Şimdi Ara

LCD film kablonun lehimlenmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
13.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu zımbırtıya ne ad verildiğini bilmediğim için arama da yapamadım. Evin Telsiz telefonun ekranı artık rakamları gösteremez olmuştu. Yani sanki telefon numarası değil de ibranice bir yazı yazıyor gibi görünüyordu. Ben de bir el atayım dedim, atmaz olaydım. :( Meğer bununkisi incecik, kağıt gibi bir film ile karta bağlıymış. Cırt diye yırtıldı. Resmen elimde kaldı. Odamın bir yerlerinde karbon konnektör vardı, zaten ona güvenip açmıştım bu telefonu. Fakat şuanda oda öyle dağınıkki, onu da bulamıyorum.

Neyse fazla uzatmadan lafıma geleyim. Bu zımbırtıyı eski haline nasıl getirebilirim? Araştırıken, bir forumda bunları lehimlemek için uygulanan bir tekniğin anlatımını buldum. Fakat dİngilizcem pek yeterli değil. Şu işin nasıl yapıldığını bilen veya aşağıdaki adreste yer alan yazıyı tercüme edebilecek birileri varsa lütfen yardım etsin.

Adres:http://forum.bongofish.co.uk/index.php?topic=122.msg9849#msg9849

• bendeki,yere düşme sonucu ekrandaki numara ve isimlerin ibranice gibi olduğu durumu bende yaşadım,lehim işine gelince sonuç alamadım servise götürdüm, ancak yeni bir telefon ile durumu kurtardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: THE SUBTİTLE

bendeki,yere düşme sonucu ekrandaki numara ve isimlerin ibranice gibi olduğu durumu bende yaşadım,lehim işine gelince sonuç alamadım servise götürdüm, ancak yeni bir telefon ile durumu kurtardım

Yani lehimleyebildin ama sonuç alamadın mı?
    Nasıl lehimlediğini anlat bari de ben de sonuç alamayayım.
    Yenisini alacak olsaydım bu konuyu hiç açmazdım.
  • tabanca havyanın ısısı fazla geldi ve tahribat oldu bende o şekilde arkadaşım olan servise götürmüştüm, bilemiyorum sizdekinde lehim yapma ortamı uygunmu, ben yenisini aldım dedim ,size tavsiyede bulunmadım başımdan geçeni naklettim ,size alın demedim zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 18 Aralık 2009; 0:33:04 >
  • quote:

size alın demedim zaten

Haklısın, son yazdığım biraz tuhaf olmuş. Bunu özellikle cevap olarak yazmamıştım aslında. Konuyu açtığımda, soruyu yazdıktan sonra bunun gibi bir notu da ekleyecektim. Fakat unutmuşum. Şimdi cevap yazmışken onu da ekleyeyim dedim. Benim hatam, yanlış anlaşılması doğal, en azından ayırmam gerekirdi. Öyleyse şöyle düzelteyim:

Lütfen "tamirciye götür" yahut "yenisini al" gibi önerilerde bulunmayın. Bunları düşünemeseydim, ev elektroniği kısmına bu konuyu açardım. Teşekkür ederim.
  • http://images.google.com.tr/images?hl=tr&source=hp&q=flat%20flex%20cable&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi

sorduğun flat flex cable anladığım kadarı ile. lehimleme ile değil zif (zero insertion force) konnektörlerle board-to-board bağlantı sağlamak için kullanılıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: SBK

http://images.google.com.tr/images?hl=tr&source=hp&q=flat%20flex%20cable&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi

sorduğun flat flex cable anladığım kadarı ile. lehimleme ile değil zif (zero insertion force) konnektörlerle board-to-board bağlantı sağlamak için kullanılıyor

-----------------------------------------------------------------------------
    doğru cevabı vermişsin ama arkadaşların anladığını pek sanmam.
    ---------------------------------------------------------------------------------

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • senin yırttıgın filim kömür diye tabir ettigimiz ribbon filim galiba yoksa arkadaşların tarif etigi filimmi
    yani yolllar bant üzeri bakırmı yoksa bant üzeri boya gibi olnalrdanmı

ribbon tip ise işin çok zor ,çok illet birşeydir
    hem elinde yırtık hemde devre birleşim yerlerinde deformasyon var ben uğraşmak istemezdim :D ki seninkinden daha beter bir duruma düşmüştü bmw nın gösterge panelinde o filimden var degiştirene kadar ruhum yerinden çıktı ,ama ben tamir etmedim ama flimin yenisini internetten almıştım takması bile bir dert

ama bakırlı olanlardansa ufak dc motorların içindeki bakır bobini kullanarak ek yapabilirsin yolu maket bıçagıyla kazı
  • quote:

Orijinalden alıntı: arg-ist

quote:

Orijinalden alıntı: SBK

http://images.google.com.tr/images?hl=tr&source=hp&q=flat%20flex%20cable&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi

-----------------------------------------------------------------------------
    doğru cevabı vermişsin ama arkadaşların anladığını pek sanmam.
    ---------------------------------------------------------------------------------

forumda senin anlamanda yeterli,bize anlatırsın olur biter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 18 Aralık 2009; 21:10:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: leeon

senin yırttıgın filim kömür diye tabir ettigimiz ribbon filim galiba yoksa arkadaşların tarif etigi filimmi
    yani yolllar bant üzeri bakırmı yoksa bant üzeri boya gibi olnalrdanmı

ribbon tip ise işin çok zor ,çok illet birşeydir
    hem elinde yırtık hemde devre birleşim yerlerinde deformasyon var ben uğraşmak istemezdim :D ki seninkinden daha beter bir duruma düşmüştü bmw nın gösterge panelinde o filimden var degiştirene kadar ruhum yerinden çıktı ,ama ben tamir etmedim ama flimin yenisini internetten almıştım takması bile bir dert

ama bakırlı olanlardansa ufak dc motorların içindeki bakır bobini kullanarak ek yapabilirsin yolu maket bıçagıyla kazı

Evet tam benim dediğim şeyi tarif etmişsin. Karbon olan, yani boyalı dediğin. Türkiye'de bulunamaz mı dersin? Yoksa yurt dışından getirmenin başka sebepleri mi vardı?

Hazır yırtmışken biraz inceledim.Üzerinde ince, yapışkan bir zar (bant gibi ama daha ince) ve tabanının, kömürsüz tarafında da bir tür zamk var. Lehimleme işini bu şekilde halletmişler. Benim verdiğim adreste de zaten bakır olanlar için yapılabilecekler yazmış. Bu benim işime yaramaz. Zaten bakırda LCD teması olmuyor.

Ben karbon lastikle temas sağlamaya çalıştım. Eski bir hesap makinesinden çıkardığım lastiği uydurmaya çalıştım. Fakat yüksekliği tutturamıyorum bir türlü. Sanırım neyden bahsettiğimi anlamışsınızdır. Onun da piyasa ismini bilmiyorum. Ama bulunduğum bölgede LCD'den bağımsız satılmıyorlar maalesef. Bunun kötü yanı, tam temas sağlamak için LCD'yi sıkıştırmak gerekmesi. Onu da halletmeye çalışıyorum. Bakalım.

LCD temasını başka bir yöntemle sağlayabileceksem, önerilere açığım.

• Konuyu hortlatacağım ama bilgi olması açısından yazıyorum. Benimde telsiz telefonun ekranı gitmişti. Parça parça gösteriyordu. Söktüm tamamen. Lcd ekranı ana karta bağlayan kağıt gibi kabloyu söktüm. Ama ekram üzerindekini değil. Anakart kısmındakini. Sonra daha önceden anakarta yapışmış olan kısmı makasla düzgünce kestim. Anakart üzerinde yapıştıracağım kısmı çok ince uclu bir tornavida ile yavaşça kazıyarak iyice temizledim.

Daha sonra kabloyu çok dikkatli bir şekilde sabitledim. Çünkü tam yerine oturması gerekli. Sabitleme işlemini kablonun arka tarafını anakarta bantla yapıştırarak yaptım. Gelelim en son işe. Evde 40 watt lık sivri uclu lehim makinem var. Fişe taktım. Çok fazla ısınmasını beklemeden anakarta yapışacak kısma sağ sol yapa yapa sürdüm. Zaten yapıştığını farkedersiniz.

Belki bu yazım birgün birine yarar :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: musto44

Konuyu hortlatacağım ama bilgi olması açısından yazıyorum. Benimde telsiz telefonun ekranı gitmişti. Parça parça gösteriyordu. Söktüm tamamen. Lcd ekranı ana karta bağlayan kağıt gibi kabloyu söktüm. Ama ekram üzerindekini değil. Anakart kısmındakini. Sonra daha önceden anakarta yapışmış olan kısmı makasla düzgünce kestim. Anakart üzerinde yapıştıracağım kısmı çok ince uclu bir tornavida ile yavaşça kazıyarak iyice temizledim.

Daha sonra kabloyu çok dikkatli bir şekilde sabitledim. Çünkü tam yerine oturması gerekli. Sabitleme işlemini kablonun arka tarafını anakarta bantla yapıştırarak yaptım. Gelelim en son işe. Evde 40 watt lık sivri uclu lehim makinem var. Fişe taktım. Çok fazla ısınmasını beklemeden anakarta yapışacak kısma sağ sol yapa yapa sürdüm. Zaten yapıştığını farkedersiniz.

Belki bu yazım birgün birine yarar :)

Saol dostum, bir gün bu yorum çok işime yarayacak. Arabanın ekranını kurtaracağım. Teşekkürşer...

• Bundan bahsediyorsunuz galiba benimde şu an elimde kaldı nasıl yapıştıra bilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aşagıdaki videoyu seyredersen bir fikir edinebilirsin. Bu tip flex kabloları lehimlemek için özel cihazlar ve ACF bant gibi bazı malzemeler lazımdır ama amatör işler için aliexpressden aşağıdaki parçaları sipariş vererek basit flex kablo lehimleri yapabilirsin. Bu tip bağlantıların adı flex cable diye geçer ve bunların farklı tiplerde çeşitleri vardır. İşe başlamadan önce youtube da iyice araştırmanı tavsiye ederim. Tavsiyem profesyonel bir cep telefonu tamir merkezine sorarsan belki sana yardımcı olabilirler. Onlarda bu tip bağlantıları yapan makinalar vardır. Cep telefonu LCD flex tamiri diye arama yaparsan bir çok Türkçe video bulabilirsin.Kolay gelsin.

SERWISOWE.PLyoutube
    ACF Bonding LCD Flex Cable Tape Repair Process Flex on Glass Hot Bar
    https://www.youtube.com/watch?v=2iKdFM6xRpY

aliexpress.com
    US $1.89 5% OFF|Aletler'ten Elektrikli Lehimleme Ütüleri'de 40 W Bakır T havya Ipuçları ile Sıcak Pres için LCD Ekran Flex Kablo Chip Onarım Araçları Aliexpress.com'da | Alibaba Grup
    https://tr.aliexpress.com/item/32458985443.html

aliexpress.com
    US $12.6 10% OFF|Ev Dekorasyonu'ten Bant'de Yeni Tarih ACF AC 7246LU 18 BANT LCD Ekran Onarım Için 1.2/1.5/2.0mm * 10 m/25 m/50 m orijinal lcd Anizotropik İletken ACF Filmi Aliexpress.com'da | Alibaba Grup
    https://tr.aliexpress.com/item/32915988773.html?spm=a2g0o.cart.0.0.32383c00WjEWBO&mp=1

• YAni adamlar yapıyor yokluktan imkansızılıktan ama çok zor ve zahmetli iş ...
    *
    LeD LcD Tv Technicianyoutube
    Panel Repair without BONDING MACHINE
    https://www.youtube.com/watch?v=vaPbROh6c6U

*
    Novacom Serviceyoutube
    COF MANUAL PLACEMENT / COF COLOCACION MANUAL
    https://www.youtube.com/watch?v=hNWuCB1IVg4

*
    Pro Hackyoutube
    Manually Cof bonding process.
    https://www.youtube.com/watch?v=o_iBM5JgE28

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.