Şimdi Ara

LCD için ekran boyutu ve kararsızlığım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sony Bravia L4000 almayı düşünüyorum. İzleme mesafem benim 2.20 eşimin 1.80m. Bu mesafeler için diğer başlıklarda tavsiye edilen ekran boyutu 32" diye okudum. Ancak Sony Bravia sitesinde ekran boyutunun bu mesafelerde çok da önemli olmadığı yolunda bir yazı var.

Zaten 82 ekran CRT kullanıyorum ve çok da mantıklı bir yükseltme olmayacakmış gibi görünüyor 32". 40" alsam kalite kaybı yaşarmıyım?
    Teşekkürler.

Not: Salonum büyük aslında ama oturma grubum TV'ye çok yakın ve düzeni değiştirebilme şansım pek yok.
    Not2: 32" almaya karar verirsem L serisi yerine V serisini de bütçem kaldırabiliyor...

• 32 mi 40 mı diye düşünüyorsunuz o zaman 37 yide düşünün derim.

ama bence ileriyide düşünerek 40 yada 42 alın.bir süre sonra 32 gözünüze küçük gözükebilir.
  • Teşekkürler.

37" de fiyat performans oranına göre uygun bir alet bulamadım tabii Sony inadımdan sebep.

Peki bahsettiğim mesafeden kalite problemi yaşarmıyım sizce?
  • 3,20-3.30 mesafeden 46 inch seyrediyoruz, hiç problem yok. gayet de keyifli.

Büyük alın bence..
  • Aynen bende 3.30 mt'ye 46 kodum sorun yok gibi çünkü 2 saat önce koydum ve henüz izleyemedim.Ben 40 almayı düşünürken 46 ya karar çünk bir süre sonra göz alışıyor.
  • 12-15 metrekare odamda 82 ekran tüplü sony vardı, 40" v serisi ile değiştirdim....Şu anda kullandığın 82 ekrana bak, gerçekten gözüne küçük geliyorsa hiç düşünme 40" al....daha sonra 40" de küçük gelmeye başlayabilir gözüne
  • 32. LCD tv bütcesi düşük vede tüplü televizyondan LCD ye geçmek isteyenler için uygun olabilir fakat İlerisini düşünürsek vede aldığımız tv de sinema keyfinide yaşamak istersek büyüklüğü birazdaha artırmalıyız..Ara modeller fiyat bakımından uygun olmaz..37'' gibi..Ben yakın zamana kadar tüm markaların modellerini inceledim..En son mağazada 40''sony(teşir ürünü) ve 42'' LG5000 arasında kararsız kaldım..Fiyat olarak yakındılar fakat LG model olarak daha yeni idi ve özellik bakımındanda büyüklük bakımındanda daha avantajlı görünüyordu..İlk başta 42'' yani 106cm büyük gibi göründü fakat salonumun çokta büyük olmamasına rağmen şuan aldığım 42'' LG5000 LCD tv gözümü hiçte rahatsız etmiyor..İzleme mesafem 2m ile 3m arasında değişiyor..İnsan gözü neye alışıyorsa zamanla onu normal olarak algılıyor..Mağazada devasa görünen 42'' evimde şuan normal boyutta görünmekte..
    Marka olarak LG tavsiyemdir..Hem kalite hem fiyat hemde servis bakımından..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressammasser -- 18 Kasım 2008; 19:32:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bızım oda da 12-15 m2 bende bu soruyu soracaktım.sony düşünüyorum..
  • Bencede almışken büyük ekran alınmalı aslında yurtdışında ekran büyüdükçe fiyat anormal artmıyor bizde ne yazıkki ekran büyüdükçe lükse girer diye fiyatlar fahiş seviyelere çıkıyor... size tavsiyem 40'' almanızdır... şöyle bir örnek vereyim projeksiyon kullanıyorum sd yayın olarak maçları izliyorum en yakın olarak 3 metre mesafeden 2.75 eninde görüntüye bakıyorum ilk başta büyük geliyordu şimdi salona yerleşip 4 metre eninde görüntü almanın hesaplarını yapıyorum yani kaliteden feragat etmeden ne kadar büyük o kadar iyi
  • arkadaşım bu ayın 23 üne kadar sony 40v4000 2295 e toshiba 32av500p de 999 ytl ye satılıyor carrefour da ilgini çeker belki.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.