sen yine bak.) tuşa bastığında ekran aktarma seçenekleri çıkar oradan monitöre aktarabilirsin.
  • evet fn tuşna basıp laptopunun üzerindeki simgelrden kare ekran simgesi olana basman gerekli.laptop modelini verirsen tam.tuşu söyleyebilirim belki.
  • güzel bilgi teşekkürler
  • Arkadaşlar haklı skydancer_tr. PC monitörünü notebook ya da projeksiyon gibi bir cihaza bağladığında çift monitör ayarına gerek yok. Sadece "FN+F5" yapman görüntüyü aktarman için yeterli olur. Ama bu tuş kombinasyonu notebook'un marka modeline göre değişir.

Kolay Gelsin.
  • Laptopunun markasını söylersen daha iyi yardımcı oluruz.Asus A3'de Fn+F8

LCD Ekranı bozuk Laptop'u masaüstüne nasıl bağlarım?
  • s.a arkadaşlar yanlış anlıyosunuz arkadaş diyokı lcd bozuk diyoo yani leptop çalışıyo ama görüntü yok yani hata varmı yokmu belli değil belkide sistem çökük bu işlemi yapmak için vindows açık olması gerekiyomu gerekmiyomu her durumda fn f5 tuşuna basmak yeterlimi yani onu soruyor dimi hocam ??* ustalardan yardım aynı dert bendede var :))
  • tuş kombinasyonu için windows un açılmasına gerek yok
  • teşekkür ederim yarbayım verdiğin bilgi için peki o zaman fn f3 (benim pcde bu şekilde) bu işlmi yaptık hala görüntü gelmiyosa anakarta mı problem vardır o zaman ne yapmak lazım
  • windows 7 (veya vista) kullanıyorsan bilgisayar açıldıktan sonra, (ekran bozuksa açıldığı sesten de anlaşılır tabi) windows tuşuna basılı tutarak "P" tuşuna iki kere basman yeterli olacak,,
  • konu açılalı 3 yıl olmuş
  • evet ya 3 yıl olmuş, tarihe bakmadan msj yazık, kim niye hortlattıki bu konuyu,,
  • quote:

Orijinalden alıntı: melih_078

teşekkür ederim yarbayım verdiğin bilgi için peki o zaman fn f3 (benim pcde bu şekilde) bu işlmi yaptık hala görüntü gelmiyosa anakarta mı problem vardır o zaman ne yapmak lazım

hort için teşekkürler faydalı bir konu çünkü
  • slm konu baya eski ama yinede yazmak istedim arkadaşlar bakın mesela benim şöyle bi sıkıntım oldu dell6400 ekranım bozuldu masa üstü monitörü bağladım yine çalışmadı aynı ilk mesajı yaan arkadaşımız gibi sorun yaşadım bende laptopu söküp ekranın kablosunu anakartdan söktüm bu defa masa üstü ekranıma görüntü geli şu anda ekranımı tamamen söktüm masa üstü ekranından kullanıyorum aklınızda olsun sisde böyle bi sıkıntı yaşarsa deneyebilirsiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.